zdarec...mam problem..pro me docela velkej..
koupil sem si tenhle harddisk Seagate Barracuda 7200.10 250GB Ultra ATA
chtel jsem si ho pripojit k WD nejaka 40 GB taky UATA na kterym mam WinXP a ten novej sem chtel jen na data.Nechal sem to zapojit firmu co mi delala pocitac.Kdyz pocitac zapnu tak disk se normalne nacte..chvili se s nim da i pracovat..ale..Kdyz kopiruju z toho WD na Seagate tak to kopiruje strasne pomalu asi 13 GB/1hodina mozna i vic...a navic se zasekne kurzor.koukal sem na zapojeni Master a Slave..u WD jsem nasel a zapojil to na master ale nepomohlo to.Na Seagatu sem zadnej nakres nenasel a nechci to propojovat stylem pokus-omyl..Predpokladam ze ten Seagate by mel bejt tedea Slave kdyz ma bejt disk se systemem master.pomozte prosim:)diky moc predem za radu
Tento počítač -> pravé tlačítko -> Vlastnosti -> Hardware -> Spravce zarizeni -> Řadiče IDE/ATAPI -> Primarní kanál IDE (předpokládám, že tam ty disky máš) -> pravé tlačítko -> Vlastnosti -> Upřesnit nastavení -> Aktuální režim přenosu
Tak jsme asi doma. Klikni na ten řadič pravím tlačítkem a dej odebrat. Po té restartuj a po naběhnutí systému by se to mělo spravit (koukni se opět na režimy přenosu).
Ano, Master disk (obvykle na konci kšandy) musí být najumperovaný jako master a slave (uprostřed) jako slave, případně lze ještě použít CS = Cable selecet, ale jistější je to najumperovat natvrdo.
OK tak na WD vim jak nastavit Mastera a taky je na konci kabelu...ale u toho Seagatu nevim v jaky poloze je slave.. je tam tohle
::::
a nevim na ktery se to propojuje u Seagatu
u WD to je na mastera takhle ::l::
No tam u tech pinu to neni jako to ma treba WD...a co se mi podario vytahnout disk z drazku tak tam sem taky nic nenasel...ani nehore a zepsod na ty liste taky nic neni...a ten disk mi nejde vytahnout celej kvuli tomu zapojenymu kabelu.... z toho by se jeden ....
No to je hezky....fakt...slave je nastvenej na slave...master na master... po odebrani a opetovnym nastartovani nic...do ty firmy jeste nekdy pudu neco dat...