Zapojení dvou počítačů do jedné linky

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
DAVEmon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Zapojení dvou počítačů do jedné linky

Příspěvek od DAVEmon »

nazdárek, mám doma od O2 internet expres 2048/256, ale chci se připojit na internet a nezávisle na mě dva notebooky, žádnou síť. Je to možné?
_Stepan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _Stepan »

použij ADSL wifi router.
DAVEmon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DAVEmon »

_Stepan píše:použij ADSL wifi router.

a nejde to bez WiFi routeru? jelikož já na svém pc wifi nemám
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

můžeš samozřejmě všechny počítače připojit po kabelu a pak staří adsl modem/router bez wifi jen s integrovaným 4port switchem
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
DAVEmon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DAVEmon »

pavel.minarik píše:můžeš samozřejmě všechny počítače připojit po kabelu a pak staří adsl modem/router bez wifi jen s integrovaným 4port switchem

může to být tento? http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php?ak ... &zbo=38043

a pokud jo, můžete mi popsat jak to mám zapojit?
X-Spidy-X
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-Spidy-X »

Myslim ze i ten by sel... Jinak couhni SEM a SEM... Jinak jak pisu v obou tech threadech tak ja mam tento TENTO a je good, jen ted resim problem ze mi mozna firewall v nem blokuje nejake emaily a ICQ zpravy, ale mylsim ze je chyba jinde, no nvm.. :sad: Ale kazdpodane doporucuju... Jinak zapojeni je jednoduche... K ovslinku je velmi podrobne udelany navod. Ono to vlastne jen zapojis, zvolis jen zakladni parametry a je to... Otazecka 5 minut :wink:
_Stepan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _Stepan »

myslem jsem na ty NB, aby jsi nemusel ke kabelu. Toť vše.
X-Spidy-X
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-Spidy-X »

_Stepan píše:myslem jsem na ty NB, aby jsi nemusel ke kabelu. Toť vše.
Stejne toma nadoma a asi nebude pobihat s notesem k sousedce... Jinak kdyby si mel wifi karty je pravda ze je to provedeni mnohem cistsi, ale taky o neco min stabilni... Kabel je kabel!
_Stepan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _Stepan »

měl jsem router Linksys, nyní mám ASUSe a stabilita zatím 100%, ani jeden jsem zatím nemusel restartovat a výpadky jsem nezaznamenal. Je pravda, že kabel je stále mnohem rychlejší. Rozhodnout se bude muset sám.
DAVEmon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DAVEmon »

_Stepan píše:měl jsem router Linksys, nyní mám ASUSe a stabilita zatím 100%, ani jeden jsem zatím nemusel restartovat a výpadky jsem nezaznamenal. Je pravda, že kabel je stále mnohem rychlejší. Rozhodnout se bude muset sám.

díky všem za rady, asi to vezmu přes kabel, jelikož jenom jeden NB má WiFi a ten druhý je ještě stará vykopávka co je ráda, že mu tam jede XP, jak říkáte kabel je kabel
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZdenekSveda »

Tak já se přidám s otázkou:

potřebuji nějak vyřešit síť mezi dvěma domy s přímou viditelností na sebe. Jsou vzdáleny 50 metrů v nezarušené oblasti.
Kabelem to nechci, takže bezdrát. Do prvního domu je přiveden internet (WiFi od antény přes router Mikrotik po ethernetu UTPčkem do PC). Takže potřebuji něco pro připojení na UTP od netu aby mi šel signál k PC v domě jedna, a zároveň do domu 2. Tudíž asi ke stávající sestavě hodit switch a z něj napíchnout PC a nějaké AP, a v druhém domě hodit druhé AP které bude příjmat signál.

Takže jde vlastně hlavně o tu sestavu dvou AP které si budou mezi sebou posílat signál. A otázka tedy zní jaké použít. Čím levnější tím samozřejmě lépe, ale počítám že ty 3 litry to asi stejně budou. Co etdy poradíte? Jaké zařízení? Hlavně musí být "bezúdržbové", protože se tam o to nebude mít kdo starat a uživatelé v domě 1 i 2 jsou počítačoví analfabeti.
Voloď
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Voloď »

nechcem zakladat novy thread tak pisem sem, mozno sa to uz riesilo, ale mam mensi problem. Mam doma router s wifi a 4 portovym switchom, ma firewall ( nejaky A link, presny typ z hlavy neviem ). Ked sa pripojim cez router, tak niektore stranky nejdu, proste bud sa vobec nenacitaju, alebo chybaju obrazky a podobne, no robi to iba velmi malo stranok ( napr yahoo). Ked sa pripojim cez modem, ktory som mal predtym, tak vsetky stranky bezia v pohode. Kde je problem ? :( ja do tychto veci moc nevidim takze by som poprosil o nejaku radu, ak niekto viete :( , vopred dakujem
P4 NW 3,0GHz@3,6GHz 1,575V (box) MSI Intel 865PENeo2 pfisr 2x512MB apacer DDR 400MHz @430 MHZ 2-3-3-7 (dual chanell) Maxtor 40Gb Maxtor 60Gb (7200rpm) Seagate baracuda 7200.9 250GB MSI RX800SE AGP 425/800@606/1140) Zalman VF700AlCu, MSI DVD R/RW, Fujitsu siemens P19-2, Thermaltake pure power 480W / MEMBER OF DDRT (Daddy Doughnut Racing Team)
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

to bude nějaký content filter v tom modemu/routeru
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Tak jaké zařízení doporučíte?

ZdenekSveda píše:Tak já se přidám s otázkou:

potřebuji nějak vyřešit síť mezi dvěma domy s přímou viditelností na sebe. Jsou vzdáleny 50 metrů v nezarušené oblasti.
Kabelem to nechci, takže bezdrát. Do prvního domu je přiveden internet (WiFi od antény přes router Mikrotik po ethernetu UTPčkem do PC). Takže potřebuji něco pro připojení na UTP od netu aby mi šel signál k PC v domě jedna, a zároveň do domu 2. Tudíž asi ke stávající sestavě hodit switch a z něj napíchnout PC a nějaké AP, a v druhém domě hodit druhé AP které bude příjmat signál.

Takže jde vlastně hlavně o tu sestavu dvou AP které si budou mezi sebou posílat signál. A otázka tedy zní jaké použít. Čím levnější tím samozřejmě lépe, ale počítám že ty 3 litry to asi stejně budou. Co etdy poradíte? Jaké zařízení? Hlavně musí být "bezúdržbové", protože se tam o to nebude mít kdo starat a uživatelé v domě 1 i 2 jsou počítačoví analfabeti.
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Poradí tedy někdo nějaká 2 AP, která mohu postavit proti sobě (jedno vysílač, druhé příjmač), aby nedělala při provozu nějaké problémy? Nějaká zařízení se kterýma máte dobré zkušenosti. Bude to jen na těch 50 metrů, a bylo by to vlastně přes dvě stěny (vždy venkovní stěna u daného domu). Kdyby mohl být problém se signálem, tak by se daly umístit někam pod střechu aby to nemuselo procházet přes zeď, ale na těch 50m by snad problém být neměl. Jde tedy hlavně o bezproblémový chod oněch dvou zařízení.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“