Notebook na cesty a na multimédia

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání notebooků a netbooků.

Moderátor: Don

Odpovědět
EasyShare
Začátečník
Začátečník

Notebook na cesty a na multimédia

Příspěvek od EasyShare »

Tak už je to tady, dříve jsem tu řešil koupi notebooku. Tvrdili jste, že je to předčasné. Teď už se aktuálně rozhoduji a zvolil jsem Fujitsu-Siemens. Ovšem Apple iMac bych raději, ale ta cena.... Acer ani nějak nechci, slyšel jsem na něj stížnosti.
Jinak ten F-S má dobrou konfiguraci, která mi vyhovuje, ale ten procesor mi láme hlavou: je to Turion X2 1.6GHz. Nevíte jaké má výhody? Je rychlý?
K NT dostanu upgrade poukaz na Vista 32bit Home Premium, tak jestli mi vůbec ten dvoujádrový 64bit. procesor k něčemu bude...
Díky moc :wink:
EasyShare
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od EasyShare »

Lépe řečeno, rád bych jej porovnal s mým Intel P4 3GHz HT (model 630, GSA775), který mám ve stolním počítači
VaSiL
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VaSiL »

Podle me když ted koupiš Win XP, tak potom si je muzes přehrat asi za 600Kč a budes mit Vistu
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

Jaký notebooky vybíráš? FSC ani Acer opravdu nevyrábí pouze jeden notebook...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
EasyShare
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od EasyShare »

Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

No myslím, že tohle je zrovna nejpomalejší Turion X2, co se dělá... Jinak pozor ač to nevypadá podle popisu grafický čip je integrovaný - Mobility Radeon X1100, takže výkon oproti dedikované X300 je někde jinde... Alternativy bych osobne hledal mezi HPčkama řad nx7400 a nx6310 s Core (2) Duo, ty ale mají v základu poloviční RAM a chybí jim v podobné cenové hladině OS...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Obrázek
EasyShare
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od EasyShare »

Jsem ochotný dát za notebook 23000,-, víc pro mě nemá význam. Takže lepší notebook za tuhle cenu sehnat nelze?
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Záleží na tom jestli chceš operační systém, na cesty bych radši volil nějaký to HP, i přes menší paměť, Amila od FSC jsou spíš DTR (Desktop Replacement) notebooky...
Obrázek
EasyShare
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od EasyShare »

No, řekněme, že bych také rád stříhal video z dovolené, 512MB je málo. Na stolním má 1024mb a je to akorát..
Ještě jsem našel tohle, ale ta značka, nevím:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=42081

P.S.: je turion x2 1.6ghz výkonnější jak turion64 2ghz?

Tady je to HP, ale už stojí víc:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=42527
EasyShare
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od EasyShare »

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=42380

Tento notebook bych mohl mít místo toho Fujitsu-Siemens, prosím poraďte.
Je lepší? (sice nemá OS, ale budiž), nebo mám zůstat u F-S?
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

EasyShare píše:http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=42380

Tento notebook bych mohl mít místo toho Fujitsu-Siemens, prosím poraďte.
Je lepší? (sice nemá OS, ale budiž), nebo mám zůstat u F-S?
Ten je sice vykonej ale to je vsechno. Mas tam ode me na CZC strankach prispevek pod nickem imbutch, tak si precti diskuzi. v tom novejsim prispevku je delsi zkusenost(cca 5 dnu). V tom prvnim(starsim), jsou prvni dojmy.
Je to sr*cka. Ta uspora cca 6000kc oproti jinym znackam s podobnymi parametry, za to nestoji.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
EasyShare
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od EasyShare »

jj, přečetl jsem si to. Volal jsem ještě na technickou podporu CZC, tam mi naznačili, že Acer je dílensky sračka (takhle to ale ovšem neřekli), ta tvoje recenze mě zase odradila od toho MicroStaru, takže mi asi nezbývá, než počkat na ten Fujitsu-Siemens.
Je vůbec Turion X2 1.6GHz výkonnější jak Turion64 2GHz?
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

EasyShare píše:...
Je vůbec Turion X2 1.6GHz výkonnější jak Turion64 2GHz?
Pouze v aplikacich co podporuji dc cpu. Jinak bude podle me pomalejsi.

Jako muzes mit treba stesti na dobrej kus u toho MSI, me by to ale uz za to nestalo. Byl jsem z toho fakt zhnusen ze jejich ntb uz nechci videt.
Uz jen ten display je silenej. Proste treba pri wowu, porad jako by byla na pozadi textura..proste to neumelo zobrazit homogenne barvy a v tmavejsich scenach je proste pozadi flekate.
Fakt docela hnusny. Nechapu jak se se svou senzacni Glare technologii muzou vubec chlubit. Hlavne ten kontrast, to je taky hruza, jak 4 roky stare lcd s kontrastem 300:1
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
EasyShare
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od EasyShare »

no, asi to na tom vybraném modelu nechám, nemá cenu se uchylovat k rychlým závěrům. Už jsem kdysi pohořel.... Takže, když je X2 dvoujádrový, tak možná to pomůže pro nějaký střihový soft Adobe Premiere, atd.
Horší je to ale s upgradem na Vistu, sice vyjde na 500,-, verze Home Premium mi stačí, ale je to 32bit verze, na ní je vůbec znát výkon dualního procáku?
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

EasyShare píše:no, asi to na tom vybraném modelu nechám, nemá cenu se uchylovat k rychlým závěrům. Už jsem kdysi pohořel.... Takže, když je X2 dvoujádrový, tak možná to pomůže pro nějaký střihový soft Adobe Premiere, atd.
Horší je to ale s upgradem na Vistu, sice vyjde na 500,-, verze Home Premium mi stačí, ale je to 32bit verze, na ní je vůbec znát výkon dualního procáku?
Dual core nema co do cineni s 32bit nebo 64bit win, co se tyce rozdilu vykonu.
Pletes hrusky s jablky.

Klasicky turion je 64bit a x2 take.

V 64bit win se ti zvedne u 64 bit aplikaci vykon u x2 i turionu.
Odpovědět

Zpět na „Rady s výběrem a porovnání“