Revize chipsetu nesouvisí s revizí desky. Že tam ale dáváš bios pro revizi 2 je jedno, protože biosy F6 i F7 jsou pro obě verze identické.Satiriasis píše:Jinak k tem verzim tech desek je to zajimavy... Mam taky neco mezi verzi 1 a 2... ale cpu tam biosy pro 2, protoze to ma i nortgbridge C2. ale nechapu to proc je delaj takhle vsechny odlisny.
Gigabyte 965P-DS4 (775, P965 + ICH8R)
Moderátor: Eddward
- Max Casper
- Začátečník
CPU: AMD Ryzen 7 5800X MB: GIGABYTE B550 AORUS PRO AX RAM: Crucial 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Ballistix Red HDD: Samsung 970 PRO 512GB & Crucial m4 128GB & Crucial MX500 1TB SSD VGA: MSI GeForce GTX 1660 Ti GAMING X 6G DVD: Samsung SH-S203B PSU: Corsair RM650x (2018) Case: Bigtower Chieftec BA-01B-B-SL LCD: 2x 27" Iiyama XB2783HSU-B1DP OS: Win 10 64b
- emca
- Nováček
-
záložní BIOS
takže potvrzuji i po skouškách, že skutečně funguje přeflashování záložního BIOSu dle potřeby a zakázání bootování v případě selhání hlavního BIOSu z BIOSu záložního. Mám nahraný záložní BIOS F5 a hlavní BIOS F6. Jede to prozatím bez jediné poruchy 48 hodin. Pokusím se přes víkend znovu nahrát BIOS F7e anebo přímo F7 jako hlavní.
- Satiriasis
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Ja vim,ze to nesouvisi s revizi chipsetu(nikde nic takoveho nepisu)... Jen jsem reagoval na predesly posty. A o tom jestli jsou identicke bych mozna polemizoval. Jak uz tu nekdo psal, ze BIOS pro revizi 1 do desky nejde... A proc je tedy odlisuji kdyz jsou identicke?Max Casper píše:Revize chipsetu nesouvisí s revizí desky. Že tam ale dáváš bios pro revizi 2 je jedno, protože biosy F6 i F7 jsou pro obě verze identické.
- Max Casper
- Začátečník
Satiriasis píše: Ja vim,ze to nesouvisi s revizi chipsetu(nikde nic takoveho nepisu)
Tohle je přinejmenším trošku zavádějící.Satiriasis píše:ale cpu tam biosy pro 2, protoze to ma i nortgbridge C2
Hash mají oba dva biosy stejný a na webu mají i stejné umístění.Satiriasis píše: ... Jen jsem reagoval na predesly posty. A o tom jestli jsou identicke bych mozna polemizoval. Jak uz tu nekdo psal, ze BIOS pro revizi 1 do desky nejde... A proc je tedy odlisuji kdyz jsou identicke?
Odlišují je proto, protože další verze biosů už se lišit může a každá z revizí desky má prostě svoji stránku.
A že někdo tvrdil, že mu jedna verze nejede a druhá ano?....Tady už se napsalo věcí.
CPU: AMD Ryzen 7 5800X MB: GIGABYTE B550 AORUS PRO AX RAM: Crucial 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Ballistix Red HDD: Samsung 970 PRO 512GB & Crucial m4 128GB & Crucial MX500 1TB SSD VGA: MSI GeForce GTX 1660 Ti GAMING X 6G DVD: Samsung SH-S203B PSU: Corsair RM650x (2018) Case: Bigtower Chieftec BA-01B-B-SL LCD: 2x 27" Iiyama XB2783HSU-B1DP OS: Win 10 64b
- 5IAXSK
- Nováček
Ahoj
Nevite nahodou nekdo zda se vejde CHLADIČ THERMALTAKE CL-P0086 BEETLE na tuto desku.
Odkaz na chladic http://www.barbone.cz/?stiid=52468&strs ... 6%20BEETLE
dekuji za odpoved
Nevite nahodou nekdo zda se vejde CHLADIČ THERMALTAKE CL-P0086 BEETLE na tuto desku.
dekuji za odpoved
- Wiruz
- Pokročilý
chladic se vejde, ale mysli ze krom vzhledu nicim nevynika5IAXSK píše:Ahoj
dekuji za odpoved
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Gigabyte Aorus RTX 3070 8GB @ 1800MHz/0,825V > 170W SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
- PetrB
- Začátečník
Zdravím
jak máte zapojené napájení CPU? 4-pin nebo 8-pin?mám to na 4-pin ale stroj mi blbne vizhttp://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=84414
nechci to odpálit
jak máte zapojené napájení CPU? 4-pin nebo 8-pin?mám to na 4-pin ale stroj mi blbne vizhttp://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=84414
nechci to odpálit
- Drummz
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
tak ted sem docela zamatenej, vcera sem koukal na desku a nikde sem na ni revizi nenasel(asi sem hold totalne slepej) a v cpu-z mi to pise dvojku. Kde to teda na desce muzu najit, mrknu se jeste jednou. Chci si flashnout novej bios a chci si bejt stoprocentne jistej jestli mam stahovat pro revizi jedna ci dve. Kde potom najdu nejakou spolehlivou stranku na biosy na revizi dve i jedna? http://www.gigabyte.com.tw/Support/Moth ... A-965P-DS4Xenostellar píše:Me se zda, ze v CPU-Z se da zjistit revize cipsetu, ne revize desky.krucinal píše:Zdar.Dá se to zjistit v CPU-Z,ve složce mainboard
:
tady napsany neni pro jakou revizi desky to je
i7 2600k
Asus P867 v3.1
2x4GB corsair 1333Mhz
750w corsair
Asus P867 v3.1
2x4GB corsair 1333Mhz
750w corsair
- Satiriasis
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Ale to neznamena, ze jsem rekl, ze to souvisi s revizi desky... Davam tam radeji BIOSy pro verzi 2,protoze mam i northbridge rev. C2 s tim,ze je to takova jistota a doufam, ze diky tomu se deska spise podoba revizi 2, jelikoz northbridge C2 se zacaly delat pozdeji. Nevim jak jinak si to mam oduvodnit a zjistit jakou mam revizi desky, kdyz to vypada na neco mezi. A doufam ze kdyz jsou posledni BIOSy identicke, ze tomu tak bude i nadale.Max Casper píše:Satiriasis píše: Ja vim,ze to nesouvisi s revizi chipsetu(nikde nic takoveho nepisu)Tohle je přinejmenším trošku zavádějící.Satiriasis píše:ale cpu tam biosy pro 2, protoze to ma i nortgbridge C2
Proc by si mel nekdo vymyslet? Zvlast co se tyce takove veci?Max Casper píše: A že někdo tvrdil, že mu jedna verze nejede a druhá ano?....Tady už se napsalo věcí.
- Max Casper
- Začátečník
2Drummz: Revize je na desce vyznačená přibližně tady:
Co se biosů týče, tak jak už jsem psal, jsou pro obě revize biosy F6 a F7 identické, takže je fuk, kterou verzi použiješ.
Ad link, který si postnul - já tam tedy označení verze desky vidím, je to hned nahoře, vedle názvu desky - GA-965P-DS4 (rev. 1.0)
//edit:
Co se biosů týče, tak jak už jsem psal, jsou pro obě revize biosy F6 a F7 identické, takže je fuk, kterou verzi použiješ.
Ad link, který si postnul - já tam tedy označení verze desky vidím, je to hned nahoře, vedle názvu desky - GA-965P-DS4 (rev. 1.0)
//edit:
No to ať nám vysvětlí ten dotyčný. Já tvrdím, že oba soubory s biosem jsou identické (stejný hash, stejné umístění), takže je nesmysl, aby se chovali jinak. Netvrdím, že si vymýšlí, ale myslím si svoje.Satiriasis píše:
Proc by si mel nekdo vymyslet? Zvlast co se tyce takove veci?
- Drummz
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- pista6104
- Začátečník
- ChrastyII
- Začátečník
- Hosenfeld
- Začátečník
Budu stavět kámošovi komp s DS-4, kterou dneska objednal. Myslíte, že už to bude revize desky 2.0, nebo se ještě v našich končinách prodává 1.0?
MB: ASUS P8Z77-V LX | CPU: Intel® Core™ i5-3570K | RAM: 8x2GB DDR3 1600MHz Kingston | GPU: Gigabyte GTX680 | HDD: SSD Intel320 120GB+ 3TB HDD | Zdroj: Seasonic 620W | Case: Thermaltake Matrix VX VD3000BWA | Monitor: Dell U2410 | Sound: Creative X-Fi XtremeGamer
- Max Casper
- Začátečník
Hosenfeld píše:Budu stavět kámošovi komp s DS-4, kterou dneska objednal. Myslíte, že už to bude revize desky 2.0, nebo se ještě v našich končinách prodává 1.0?
Já minulý týden na CzC koupil revizi 1.0
- Hosenfeld
- Začátečník
On jí tam koupil taky, takže počítam, že to pořád 1.0. DíkMax Casper píše:Hosenfeld píše:Budu stavět kámošovi komp s DS-4, kterou dneska objednal. Myslíte, že už to bude revize desky 2.0, nebo se ještě v našich končinách prodává 1.0?
Já minulý týden na CzC koupil revizi 1.0
MB: ASUS P8Z77-V LX | CPU: Intel® Core™ i5-3570K | RAM: 8x2GB DDR3 1600MHz Kingston | GPU: Gigabyte GTX680 | HDD: SSD Intel320 120GB+ 3TB HDD | Zdroj: Seasonic 620W | Case: Thermaltake Matrix VX VD3000BWA | Monitor: Dell U2410 | Sound: Creative X-Fi XtremeGamer
- gonsa
- Začátečník
-
- ogar2002
- Nováček
-
Instal
Zdravim, lidicky mam problem s instalovanim nekterych programu napr. Easy Tune, Photoshop 7 a FEAT (program na statiku). Cetl jsem tady, ze dvema lidem se to taky stalo, ale nikdo se k tomu nevyjadril. Tak kdyby mel nekdo zkusenosti s resenim tohoto problemu, budu vdecny za jakoukoliv radu.
- ogar2002
- Nováček
-
- Njuska
- Nováček
-
Tak take prispeju se svoji trosku do mlyna se zkusenosti s BIOSem... Po koupi desky jsem preflashnul oba BIOSy z F3 na F6 (ikdyz v CPU-Z stale sviti F3). S deskou byl obcas problem, ze nabootovala se zalozniho BIOSu (bezduvodne), kterej ma "normalni" konfiguraci - tedy bez OC. Rad bych ten SHIT - Dual BIOS (kterej je jinak k nicemu) vypnul, ale bohuzel to neni mozne :-/ Vypnout se proste neda!
Pak jsem flashnul F7e (beta) a problem s prepinanim BIOSu se vyresil. Vyresil se i problem s funkcni C1E a EIST (v F6 pri OC moc nefunguje). PC sice obcas pri startu zacykloval (opet bezduvodne, protoze po nabootu ve vsech moznych i nemoznych testech je PC naprosto stabilni). Zkousel jsem vsechno - ruzne pridavat a ubirat napeti, metit FSB... Nic moc nepomohlo. Pak jsem jen tak ze zoufalstvi nastavil U na normal (pricemz u RAM i CPU svitilo stale napeti mnou zvysene) a PC fungoval nadherne. Za tyden se ani jednou nestalo (po nocnim vypnuti PC), ze by rano zacykloval... Parada Obe setrici fce C1E i EIST byly vypnute. A jelikoz jsem na Silvestra na par dnu odjizdel, udelal jsem to, ze jsem vratil frek. CPU na normalni hodnotu a obe setrici fce zapnul. Po navratu a presnem nastaveni do "stabilniho" stavu pres Silvestrem jsem mel uz smulu :-/ PC opet po spusteni cykloval, jako svine! Nakonec jsem nahral oficialni F7 a PC se pri OC nespusti temer vubec. Nekonecny cyklus - pomuze jen reset Biosu :-/ Po navraceni na F6 je problem s cyklovanim opet v poradku, nicmene se vyskytl problem s odpojovanim USB. 10x za den na me Windousy zabimbaji (odpojeni a hned zase pripojeni USB). Uz toho mam celkem dost :-/ Zadny velky OC nepouzivam (FSB asi 360MHz) a deska ma neuveritelne problemy! Zacinam si myslet, ze tenhle Gigabyte je totalni SHIT! Jeste vic me sere, ze ani po 3/4 roce nejsou schopni udelat stabilni BIOS!
Pak jsem flashnul F7e (beta) a problem s prepinanim BIOSu se vyresil. Vyresil se i problem s funkcni C1E a EIST (v F6 pri OC moc nefunguje). PC sice obcas pri startu zacykloval (opet bezduvodne, protoze po nabootu ve vsech moznych i nemoznych testech je PC naprosto stabilni). Zkousel jsem vsechno - ruzne pridavat a ubirat napeti, metit FSB... Nic moc nepomohlo. Pak jsem jen tak ze zoufalstvi nastavil U na normal (pricemz u RAM i CPU svitilo stale napeti mnou zvysene) a PC fungoval nadherne. Za tyden se ani jednou nestalo (po nocnim vypnuti PC), ze by rano zacykloval... Parada Obe setrici fce C1E i EIST byly vypnute. A jelikoz jsem na Silvestra na par dnu odjizdel, udelal jsem to, ze jsem vratil frek. CPU na normalni hodnotu a obe setrici fce zapnul. Po navratu a presnem nastaveni do "stabilniho" stavu pres Silvestrem jsem mel uz smulu :-/ PC opet po spusteni cykloval, jako svine! Nakonec jsem nahral oficialni F7 a PC se pri OC nespusti temer vubec. Nekonecny cyklus - pomuze jen reset Biosu :-/ Po navraceni na F6 je problem s cyklovanim opet v poradku, nicmene se vyskytl problem s odpojovanim USB. 10x za den na me Windousy zabimbaji (odpojeni a hned zase pripojeni USB). Uz toho mam celkem dost :-/ Zadny velky OC nepouzivam (FSB asi 360MHz) a deska ma neuveritelne problemy! Zacinam si myslet, ze tenhle Gigabyte je totalni SHIT! Jeste vic me sere, ze ani po 3/4 roce nejsou schopni udelat stabilni BIOS!
MB: Gigabyte DS-4 (F9), CPU: Intel Core 2 Duo E6600 (@3,2GHz = 9x360MHz, 1,4V), RAM: 2x512GB GEIL Ultra 800MHz CL4-4-4-12 dualchannel, VGA: Asus X1300PRO 256MB DDR2 silent, HDD: WD Raptor 74GB 10000rpm SATA, WD CaviarRE 250GB SATAII, Zdroj: Xilence Power 600W, Monitor: Dell