ATI X1300 vs. GeForce Go 7300

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání notebooků a netbooků.

Moderátor: Don

Odpovědět
VaSiL
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VaSiL »

Chtel bych se zeptat ktera grafika je lepší na hry?

Vybíram mezi těmito NB:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=42123
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp ... techparams
Co je podle Vás lepší investice ?
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

Ahoj,

Tak já mám zrovna toho Acera a co můžu doporučit tak ber jeho.
Ten Asus asi nebude zlej ale co vim tak se teď asusu ta poslední řada A6KM moc nepodařila (hodně reklamací atd...) a v tomhle ohledu bude Acer určitě lepší. Protože čím dál více lidí začíná tvrdit že se Acer mnohem polepšíl ale starší co mají zkušenosti spíše se starší řadou levnějších Acerů ti budou tvrdit opak.
Co se týče výkonu tak ten Asus bude lepší (7300 GO) akorat nepíšou procesor. (ale rozdíl cca pár %) takže v praxy takřka žádný
Jinak tě samozřejmě můžu odkázat sem to si určo přečti!! :
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=76605
Tam se dočteš různé věci k tomu NTB.
Adamsquare
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adamsquare »

X1300 bude určitě rychlejší ... v úterý tu budu mít oba najednou, tak můžu porovnat.

I přes pesimismus jsem z Go7300 mile překvapen. Podavá výkon na úrovni desktopového Radeonu 9600Pro/XT, myslel jsem, že to bude horší :wink:
Acer AS315 | AMD Ryzen 7 3700U | 24GB 3200MHz | Vega 10 | 512GB SSD NVMe | Seagate 2TB | W11Pro | MX5500 Revolution | Acer B346CK 34" IPS
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

Mno x1300 mi s Turionem64 2GHz 1GB RAM DDR2 udělala v 3D Marku03 cca 3400b což docela taky ujde.
Adamsquare
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Godzzila píše:Mno x1300 mi s Turionem64 2GHz 1GB RAM DDR2 udělala v 3D Marku03 cca 3400b což docela taky ujde.
Hm, tak to jsem dost překvapen, mám za to, že X1300 je papírově lepší. Go7300 udělá na stejné sestavě 3700b.
Acer AS315 | AMD Ryzen 7 3700U | 24GB 3200MHz | Vega 10 | 512GB SSD NVMe | Seagate 2TB | W11Pro | MX5500 Revolution | Acer B346CK 34" IPS
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

Adamsquare píše:
Godzzila píše:Mno x1300 mi s Turionem64 2GHz 1GB RAM DDR2 udělala v 3D Marku03 cca 3400b což docela taky ujde.
Hm, tak to jsem dost překvapen, mám za to, že X1300 je papírově lepší. Go7300 udělá na stejné sestavě 3700b.
7300Go je určo lepší... :wink: (co znamená papírově?? :-D ) a navíc se dá přetaktovat...
To vím...
(na 101% je 7300GO lepší má vyšší takty atd..)
Adamsquare
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Godzzila píše:A kdo říká že není 7300Go lepší... :wink:
Samozřejmě že to vim...
(na 101% je 7300GO lepší má vyšší takty atd..)
Nikdo, jen jsem měl zafixováno, že je na tom X1300 lépe. No jak tak koukám na tvůj podpis, v úterý mi přijde ten samý notebook, takže se žádné překvapení asi nekoná. Škoda... ale i tak za ty prachy víc než dobrý :wink:

/edit: příště nepřepisovat, pak to postrádá smysl :)
Adamsquare
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: ATI X1300 vs. GeForce Go 7300

VaSiL píše:ATI X1300 vs. GeForce Go 7300

Chtel bych se zeptat ktera grafika je lepší na hry?

Vybíram mezi těmito NB:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp ... techparams
Co je podle Vás lepší investice ?
Konkrétně k notebookům. Ten ASUS tu mám a za ty peníze bych ho osobně nechtěl. Dost mi vadí hluk, větráček se točí prakticky neustále, k tomu ještě vrčí. Displej mě také nenadchnul. Pro mě zklamání :huh:
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

Já tu na foru právě hodně rozmnožuju myšlenku že ty nový asusy sou strašný a acery napopak rulezz... :-) a jak tak koukám myšlenka je pravda :-)
VaSiL
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VaSiL »

Adamsquare píše:X1300 bude určitě rychlejší ... v úterý tu budu mít oba najednou, tak můžu porovnat.

I přes pesimismus jsem z Go7300 mile překvapen. Podavá výkon na úrovni desktopového Radeonu 9600Pro/XT, myslel jsem, že to bude horší :wink:
Tak je nějak porovnej a dej vědet. Zatim dik
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Godzzila píše:Já tu na foru právě hodně rozmnožuju myšlenku že ty nový asusy sou strašný a acery napopak rulezz... :-) a jak tak koukám myšlenka je pravda :-)
Fakt?

Ja jsem jenom jednim okem uvazoval o tomto:

Ale prave Acerum moc neverim. Kazdopadne jako plus u tohoto beru ze ten 1GB ramky je v jednom modulu a da se tedy bez problemu rozsirit.

Jak je to s tichosti u tohoto modelu?

Mel jsem asi tri dny MicroStar M655X-035CZ
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=42380

Nikomu nedoporucuji. vykon vybornej, ale tot vse. Ramka je ve dvouch modulech, takze pri rozsireni na 2GB by clovek zaplatil vice nez 6000Kc.
Ta x1600 ma ddr3 moduly a v 3DM2003 dava cca 7100bodu a v 3DM2005 asi 4100 bodiku. Pri hrani je notes dost hlucny, web camerka funguje jak se ji chce, Obcas notes uplne zatuhne a jedinna moznost je natvrdo vypnout. Ale toto vsak neni nekdy resenim a notes misto aby se vypl tak znovu startuje a win vetsinou nenajedou. Takze se musi to zkouset nekolikrat a pak jeste vyndat baterka, aby se clovek z toho kolotoce vymotal.
Dale ma hnusnej display. Proste kdyz si date sedou barvu nebo i treba pozadi dark side skinu, ktere neni 100% cerna, tak to dela fleky.

Proste humus. Ja nevim jak to popsat, kdo nekdy videl, tak asi vi. Proste na tmavych barvach je to videt nejvice a ta barva neni homogenni ale jsou na ni fleky. Pri hrani her kdyz je sero, je to docela rusivy jev. Jako by jste meli na pozadi texturu. At se jdou se svym Glare vycpat.

Chtel jsem to jen zkusit a rikal jsem si ze to snad nebude tak hrozny a jinej notes za 24000Kc s x1600, proste neexistuje....ale busto prave pujdu do tohoto aceru, nebo fakt uz nevim. mel jsem vyhlidlou Toshibu
Toshiba Satellite Pro A100-196
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39133

S tim ze bych pridal 1GB ramky. Ale zase jsem cetl ze je hlucna.

Ta x1300 v tom Aceru ma sice 2x horsi vykon nez x1600 v tom MSI, ale zase stabilita je u me na prvnim miste.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Adamsquare
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Butch píše:mel jsem vyhlidlou Toshibu
Toshiba Satellite Pro A100-196
Nevim jestli přesně odpovídá obrázek na CzC, ale většina Toshib má zepředu modrou ledkou podsvícené dva pruhy... mě to dost rušilo.
Jednu zásadní výhradu bych ale ke všem Toshibám měl. Mají (pro mě) velmi nekomfortní a příliš jednoduchý touchpad s ostrými hranami :(

Už tu mám jak Acer tak Asus ... v podvečer napíšu.
VaSiL
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VaSiL »

Adamsquare píše: Už tu mám jak Acer tak Asus ... v podvečer napíšu.
To by bylo super, zaměř se hlavne na grafiku a vydrž. Dik
Adamsquare
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Chvíle času, tak pár dojmů z těchto dvou notebooků (srovnání)

Asus A6KM-Q072H vs. Acer 5101AWLMi

Cena je výrazně ve prospěch Aceru, kvalita a výbava prakticky identická, rozdíl téměř 2500Kč.
V Aceru je Turion MK36, Asus má MT37. Ludolfovo číslo vypočítal v opakovaných testech vždy MT37 o vteřinu dříve (1M-45s). Oba běží na stejných 2.0GHz, L2 512kB. (rozdíl neznám)
Kvalita je opravdu stejná, běžné plastové notebooky, ani jeden se nekroutí, nevrže. Asus má lepší systém zámku a jeho otevírání, LCD se odklápí lehčeji, u Aceru je k otevření "zámku" potřeba dvou palců. Vše ostatní je jak přes kopírák. :wink:

To bylo jen tak na okraj, teď to důležitější. Přesto, že oba procesory stejně hřejou, Acer běžně fouká a hučí, zatímco Asus nepřijemně, nahlas a stupidně vrčí. O kultivovanosti větráku nemůže být řeč, nehledě na to, že se zapíná a vypíná snad každých 10 vteřin. K tomu není potřeba spouštět ani žádnou náročnou aplikaci, ale posmrkává i při práci ve wordu :sad:

Další kapitolou je displej. Byl jsem velmi zklamán, Asus už při menších vychýlení mění barvy a má rychlé tendence k inverznosti. Acer také žádný zázrak, ale i tak je to nebe a dudy. Webkamery nahoře jsou obě stejně zoufalé, Asus ji má na pevno, Acer vertikálně polohovatelnou.

A poslední... nVidia Go7300 (Asus) mě příjemně překvapila, jak jsem psal, je to výkonově téměř to samé jako desktopový 9600Pro/XT
Radeon X1300 v Aceru je ve starších aplikací výrazně slabší, v novějších má (bude mít) navrch.

3DM01/03/05
Acer - X1300 - 9161 / 3445 / 1711
Asus - Go7300 - 11922 / 3706 / 1539

Výdrž jsem neměl možnost rozvnoměrně testovat, oba vydržej cca 2hodiny.

Největší překvapení nadělil Acer. V prezentaci, v popisu ani přímo na samolepce notebooku není ve výbavě Bluetooth (Asus má), přesto po zapnutí jinak nefunkčního tlačíka vyskočí USB device Bluetooth 2.0 a kupodivu i funguje jako Bluetooth. Nevím kde udělali soudruzi chybu, ale dodaný 5101AWLMi má BT :)

Součástí balení je u Aceru klasicky nic, Asus má brašnu (vhodná tak na papíry nebo aby se na ntb neprášilo) a drátovou optiku (převlečený Logitech OEM)
Software je taky víceméně stejný... multimediální programy, Norton. Asus má WinXPHome vč. CD, Acer WinXP MCE bez CD.
VaSiL
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VaSiL »

Adamsquare píše:Chvíle času, tak pár dojmů z těchto dvou notebooků (srovnání)

Asus A6KM-Q072H vs. Acer 5101AWLMi

Cena je výrazně ve prospěch Aceru, kvalita a výbava prakticky identická, rozdíl téměř 2500Kč.
............................................
Součástí balení je u Aceru klasicky nic, Asus má brašnu (vhodná tak na papíry nebo aby se na ntb neprášilo) a drátovou optiku (převlečený Logitech OEM)
Software je taky víceméně stejný... multimediální programy, Norton. Asus má WinXPHome vč. CD, Acer WinXP MCE bez CD.
Velke DIK za recenzi...
Asi pujdu do toho Aceru.
Když ještě neco zjistíš tak napis.
Odpovědět

Zpět na „Rady s výběrem a porovnání“