-!- Radeon X1950 GT/PRO - problémy a jejich řešení -!-

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Zamčeno

Jak jste spokojení s vaší X1950GT/PRO?

Super, nejlepší karta, jakou jsem zatím měl.
43
30%
Fajn karta za fajn peníze.
71
50%
Dobrý průměr.
5
4%
Čekal jsem trochu víc.
7
5%
Nejhorší grafika, jakou jsem kdy zkusil, tolik problémů jsem s jinou neměl.
15
11%

Celkem hlasů: 141
kasip
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kasip »

Divný?Mám stejný ATT,ovladače od ASUSU a mám to tam.A díval jsi se sem Hardware-Overclocking setting-Overclocking.Já ji tam mám tak nevím proč bys ji tam nemě mít.
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jan Machalík »

kasip píše:Divný?Mám stejný ATT,ovladače od ASUSU a mám to tam.A díval jsi se sem Hardware-Overclocking setting-Overclocking.Já ji tam mám tak nevím proč bys ji tam nemě mít.

Cuss,dival jsem se a mam to tam taky, pouzivam Catalyst 6.12, Meloon se asi spatne kouka :wink:

Jo mam dotaz ohledne toho triku s taktovanim o 7MHZ, kdyz to posunu z defaultu-702MHZ na 709MHZ, tak se nastavi 708.75MHZ, kdyz to posunu o dalsich 7MHZ tak uz je tam misto 716MHZ pouze 715.5MHZ a porad se cislo za desetinou carkou zmensuje, otazka je takova, mam pricitat 7MHZ k 716MHZ nebo k 715.5MHZ ?Rozumite mi jak to myslim ne ?
Naposledy upravil(a) Jan Machalík dne stř 3. led 2007, 14:04, celkem upraveno 1 x.
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
Jena_09
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jena_09 »

Nazdar lidi,mám Sapphire X1950PRO.Problémy s chlazením,o kterých tu spousty lidí píše lze v pohodě vyřešit ručním nastavením.Ale chtěl jsem se zeptat,jestli někdo nemá zkušenosti s OC?Protože jádro mohu zvyšovat v pohodě,ale jakmile pohnu s frekvencí pamětí,tak PC okamžitě padá. Dík za rady
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Jena_09 píše:Nazdar lidi,mám Sapphire X1950PRO.Problémy s chlazením,o kterých tu spousty lidí píše lze v pohodě vyřešit ručním nastavením.Ale chtěl jsem se zeptat,jestli někdo nemá zkušenosti s OC?Protože jádro mohu zvyšovat v pohodě,ale jakmile pohnu s frekvencí pamětí,tak PC okamžitě padá. Dík za rady

Tvuj problem je, ze netaktujes v ATi Tray tool nebo WinClk, to jsou snad jediny programky ktery maj bezproblemovou podporu RV570 :wink:
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
kasip
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kasip »

Zkoušel jsem taktovat paměti i jádro na Ati 1950pro,ale po zvednutí pamětí se výkon příliš nezvedl,ale zvednutí jadra šel výkon nahoru.Takže při frekvenci 581/702 bylo 9250bodů v 05,ale při 627/702 je 9570bodů v 05,takže z toho plyne,že nemá smysl zvedat frekvenci pamětí!!!!!!!!!!
Jena_09
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jena_09 »

Jan Machalík píše: Tvuj problem je, ze netaktujes v ATi Tray tool nebo WinClk, to jsou snad jediny programky ktery maj bezproblemovou podporu RV570 :wink:
Přes ATI Tray Tools jsem to zkoušel,ale i při automatickém otestování pamětí to zamrzne.WinClk jsem ještě nezkoušel.Objevil jsem ještě v ATI TT možnost zvyšovat napětí,ale prý to u této karty nejde.Zatím jsem to nezkoušel,protože to nechci zatím moc draždit,tak bych chtěl znát váš názor na tuto věc.A máte někdo zkušenosti s ASUSem X1950PRO?Prý má lepší chladič a lepší možnosti taktování.Mám možnost ho vyměnit za mou kartu.Dík za názory!
kasip
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kasip »

Mám ASUSe 1950 Pro a je na taktování OK.Pohoda.Taktuji v posledním ATT.
mirkee
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mirkee »

godlike píše:
mirkee píše: Treba ti foto tych pamati surne?
Ja jen ze neverim ze mas 1,2ns.Treba se mylim ja :)
No mylis sa, mam tam vazne Samsungy 1.2ns a nie som sam co maju tuto Sapphire a pamate 1.2ns. Ked bude casu tak odoberem chladic a cvaknem ti to.
Jan Machalík píše:Jo mam dotaz ohledne toho triku s taktovanim o 7MHZ, kdyz to posunu z defaultu-702MHZ na 709MHZ, tak se nastavi 708.75MHZ, kdyz to posunu o dalsich 7MHZ tak uz je tam misto 716MHZ pouze 715.5MHZ a porad se cislo za desetinou carkou zmensuje, otazka je takova, mam pricitat 7MHZ k 716MHZ nebo k 715.5MHZ ?Rozumite mi jak to myslim ne ?
To je jedno aj tak aj tak to funguje.
punkexploited
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od punkexploited »

Meloon píše:Pls, fakt uz netusim ako mam nastavit v ATi Tray Tool-e aby boli pri nabootovani uz nastavene hodnoty frekvencii a otacok ventilatora.....ked dam zaskrtnut policko : Apply hardware setup at startup tak to stale nejde. Ani ziadn profil nejde vytvorit. Poradte prosim ! ATi Tool nechcem pouzivat pre jeho chabu(ziadnu) ponuku nastaveni D3D a QGl
Pri nastavovani otacek vetraku dat include in profile a pak si nastat frekvence a dej ulozit. A pak dej teprve Apply hardware setup at startup
INTEL Pentium DC E2200 2,20GHz(2,93Ghz),MB GIGABYTE 945GCM-S2L,2x1024MB 800HMz OCZ,Gainward 8800GT 512MB,HDD WD 320GB SATAII,Monitor Belinea 19" CRT 1600x1200x72Hz

C2D 4400 2GHz@3.0GHz,2x2048MB 800HMz,MB Gigabyte P35-DS3L-P35,Powercolor 4870 1GB,COOLER Arctic Cooling Freezer 7 Pro,HDD WD 640Gb + HDD WD 320GB SATAII,DVD-R/+R Pioneer,Fortron 500W. 3dmark 06 12789bodu.
mirkee
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mirkee »

godlike píše:
mirkee píše: Treba ti foto tych pamati surne?
Ja jen ze neverim ze mas 1,2ns.Treba se mylim ja :)
Tak som ti to cvakol mobilom aj ked nie uplne idealne ale vidno to:

Obrázek

Pre odvaznejsich je uz Pencil mod na skusany na PowerColor 1950pro.

http://www.vr-zone.com/index.php?i=4190&s=7
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

to není pencil mod, jak už jsem někde psal, ty kontkaty je potřeba spojit - pencil ti akorát snižuje odpor na resistoru, tady musíš použít vodivý lak nebo "drátky" =)
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Takze moje Asus X1950Pro odesla do vecny lovist.Normalne si sufuju na netu a z niceho nic se na leve strane obrazovky obejvily dva modre nenapadne pruhy.Sotva jsem si toho vsimnul, pruhy se rozsirili a uz nebyly tak nenapadne a v zapeti na to nasledoval samovlny restart.Tak jsem kartu vyndal, profoukal slot, ocistil ji a vratil do pc.Zapnul jsem ho a uz pri bootovani byli pismenka rozhazeny a obraz byl ruzne zdeformovan.Vyzkousel jsem ji pro jistotu v druhem slotu a zkontroloval privod pridavneho napajeni abych vyloucil chybu u me.Kartu jsem kupoval u Radima Stepance tak jsem mu zavolal, a on okamzite ze neni co resit a ze to je jasna reklamace ktera se resi vymenou za kus.Zeptal jsem se ho,zdali by bylo mozne doplatit na jinou kartu, on rekl samozrejme ano za cez mu dekuji :)
vosper
Nováček
Nováček

Příspěvek od vosper »

Meloon píše:Pls, fakt uz netusim ako mam nastavit v ATi Tray Tool-e aby boli pri nabootovani uz nastavene hodnoty frekvencii a otacok ventilatora.....ked dam zaskrtnut policko : Apply hardware setup at startup tak to stale nejde. Ani ziadn profil nejde vytvorit. Poradte prosim ! ATi Tool nechcem pouzivat pre jeho chabu(ziadnu) ponuku nastaveni D3D a QGl
Me se to s aktualni verzi (resp. listopad, prosinec?) stava taky ze nemuzu ulozit zadny profil ani jej loadnout. Nainstaloval jsem starsi verzi a v poho. Ale je to ruzny, mam r9800 a kamos taky a tomu to jede.
PC samovykuk
fobos
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fobos »

vosper píše:
Me se to s aktualni verzi (resp. listopad, prosinec?) stava taky ze nemuzu ulozit zadny profil ani jej loadnout. Nainstaloval jsem starsi verzi a v poho. Ale je to ruzny, mam r9800 a kamos taky a tomu to jede.
presne toto je moj problem.....lenze neviem ci mi bude starsia ver. fungovat.
fab30
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fab30 »

Ja mam ASUS x1950pro, kolko ste do dali najviac? mam tam chaldic zelman ten medeny a dal som to na 685/1552MHz...
fobos
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fobos »

fab30 píše:Ja mam ASUS x1950pro, kolko ste do dali najviac? mam tam chaldic zelman ten medeny a dal som to na 685/1552MHz...
Pamate mi sice idu na 1606 MHz ale jadro dat na 685 je uz dost....mas tam daky V-mod >? na default nap. by to islo asi dost tazko...
kasip
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kasip »

fab30 píše:Ja mam ASUS x1950pro, kolko ste do dali najviac? mam tam chaldic zelman ten medeny a dal som to na 685/1552MHz...
Čím chladíš VRM,když tam máš Zalmana.
Hansjoerg
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hansjoerg »

Jan Machalík píše:Takze moje Asus X1950Pro odesla do vecny lovist.Normalne si sufuju na netu a z niceho nic se na leve strane obrazovky obejvily dva modre nenapadne pruhy.Sotva jsem si toho vsimnul, pruhy se rozsirili a uz nebyly tak nenapadne a v zapeti na to nasledoval samovlny restart.Tak jsem kartu vyndal, profoukal slot, ocistil ji a vratil do pc.Zapnul jsem ho a uz pri bootovani byli pismenka rozhazeny a obraz byl ruzne zdeformovan.Vyzkousel jsem ji pro jistotu v druhem slotu a zkontroloval privod pridavneho napajeni abych vyloucil chybu u me.Kartu jsem kupoval u Radima Stepance tak jsem mu zavolal, a on okamzite ze neni co resit a ze to je jasna reklamace ktera se resi vymenou za kus.Zeptal jsem se ho,zdali by bylo mozne doplatit na jinou kartu, on rekl samozrejme ano za cez mu dekuji :)
Radim Štěpanec je fakt frajer. Když se mi podělala Sapphire X 1950Pro, bez okolků ji vyměnil za GeCube X 1950Pro. Touto cestou mu též děkuji :D
i7 9700K+Noctua D15S, AsRock Taichi Z390, 16GB DDR4 Kingston HyperX 3200MHz, Samsung 970 EVO NVMe 250GB, WD Velociraptor 1TB + 4xWB Black 1TB FZEX RAID10, MSI GeForce 650 Ti OC 2GB, LG-GSA-H62N, Thermaltake Mozart TX+3xNoctua NF-S12+2xNoctua NF-P12, EVGA 650W, Dell S2740L+ LG 31MU97Z, MACKIE CR4, Sennheiser HD-25Plus, Win10Pro
gonsa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gonsa »

Kurnik, jsem si objednal saphire x1950 pro a jak ctu tuto diskuzi tak jsem udelal spatne,jen same negativa na saphire....
Vendo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vendo »

gonsa píše:Kurnik, jsem si objednal saphire x1950 pro a jak ctu tuto diskuzi tak jsem udelal spatne,jen same negativa na saphire....
Ja mam Spaphire X1950PRO 512MB DDR3. "Vadne boli" len zakladne SAPPHIRE X1950PRO 256MB. Ultimate a 512MB idu bez problemov. Mozno uz aj normalne X1950 su z novej varky a su bez problemove.

Na moju kartu nemozem povedat ani jedno skarede slovo. Neni hlucna, neprehrieva sa :)
Zamčeno

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“