Mechanika HL-DT-ST DVDRRW GWA-4166B
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Richard Karlík
- Nováček

-
Mechanika HL-DT-ST DVDRRW GWA-4166B
Potřebuji poradit, mám vypalovačku GWA-4166B s verzí 1.03. Je tato mechanika identická s GSA-4166B. Můžu použít stejný firmware?
Dík
Dík
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- Richard Karlík
- Nováček

-
- sonoluca
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
tou shodností bych si nebyl tak uplně jistej, GWA je bez podpory DVD-RAM
http://support.packardbell.com/es/mypc/ ... _GWA-4166B
http://support.packardbell.com/es/mypc/ ... _GWA-4166B
BenQ DW1640 BSLB
Pioneer DVR-112 1.22
Pioneer DVR-112 1.22
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- sonoluca
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Ani mi nemluv. V noteboku mám LG GWA-4082N, která DVD-RAM umí číst, ale neumí zapisovat na DVD-R DL, další mechanika se stejným označením umí zapisovat DVD-R DL, ale zase nečte DVD-RAM a do třetice opět stejné označení a mechanika umí zapisovat jak na DVD-R DL, tak číst a zapisovat DVD-RAM...

Bathory
- sonoluca
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Zivan
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Trochu pozdni reakce, ale treba se hodi.Bathory píše:Ani mi nemluv. V noteboku mám LG GWA-4082N, která DVD-RAM umí číst, ale neumí zapisovat na DVD-R DL, další mechanika se stejným označením umí zapisovat DVD-R DL, ale zase nečte DVD-RAM a do třetice opět stejné označení a mechanika umí zapisovat jak na DVD-R DL, tak číst a zapisovat DVD-RAM...![]()
Koupil jsem si notebook a je v nem taky GWA-4082N, ale ta neumi DVD-RAM ani cist. Chvili jsem si procital thready o moznem crossflashi a pak jsem ji flashnul FW HN03 pro mechaniku GMA-4082N (mechanika v notebooku NEC) a pozdeji jeste novejsim FW HJ02 (mechanika v notebookach Asus). S obema FW jde cist i zapisovat na DVD-RAM. Oba hlasi i podporu vypalovani na DL media, ale to nemam vyzkouseno.
FW jsou k nalezeni - http://tdb.rpc1.org/#GSA4082N
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- phz^
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
- stepek
- Nováček

-
Trochu pozdni reakce, ale treba se hodi.
Koupil jsem si notebook a je v nem taky GWA-4082N, ale ta neumi DVD-RAM ani cist. Chvili jsem si procital thready o moznem crossflashi a pak jsem ji flashnul FW HN03 pro mechaniku GMA-4082N (mechanika v notebooku NEC) a pozdeji jeste novejsim FW HJ02 (mechanika v notebookach Asus). S obema FW jde cist i zapisovat na DVD-RAM. Oba hlasi i podporu vypalovani na DL media, ale to nemam vyzkouseno.
FW jsou k nalezeni - http://tdb.rpc1.org/#GSA4082N
Pořád platí, že mechanika funguje OK? Rád bych si ji také trochu polepšil o DVD-RAM zápis. Děkuji za odpověď.
- Zivan
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- stepek
- Nováček

-
slabší znamená co? vůbec nic nebo větší chybovost (o kolik cca)? mám hp nx6125 s mechanikou s fw CC15. zatím v pohodě, ale ta dvd-ram, ta by se šikla na zálohování. půjde tam případně vrátit cc15?Zivan píše:Jo, uz jsem tam hodil asi 3 ruzne FW a porad beha v pohode.
Se vsemi je to slabsi se zapisem na Verbatim DVD+RW.
jsem začatečník, tak měj se mnou trochu trpělivost. děkuji za odpověď
- Zivan
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Na vsechny media Verbatim krome DVD+RW pise slusne, ty +RW maji vice chyb, ale vetsinou je to v norme. Stejne je to se vsemi zkousenymi FW.
Nezkousel jsem, jestli tam jde vratit puvodni FW.
Nezkousel jsem, jestli tam jde vratit puvodni FW.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
- stepek
- Nováček

-
výsledky po přeflashnutí fw cc15 na hj02
tak se to asi povedlo. mechanika schroupla fw hj02 od asuse. nyní se tváří jako gma-4082n. běží naprosto v pohodě v udma-2. je výrazně tišší. přibyla možnost vypalovat dvd-ram a dvd r-dl.
živanem uváděná chybovost dvd+rw se neprojevila (pokus s dvd+rw sony; nula chyb nebo problému před i po flash, měřeno v vso inspektoru).
živanem uváděná chybovost dvd+rw se neprojevila (pokus s dvd+rw sony; nula chyb nebo problému před i po flash, měřeno v vso inspektoru).
- sonoluca
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Zivan
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele: