Externi USB disk - problem s pripojenim
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- visiond
- Začátečník

Externi USB disk - problem s pripojenim
Koupil jsem externi disk ZAAPA 300GB. Po pripojeni se zapluginuje, ale nezobrazi se v polozkach "My Computer". Ostatni pristroje jako iPod, digitalni fotak atd. funguji spravne.
Zatim jsem to vyresil tak, ze jsem na tom disku programem Acronis disk director, vytvoril diskovy oddil. Ted se ten disk objevuje mezi ostatnima diskama, tedy "My Computer" -> "Hard Disk Drivers".
Chtel bych ale, aby fungoval tak jak ma. Tedy aby se zobrazil "Muj Pocitac" -> "Devices with Removable Storage".
Muze mi nekdo poradit, jak to vyresit?
Zatim jsem to vyresil tak, ze jsem na tom disku programem Acronis disk director, vytvoril diskovy oddil. Ted se ten disk objevuje mezi ostatnima diskama, tedy "My Computer" -> "Hard Disk Drivers".
Chtel bych ale, aby fungoval tak jak ma. Tedy aby se zobrazil "Muj Pocitac" -> "Devices with Removable Storage".
Muze mi nekdo poradit, jak to vyresit?
- hanz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- visiond
- Začátečník

- Butch
- Středně pokročilý

Pravym na tento pocitacvisiond píše:...
Kde se zjistuje problem s pridelenim pismena? Kde se to pismeno prideluje rucne?
spravovat
a tam je sprava disku
v ni lze disku zmenit pismeno.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- visiond
- Začátečník

Ja to nemuzu najit. Mam Windows XP v AJ.
Po kliknuti pravym na "Tento Pocitac" je na karte "System Properties" tohle:
General
Computer Name
Hardware -> Device Manager - Drivers - Hardware Profiles
Advanced -> Performance - User profiles - Startup and Recovery
System Restore
Automatic Updates
Remote -> Remote Assistance - Remote Desktop
Nikde jsem nenasel pismena disku.
Po kliknuti pravym na "Tento Pocitac" je na karte "System Properties" tohle:
General
Computer Name
Hardware -> Device Manager - Drivers - Hardware Profiles
Advanced -> Performance - User profiles - Startup and Recovery
System Restore
Automatic Updates
Remote -> Remote Assistance - Remote Desktop
Nikde jsem nenasel pismena disku.
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
nesmis davat vlastnosti ale spravovat (vlastnosti = properties, spravovat nevim
)
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
- visiond
- Začátečník

- hanz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Klikni na Start -> Spustit (v ENG asi RUN), do toho napiš diskmgmt.msc a dej OK.
V ten okamžik jsi ve správě disků.
Ve spodní části si najdi ten svůj disk (např. podle kapacity) a poté v pravé spodní části klikni pravým tlačítkem na ten obdélníček (značící diskový oddíl) a v CZ Win je to "Změnit písmeno jednotky a cestu..." (v ENG to bude něco obdobného) a pak v okénku si vybereš prostřední tlač Změnit a vybereš mu ze sehnamu volných písmen nějaké, které jiné zařízení nepoužívá (zkus něco vzadu, protože standardně se UMS zařízení řadí od předu, tak ať to nekoliduje, ale zase neber Z:, protože pod to se obvykle mapují síťové disky)
====EDUT======
a odstranil si ten diskovej oddíl, co Ti udělal Acronis?
V ten okamžik jsi ve správě disků.
Ve spodní části si najdi ten svůj disk (např. podle kapacity) a poté v pravé spodní části klikni pravým tlačítkem na ten obdélníček (značící diskový oddíl) a v CZ Win je to "Změnit písmeno jednotky a cestu..." (v ENG to bude něco obdobného) a pak v okénku si vybereš prostřední tlač Změnit a vybereš mu ze sehnamu volných písmen nějaké, které jiné zařízení nepoužívá (zkus něco vzadu, protože standardně se UMS zařízení řadí od předu, tak ať to nekoliduje, ale zase neber Z:, protože pod to se obvykle mapují síťové disky)
====EDUT======
a odstranil si ten diskovej oddíl, co Ti udělal Acronis?
- visiond
- Začátečník

- visiond
- Začátečník

- hanz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Počkej, abysme si ujasnili v čem je teda problém (už se v tom nějak ztrácím). Koupil sis tedy tohle:

nebo něco obdobného.
1) Když sis to koupil byl na tom vytvořen nějaký diskový oddíl nebo sis ho vytvářel sám? Popř. v čem (než si ho udělal v Acronisu)
2) Když disk připojíš, tak co se tedy stane? (před Acronisem)
- slyšíš (systémovej zvuk) jak se připojí USB zařízení, ale mezi diskama se vůbec neukáže (máš dostatečné napájení - necvaká v něm? - zkus to zapojit do aktivního USB prvku, tj. napájený USB HUB)
- nebo se ukáže, ale ve skupině "Jednotky pevných disků" a ne ve skupině "Zařízení s vyměnitelným úložištěm"
3) Ať se ukáže tam či tam, lze s ním normálně pracovat?
Z vlastní zkušenosti můžu potvrdit, že mám dva USB disky (jsou to tedy 2,5" HDD v rámečku) a každý se hlásí do jiné skupiny (Pevné disky vs. Vyměnitelá úložiště).

nebo něco obdobného.
1) Když sis to koupil byl na tom vytvořen nějaký diskový oddíl nebo sis ho vytvářel sám? Popř. v čem (než si ho udělal v Acronisu)
2) Když disk připojíš, tak co se tedy stane? (před Acronisem)
- slyšíš (systémovej zvuk) jak se připojí USB zařízení, ale mezi diskama se vůbec neukáže (máš dostatečné napájení - necvaká v něm? - zkus to zapojit do aktivního USB prvku, tj. napájený USB HUB)
- nebo se ukáže, ale ve skupině "Jednotky pevných disků" a ne ve skupině "Zařízení s vyměnitelným úložištěm"
3) Ať se ukáže tam či tam, lze s ním normálně pracovat?
Z vlastní zkušenosti můžu potvrdit, že mám dva USB disky (jsou to tedy 2,5" HDD v rámečku) a každý se hlásí do jiné skupiny (Pevné disky vs. Vyměnitelá úložiště).
- Peloš
- Nováček

Myslím, že disk má svůj externí zdroj, problém v napájení nebude. Zkusil bych zazálohovat ty data, zrušit oddíl, vytvořit nový, naformátovat na celou kapacitu HDD. Vše se dá udělat ve spravě disků. No a při připojení by to mělo namoutovat písmeno, pokud ne přidělit ve správě disků. Problémy jsou někdy způsobeny přidělováním písmen síťovým diskům, nevím jestli je to tvůj případ.
MB: ASUS P5B Deluxe/WiFi-AP CPU: Intel Core2Duo E6600@3,2GHz, FSB 400x8, 1,45V Chladič: Thermaltake BlueOrbII
RAM: 2x1GB DDR2 Corsair 800MHz TWIN2X2048-6400C4 @800MHz, 4-4-4-12, 2,1V VGA: HIS Excalibur X1900XT IceQ3 256MB @680,720MHz
HDD: 2 x 320GB Seagate Barracuda 7200.10, 1 x 200GB Seagate Barracuda 7200.9 DVD: IDE Pioneer DVR-111, SATA Samsung SH-S183A
Case: Thermaltake Amor Jr. + Hardcano 13 Zdroj: Enermax Liberty 500W
LCD 19“ HP LP-1965 Keyboard: MS Natural Ergo 4000 Mouse: Logitech MX-518 Audio: SB X-Fi Xtreme Audio Repro: Genius SP-HF2.0 1250X wooden kabinet
RAM: 2x1GB DDR2 Corsair 800MHz TWIN2X2048-6400C4 @800MHz, 4-4-4-12, 2,1V VGA: HIS Excalibur X1900XT IceQ3 256MB @680,720MHz
HDD: 2 x 320GB Seagate Barracuda 7200.10, 1 x 200GB Seagate Barracuda 7200.9 DVD: IDE Pioneer DVR-111, SATA Samsung SH-S183A
LCD 19“ HP LP-1965 Keyboard: MS Natural Ergo 4000 Mouse: Logitech MX-518 Audio: SB X-Fi Xtreme Audio Repro: Genius SP-HF2.0 1250X wooden kabinet
- visiond
- Začátečník

Tak jsem si nakonec koupil jeste jeden disk stejne znacky.
Takze, zapojim ho do USB a jedine co se stane je, ze na liste pribide mala ikonka (disk se sipkou). Nikde jinde se neobjevi. Ve sprave disku ted je mezi ostatnima diskama, ale nema pismeno. Nemuzu ho ani priradit, protoze tam je jenom na vyber [ New Partition - Properties - Help ].
Ted k predeslym odpovedim (Prvni disk):
1) Kdyz jsem ho koupil, diskovy oddil tam myslim nebyl. Vytvoril jsem ho v Acronisu.
2) Kdyz jsem ho pripojil pred Acronisem, pripojilo se USB zarizeni, ale mezi diskama se vůbec neukázal. Ted po vytvoreni diskoveho oddilu se objevi ve skupine "Jednotky pevných disků" a ne ve skupině "Zařízení s vyměnitelným úložištěm".
3) Jde s nim normalne pracovat.
Co mam tedy udelat, aby se disk po pripojeni objevil ve skupině "Zařízení s vyměnitelným úložištěm" tak, jako ostatni pristroje iPod, fotak atd.
V navodu to tak popisuji, ale uz zapomeli dodat, co ma clovek delat, kdyz to nejde.
//Bathory - přesunuto
Takze, zapojim ho do USB a jedine co se stane je, ze na liste pribide mala ikonka (disk se sipkou). Nikde jinde se neobjevi. Ve sprave disku ted je mezi ostatnima diskama, ale nema pismeno. Nemuzu ho ani priradit, protoze tam je jenom na vyber [ New Partition - Properties - Help ].
Ted k predeslym odpovedim (Prvni disk):
1) Kdyz jsem ho koupil, diskovy oddil tam myslim nebyl. Vytvoril jsem ho v Acronisu.
2) Kdyz jsem ho pripojil pred Acronisem, pripojilo se USB zarizeni, ale mezi diskama se vůbec neukázal. Ted po vytvoreni diskoveho oddilu se objevi ve skupine "Jednotky pevných disků" a ne ve skupině "Zařízení s vyměnitelným úložištěm".
3) Jde s nim normalne pracovat.
Co mam tedy udelat, aby se disk po pripojeni objevil ve skupině "Zařízení s vyměnitelným úložištěm" tak, jako ostatni pristroje iPod, fotak atd.
V navodu to tak popisuji, ale uz zapomeli dodat, co ma clovek delat, kdyz to nejde.
//Bathory - přesunuto
- Peloš
- Nováček

Druhý disk - nemáš vytvořenej diskovej oddíl, vytvořit, formát a přiřadit písmeno.
MB: ASUS P5B Deluxe/WiFi-AP CPU: Intel Core2Duo E6600@3,2GHz, FSB 400x8, 1,45V Chladič: Thermaltake BlueOrbII
- hanz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Funguje-li tedy vše v pořádku, tak nechápu kde je vlastně problém. To že se Ti ukazuje mezi "Jednotkami pevných disků" a ne mezi "Zařízení s vyměnitelným úložištěm" snad není takovej problém. I USB disk zařazení mezi "Jednotky pevných disků" můžeš přes tu "šipčičku dole u hodin" normálně ze systému odebrat a tudíž si myslím, že vše je v pořádku.
Jak jsem již psal výše, já sám mám dva 2,5" HDD v rámečku, který se připojuje přes USB. Přestože je jejich koncepce zcela shodná, jeden se v systému "tváří" jako Jednotka pevných disků, zatímco druhý jako Zařízení s vyměnitelným úložíštěm. Oba bez problémů používám jako přenosné datové zařízení....
Jak jsem již psal výše, já sám mám dva 2,5" HDD v rámečku, který se připojuje přes USB. Přestože je jejich koncepce zcela shodná, jeden se v systému "tváří" jako Jednotka pevných disků, zatímco druhý jako Zařízení s vyměnitelným úložíštěm. Oba bez problémů používám jako přenosné datové zařízení....