LAN -nastavenia a problemy

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
keno 10
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

LAN -nastavenia a problemy

Příspěvek od keno 10 »

mam 2 pocitace notebook a PC spojene lan kablom (cross) nastavil soém IP atd a ping funguje aj z jednej strany aj z druhej ale na jeden PC nevidim v pracovnej skupine a tak nemozem pristupovat k zdielanym adresarom co su na nom?(z toho druheh zdielane adresare vidim aj on vidi sam svoje zdielane adresare) v cobm bude chyba ? (mozno ez viem v com napiste mi prosim vas vsetky windowsove sluzby na toto potrebne diki ;)
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

co FW?
.
keno 10
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od keno 10 »

Holda29 píše:co FW?
vyplej ;)
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Maddogg »

Dělal si to přes průvodce připojení k sítí? Jestli ne tak to skus , v pruběhu nastavování je i vyběr zda chceš sdílet soubory a tiskarny , tak to potvrd. Jinak samozdřejmě musíš mít stejnou pracovní skupinu : dáš Vlastnosti systému - název počítače - pracovní skupina , a zadaš na obou pc stejnou. ( pro příklad třeba DOMA nebo cokoli :) )
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
keno 10
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od keno 10 »

Maddogg píše:Dělal si to přes průvodce připojení k sítí? Jestli ne tak to skus , v pruběhu nastavování je i vyběr zda chceš sdílet soubory a tiskarny , tak to potvrd. Jinak samozdřejmě musíš mít stejnou pracovní skupinu : dáš Vlastnosti systému - název počítače - pracovní skupina , a zadaš na obou pc stejnou. ( pro příklad třeba DOMA nebo cokoli :) )
fim zase uz sem sitoval ;) je to tak jak ma byt hlavne chci viedet ktery windowsacky sluzby by mnely bejt spusteni lebo ja sem to filtroval :D
keno 10
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od keno 10 »

ping bol z jedne aj s druhe strany mensi ako 1ms takze v poho,nastavena bola rovnaka skupina, meno aatd,ip adresyy FW vyplej na obou,... a este raz (aby ste tomu lepsie pochopili tak si povedzme 1. pC bol notebook a druhy bol klasicky PC) na oboch kompoch som dal zdielat adresare, na notebuku som sa videl ako clen v pracovnej skupine aj zo SVOJIMI zdielanimi adresarmi ale PC s jeho adresarmi som nevidel, ale ked som bol za PC tak som VIDEL skupinu aj zdielane adresare ALE len notebuku nikoliv svoje takze notebuk zdielal v pohode a PC ne :( na pc aj notebuku bol FW vyplej, domeny boli tie iste :( nastavenie na zdielane bolo atd ... len jedine co som take robil bolo ze som vypinal nepotrebne sluzby vo windowse a teraz chcem vediet ktore su dvolezite pre siet a zdielanie aby som ich spustil :wink:
EDIT:obidva vindowsy su XP, na notebuku je HOME a na PC je PROFESIONAL
keno 10
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od keno 10 »

neviete ako ?? pls nenapada vas daco ? mozno je to ine ako tie win sluzby ?? ako to ze nevidim tie zdielane adresare ? pls poradte :(
Manox
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Manox »

skus vyhladat pocitac v search niekedy ho nezobrazi v skupine
kul1k
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kul1k »

pomuze reinstal OS uz sem to tady řešil ale nevim kde :(
NB:Acer Aspire V3 571G
X-Spidy-X
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-Spidy-X »

K tem sluzbam... Povipinal sem snad vsechno co slo. No jednou sem pak uz nenabootoval, ale taky je mam skroceny a stimhle problemy nemam. Jen kdyz chci z jineho kompu neco pretahnout zapnu sluzbu "server" pro prenos, ale jinak jako moji ikonku v mistech v siti ostat. pc videj...
martin850
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin850 »

mal som uz viackrat tento problem a musel som preinstalovat win, a to zas neni take hrozne, mas to za 45 minut hotove.

ja mam ale tiez problem a prosim o radu:
siet mam cez router porobenu, v nej 2 pocitace moje PC a notebook, na PC mam zdielane zlozky ale do niektorich sa neda dostat, pise mi odmietnuty pristup a nemam vraj prava. pise to len u niektorych a zlozky vidim. kde je problem?
DOSKA Asus P5K CPU C2D E8500 @ 3.9GHz RAM A-DATA Vitesta 2x2GB 1066MHz HDD WD SE 250GB, WD GP 500GB zdroj Seasonic 750W VGA Sapphire HD4870 DVD RW LG GSA 4040B, HP GSA-H31L (ligh scribe) BEDNA Thermaltake Eureka ZVUK audigi 2 ZS bulk, creative T7900 7.1 TLACIREN HP 5550, HP LaserJet 1150, Samsung CLX-2160 SCANER Acer scanprisa 640UT MONITORBenQ T241WA (24" LCD) + male upravy
keno 10
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od keno 10 »

martin850 píše:mal som uz viackrat tento problem a musel som preinstalovat win, a to zas neni take hrozne, mas to za 45 minut hotove.

ja mam ale tiez problem a prosim o radu:
siet mam cez router porobenu, v nej 2 pocitace moje PC a notebook, na PC mam zdielane zlozky ale do niektorich sa neda dostat, pise mi odmietnuty pristup a nemam vraj prava. pise to len u niektorych a zlozky vidim. kde je problem?
mozno skus dat rozsirene zdielanie a tam nastavit pristup na citanmie pre vsetkych ;) u tyh zloziek

ale mne sa moc nechce do toho formatu :( bo mam teraz zapratanych 98% 80GB HDD a nefim jak odtial podavam vsetko pekne na zalohy a tak vsetko co by sa mi este zislo :( to mi zabere minimalne 2 dny :( myslite ze by stacila cisto len preinstalacia winu ? a v inom to byt nemoze ?
martin850
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin850 »

keno 10 píše:mozno skus dat rozsirene zdielanie a tam nastavit pristup na citanmie pre vsetkych ;) u tyh zloziek

ale mne sa moc nechce do toho formatu :( bo mam teraz zapratanych 98% 80GB HDD a nefim jak odtial podavam vsetko pekne na zalohy a tak vsetko co by sa mi este zislo :( to mi zabere minimalne 2 dny :( myslite ze by stacila cisto len preinstalacia winu ? a v inom to byt nemoze ?
to som skusal, nepomohlo, asi preinstalujem win :-)

nemusis formatovat, naco? len nainstaluj novy win a mas.
DOSKA Asus P5K CPU C2D E8500 @ 3.9GHz RAM A-DATA Vitesta 2x2GB 1066MHz HDD WD SE 250GB, WD GP 500GB zdroj Seasonic 750W VGA Sapphire HD4870 DVD RW LG GSA 4040B, HP GSA-H31L (ligh scribe) BEDNA Thermaltake Eureka ZVUK audigi 2 ZS bulk, creative T7900 7.1 TLACIREN HP 5550, HP LaserJet 1150, Samsung CLX-2160 SCANER Acer scanprisa 640UT MONITORBenQ T241WA (24" LCD) + male upravy
refugee
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od refugee »

Musis mit nastavenou stejnou pracovni skupinu na obou PC a zaply sdileni souboru v siti microsoft win..zkousel si se proklikat k druhemu Pc prez mista v siti->sit micr.windows a proklikat vsechny skupiny?me to delalo problemy pri dvou ruznejch systemech. WinXP a Win2000 a pomohlo jen kdyz jsem oba PC restartoval postupne za sebou vzdy nejdriv JEDEn a DRUHEJ ale prijit na to kterej je musi byt PRVNI a DRUHY je nahodny
keno 10
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od keno 10 »

refugee píše:Musis mit nastavenou stejnou pracovni skupinu na obou PC a zaply sdileni souboru v siti microsoft win..zkousel si se proklikat k druhemu Pc prez mista v siti->sit micr.windows a proklikat vsechny skupiny?me to delalo problemy pri dvou ruznejch systemech. WinXP a Win2000 a pomohlo jen kdyz jsem oba PC restartoval postupne za sebou vzdy nejdriv JEDEn a DRUHEJ ale prijit na to kterej je musi byt PRVNI a DRUHY je nahodny
hovorim ze sem tam neni videt :roll: a resetli sem to nekolko krat
keno 10
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od keno 10 »

a vsimol som si ze mi zmizla karta overovania (v nastaveniach pripojenia) ako si ju naspet dam ?
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“