Gigabyte 965P-DS4 (775, P965 + ICH8R)

Základní desky firmy ASRock a firmy Gigabyte.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

ChrastyII píše:zkušenosti s F7čkou-negativní :evil:

po flashnutí pc nechtělo bootovat- 3x dlouhý(nějak nevim co to znamená :? )tam jsem resetnul CMOS,po jednom neúspěšnym resetu to konečně najelo...mrknu do biosu,všechno si zase nastavím...pc se resetne jako normálně,zase nebootuje...tak ho ručně resetnu,už bootuje,pro jistotu se podivám do biosu-dělička ramek vyresetovaná na auto,takty ramek asi 1,2GHz :roll: po několika neúspěšných pokusech a o přetaktování procesoru jsem rezignoval,podívám se na to později :) napište jestli vám to taky něco hezkého udělalo
jj, mel jsem stim taky docela trable, a to mam OC jen na 375FSB, takze skoro nic, pritom s F6 jeste s 400FSB nabootuji, s F7 ani nahodou
s tou delicko jsem si taky uzil, mel jsem ale ram jen na 875 a to nastesti vemou, ale i tak jsem presel zpet
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Gigabyte Aorus RTX 3070 8GB @ 1800MHz/0,825V > 170W SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
emca
Nováček
Nováček

Příspěvek od emca »

Já problém s F7 prozatím nemám (3 dny, předtím F7e). E6600 mám kvůli skříni NEXUS a její odvětrávaní přetaktováno jen na 3,0GHz (FSB 333, dělička 2,0), paměti Corsair 800 MHz KIT 2x 1GB, napětí default optimize.Nepozoruji žádnou nestabilitu a cyklování a to mám ještě zapnuté snižování napětí a kmitočtu cpu bez zátěže. Startuje mi pří 2,0 GHz (6x333) a končí na 3,0 GHz (9x333). Nový BIOS uložen v profilu 1, to je ta jedna z nových novinek F7 společně s pdoporou FSB 1333 MHz.
Drummz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

dal bios

Příspěvek od Drummz »

cus, chci se zeptat, jak funguje ten dual bios. To tam sou jako dva a clovek si vybira na kterej ma deska jed. Nebo ten druhej je jen zalozni, kdyby se ten prvni nepodarilo uspesne flashnout, tak aby se pc vubec zapnul a clovek se o flashnuiti pokusil znova.
Yuris
Nováček
Nováček

Verze BIOSu

Příspěvek od Yuris »

Dá se zjistit z Windows verze BIOSu?

edit: A verze záložního BIOSu? Dík za odpověď
Naposledy upravil(a) Yuris dne sob 30. pro 2006, 19:46, celkem upraveno 1 x.
Drummz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Verze BIOSu

Příspěvek od Drummz »

Yuris píše:Dá se zjistit z Windows verze BIOSu?
jo, jde to. Muzes to zjistit treba v Everestu --> Pocitac-->DMI-->Bios
Sandra ti to takz ukaye
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Re: Verze BIOSu

Příspěvek od Wiruz »

Yuris píše:Dá se zjistit z Windows verze BIOSu?

edit: A verze záložního BIOSu? Dík za odpověď
da se zjistit pouze ta verze, na ktere zrovna MB jede,
neprisel jsem na to co zpusobuje prepinani mezi biosy, ale aktualni verze se da zjistit/updatovat programem ETC co je na CD k desce
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Gigabyte Aorus RTX 3070 8GB @ 1800MHz/0,825V > 170W SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
Drummz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drummz »

V utery si jdu koupit novej chladic na procik(Scythe Infinity) misto boxovyho a chci zacit taktovat. Jaka verze biosu je nejlip poladena a je nejlepsi na OC. Zatim mam puvodni jakej tam byl pri koupi desky F3.
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

Drummz píše:V utery si jdu koupit novej chladic na procik(Scythe Infinity) misto boxovyho a chci zacit taktovat. Jaka verze biosu je nejlip poladena a je nejlepsi na OC. Zatim mam puvodni jakej tam byl pri koupi desky F3.
no chladic to je vybornej, ohledne toho biosu, doted to byla F6, ted je nova F7 ktera podporuje i CPU s 1333FSB ale s F7 bych pockal na vic ohlasu, je teprvne par dni stara
Obrázek
Obrázek
emca
Nováček
Nováček

smůla s F7

Příspěvek od emca »

myslel jsem si zřejmě naivně, že mírné problémy vyřeší BIOS F7.Na začátku se to tak jevilo, že je vše OK.Dnes ráno jsem byl ale vyveden z ideálu. Comp začal po noční přestávce přesně cyklovat při startu jak u příspěvků uvedených výše. Nepomohlo ani odpojení kabelu anebo zkratování CMOSu.Navíc se úplně ztratil ovladač AHCI z Win a po změně v BIOSU mohu jen navolit AHCI/RAID na disable, aby Win vůbec naběhly, jinak při AHCI naběhnou do úvodního loga a tam zatuhnou, jako kdyby stále něco hledaly abezvýsledně.Verze 7e to nědělala. Tak jsem ho změnil zpět na F6 a chtěl jsem tam dát případně F5, který by byl v zálohe, ale nemohu ze zálohy stále změnit F3, který se mi tam mnohokrát při startu dostává, když neproběhne regulárně post layoutu. Stále nevím jak dál a ať dělám cokoliv jak v záloze F3 změnit natrvalo na F6 nebo F5, vždy tam zůstane F3.Poraďte prosím a díky za to.
feel
Nováček
Nováček

Příspěvek od feel »

2 emca

a proc ti tak desne vadi F3 ? ja na nem bezim do ted
.::CPU::. Core 2 Duo E6320 @ 3,15GHz (1,405V) .::MB::. Gigabyte GA-965P-DS4 (Bios v F10) .::RAM::. 2x1GB GEIL Ultra 800MHz CL4 ( 900MHz@5-5-5-18@2,1V) .::GPU::. Gigabyte 1950pro .::HDD::. WD320YS 16MB SATAII a Seagate 200GB 8MB UATA .::ROM::. LG H12L
Bartek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bartek »

Nezaznamenal někdo že mu z ničeho nic vypadnou USB? Mě najednou vypadne modem a myš. Pak musím restartovat a pak se to chytí nebo ne.
CPU: C2D E6300 1800@2800+AC Frezzer MB: GIGABYTE P965 DS-4 RAM: Geily 2x512MB@NonOC GK: ATi Radeon X1900XT 512MB+AC S1
ChrastyII
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ChrastyII »

já teda žádné takové problémy nemám :)
Mirkana
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mirkana »

Bartek píše:Nezaznamenal někdo že mu z ničeho nic vypadnou USB? Mě najednou vypadne modem a myš. Pak musím restartovat a pak se to chytí nebo ne.
tn samej problém má brácha když hraje hru tak mu najednou vypadnou USB a musí odpojit a zapojit a chytne se too
MB: GIGABYTE B550 AORUS ELITE V2,CPU: Ryzen 7 5700x, GPU: Palit RTX 4070ti 12GB, Ram: Corsair 32GB KIT DDR4 3600MHz CL 18 RGB, SSD:Kingston NV2 500GB, SSD 2TB,HDD 4TB, SSD 500G Zdroj: Corsair 850W
emca
Nováček
Nováček

pro feel

Příspěvek od emca »

Mi by to až tak nevadilo,že tam naskakuje někdy F3, ale obecně mě zajímá zda ten původní jde nahradit novějším, který pak bude jako záloha, např. F5.Skoušel jsem různé fígle, ale nikdy se mi to nepodařilo. Při F7 mi odešly AHCI ovladače, takže jsem nakonec instaloval WIN znovu a teď to na F6 běhá.Je s podivem,že u F7e to nedělalo.
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: pro feel

Příspěvek od Highlander »

emca píše:Mi by to až tak nevadilo,že tam naskakuje někdy F3, ale obecně mě zajímá zda ten původní jde nahradit novějším, který pak bude jako záloha, např. F5.Skoušel jsem různé fígle, ale nikdy se mi to nepodařilo. Při F7 mi odešly AHCI ovladače, takže jsem nakonec instaloval WIN znovu a teď to na F6 běhá.Je s podivem,že u F7e to nedělalo.
ono staci vypnout bootovani z toho prvniho biosu.. :wink: je to klasicka chyba techto desek :wink:
Ghost_svk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: pro feel

Příspěvek od Ghost_svk »

Mne napriklad tiez niekedy naskoci F3 a zaujimave je ze procesor ma potom aj o 7°C vysiu teplotu.Pritom frekvencia zostava rovnaka.(asi sa trocha zdvihne napatie, netusim)....Tiez by som chcel zmenit F3 aspon na F5...
Highlander píše:
emca píše:Mi by to až tak nevadilo,že tam naskakuje někdy F3, ale obecně mě zajímá zda ten původní jde nahradit novějším, který pak bude jako záloha, např. F5.Skoušel jsem různé fígle, ale nikdy se mi to nepodařilo. Při F7 mi odešly AHCI ovladače, takže jsem nakonec instaloval WIN znovu a teď to na F6 běhá.Je s podivem,že u F7e to nedělalo.
ono staci vypnout bootovani z toho prvniho biosu.. :wink: je to klasicka chyba techto desek :wink:
:?

Poradis ako?
emca
Nováček
Nováček

Příspěvek od emca »

nestačí vypnout to bootování z náhradního BIOSu, protože když to vypneš tak při nejbližším restartu se tato funkce znovu zapne (enable) ve flash utilite vyvolané pomocí F8 je to patrné, je to ten stejný případ jak uvedený v předcházejících příspěvcích.Proto jsem taky psal, že jsem dělal různé pokusy jak tento stav změnit a vůbec se mi to nepodařilo!
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

emca píše:nestačí vypnout to bootování z náhradního BIOSu, protože když to vypneš tak při nejbližším restartu se tato funkce znovu zapne (enable) ve flash utilite vyvolané pomocí F8 je to patrné, je to ten stejný případ jak uvedený v předcházejících příspěvcích.Proto jsem taky psal, že jsem dělal různé pokusy jak tento stav změnit a vůbec se mi to nepodařilo!
ale staci to :wink: Me to na vsech deskach vzdycky fungovalo a funguje do tedka.Zmenit puvodni bios v te prvni cmosce jde asi jedine v programatoru....Ja jsem se timhle moc nezabyval protoze stacilo dycky vypnout nabootovani z druhe cmos a tim padem dycky nabehl bios druhej,kterej byl nejnovejsi

Pokud ti to nefunguje tak vypinas uplne neco jinyho nez bootovani z prvni Cmos :wink:
[CZ]Airwolf[OC]
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od [CZ]Airwolf[OC] »

Highlander píše:
emca píše:nestačí vypnout to bootování z náhradního BIOSu, protože když to vypneš tak při nejbližším restartu se tato funkce znovu zapne (enable) ve flash utilite vyvolané pomocí F8 je to patrné, je to ten stejný případ jak uvedený v předcházejících příspěvcích.Proto jsem taky psal, že jsem dělal různé pokusy jak tento stav změnit a vůbec se mi to nepodařilo!
ale staci to :wink: Me to na vsech deskach vzdycky fungovalo a funguje do tedka.Zmenit puvodni bios v te prvni cmosce jde asi jedine v programatoru....Ja jsem se timhle moc nezabyval protoze stacilo dycky vypnout nabootovani z druhe cmos a tim padem dycky nabehl bios druhej,kterej byl nejnovejsi

Pokud ti to nefunguje tak vypinas uplne neco jinyho nez bootovani z prvni Cmos :wink:
Prvni cmoska je taktez flashovatelna. Puvodni BIOS tedy nemusi byt vubec.
emca
Nováček
Nováček

pro Airwolf

Příspěvek od emca »

Tak pak pokud to jde, prosím o stručný návod jak to udělat, aby se změnil původní (záložní BIOS) a kde vypnout tu obnovu. Myslím, že ve flash utilitě pomocí F8 je to záložka recovery anebo backup bios (enable/disable).
Děkuji za návod a přeji v roce 2007 mnoho štěstí a zdraví!
Odpovědět

Zpět na „ASRock a Gigabyte“