DirectX SDK (C#, popr. C++) - par dotazu

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Odpovědět
Závit
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

DirectX SDK (C#, popr. C++) - par dotazu

Příspěvek od Závit »

Chtel bych zacit s programovanim v DirectX - 3D hry
Stahnul jsem si Microsoft DirectX SDK
Poridil jsem si knihu Programujeme 3D Hry v jazyce C#

1. Dotaz: Je prostredi .NET (C#) dostatecne rychle pro tento ucel, nebo se mam radeji naucit v C++? Popripade jak moc bude vykon v C# nizsi?

2. Dotaz: Kdyz spustim temer cokoliv z DirectX SampleBrowseru, ma to vzdy nizky vykon. EmptyProject - 200-400FPS, HDRFormats ve fullscreenu 60FPS. Prijde mi to dost malo (Go7900GS, 1440x900)

3. Dotaz: Ve vyse zminovane knize, se vyuziva tridy Framework -jeji metody Initialize, CreateWindow, CreateDevice, MainLoop apod... Pokud dobre chapu, vyuziti teto tridy ma sve vyhody - sama vola callback funkce, metodu OnFrameRender, OnFrameMove, zpracovava zpravy apod...
V prikladech, ktere jsou uvedeny v DirectX SDK se toto nikde nepouziva?
Co by jste mi doporucili? Jake to ma vyhody a nevyhody?

To je zatim vse, predem dekuji za pripadne odpovedi...
Lando
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: DirectX SDK (C#, popr. C++) - par dotazu

Příspěvek od Lando »

1. Dotaz:podle me je uplne v pohode. Stoprocentne je dost rychly na veci na kterejch se budes ucit. V nekterejch pripadech muze pripadech zpomalovat, vetsinou pokud nekde neco napises blbe (ve smyslu pomalu). Pise se v nem lip a je jednodussi se ho naucit nez C++

2. Dotaz: nema ta Go sdilenou pamet? mam 7600GST a empty tak kolem 700, HDR pres 200

3. Dotaz: v samplech k SDK August 2006 se v samplech Framework normalne pouziva, jestli myslis tutorialy, tak ty sou o probirani zakladu, ktery prave potom framework muze udelat za tebe.
Vyuzivat nevyuzivat je na tobe, tenhle framework je dost obecnej. Sice zkrati cas na vytvoreni nove aplikace, ale na pokusy, kde ti de o co nejrychlejsi vyzkouseni neceho se imho vyplati vyplati udelat neco mnohem jednodussiho, co zabere max. par radek kodu v novej aplikaci, ale nebude mit tolik moznosti (a proc to nezalozit na sdk frameworku? :)
SUK
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

tech 60FPS muze byt vertikalni synchronizaci - tzn ze 1 frame = jedno bliknuti obrazovky - jestli teda dobre chapu
i am...
Závit
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: DirectX SDK (C#, popr. C++) - par dotazu

Příspěvek od Závit »

Lando píše:...
diky, budu teda delat v C#, zda se, ze vykonny je to dost, a jestli budu pouzivat tridu framework, se tedy ukaze casem...
jo, jinak to Go7900GS ma 256 vlastni pameti (DDR3) a mozna to jeste sdili 256, ted nevim...
SUK píše:...
jo, asi mas pravdu, pac frekvence myho monitoru je 60Hz, diky (ja nikdy nevedel, co je to v-sync :D) ;-)
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“