Externě připojený interní HDD - pomozte začátečnici

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Bezradna
Nováček
Nováček

Externě připojený interní HDD - pomozte začátečnici

Příspěvek od Bezradna »

Ahoj, potřebovala bych nějaký velký "hrnec" na občasné přenesení dat. Přemýšlela jsem o externím disku, ale pak mi jeden kamarád poradil, že prý stačí koupit klasický interní disk a jakousi redukci, či co... Bohužel přesně neví... Poradíte mi někdo, prosím, nějaké vhodné řešení?
Rááda bych, aby to bylo jednoduché, ideálně přes USB...
Předem děkuji Simona
Runn3r.cze
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Runn3r.cze »

jednou jsem četl o nečem takovým do USB, ale bohužel už si pesně nevzpomínám co to bylo... zkus prohledat nějaký obchody... určitě na něco narazíš
the best -->> Runn3r.cze <<-- the best

(\__/)
(='.'=)
(")_(") This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination !
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Externě připojený interní HDD - pomozte začátečnici

Příspěvek od karf »

Bezradna píše:Ahoj, potřebovala bych nějaký velký "hrnec" na občasné přenesení dat. Přemýšlela jsem o externím disku, ale pak mi jeden kamarád poradil, že prý stačí koupit klasický interní disk a jakousi redukci, či co... Bohužel přesně neví... Poradíte mi někdo, prosím, nějaké vhodné řešení?
Rááda bych, aby to bylo jednoduché, ideálně přes USB...
Předem děkuji Simona
buď kup hotovej externí disk na USB
http://www.czechcomputer.cz/cat_tree.js ... isky%5CUSB

(dělá se i firewire rozhraní ale usb je univerzálníjší)
a nebo tu redukci. ona je to spíš krabice, do který ten normání 3,5" disk dáš a připojíš přes usb kabel k pc
třeba http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=42033
a na pct.cz byl test
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Bezradna
Nováček
Nováček

Dík

Příspěvek od Bezradna »

Díky KARFe, kouknu na tu recenzi, pomohl jsi mi:o)
martin654
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od martin654 »

Záleží co od toho čekáš. Jestli chceš něco malého, hodně přenosného tak si kup 2,5" už v USB "obalu", takovej disk může mít dnes takovejch 160GB a jestli chceš něco většího tak se podívej po nějakém 3,5"-jsou větší rozměrama i kapacitou a takovej disk může mít až 750GB.
Bezradna
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bezradna »

Záleží mi dost na ceně, a na velikosti taky záleží;-) , takže by se mi líbilo tak cca 200 GB (Když to bude mít nějaké to deko navíc, to nevadí, zas tak často to stěhovat nebudu ). Ty malé přenosné mi příjdou dost drahé, když už mají nějakou rozumnou kapacitu...
djgeneral
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od djgeneral »

2,5" pevné disky zpravidla nepotřebují externí napájení ale 3,5" zpravidla ano. Takže až si budeš vybírat tak uvaž jestli chceš s sebou tahat další kabel nebo ne.
[CZ]Airwolf[OC]
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od [CZ]Airwolf[OC] »

SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Měl sem 3,5" v boxu ale pořád mě otravovalo napájení, tak se přezbrojil na 2,5" s 40GB notebookovym diskem a parada. Stačí jedno USB (pravda, u některych kompu se slabšíma usb sou potřeba 2 USB). Spokojenost... stalo mě to celkem 2700, ale to už je nějakej čas...cca 1,5 roku

edit//ten první byl vlastně 5,25", vešla se tam tedy i mechanika :)
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Externě připojený interní HDD - pomozte začátečnici

Příspěvek od godlike »

Bezradna píše:Ahoj, potřebovala bych nějaký velký "hrnec" na občasné přenesení dat.
TESCOMA,TEFAL je toho dost.
Ja ted vzal tohle:
http://shop.computershop.cz/eshop/defau ... tiid=32431
+jakykoliv SATA disk.Treba 250GB.
Nebo na PATA
http://shop.computershop.cz/eshop/defau ... ide-usb2-0
Myslim ze je omezenej 250GB.Zapoji to i laik.V XPckach neni potreba zadny ovladac a zarizeni se hlasi jako velkokapacitni zarizeni USB.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“