minolta s414 - skusenosti
- mixal
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
minolta s414 - skusenosti
kamos xce co take kupit.
mate niekto nejake expy s tymto fotakom ?
je to celkom lacny 4 mpix, a podla recenzii celkom aj sxopny
pouziva aj sympaticke cf karty, pouziva sympaticke AA baterky a ma aj manual focus aj ked slaby
mate niekto nejake expy s tymto fotakom ?
je to celkom lacny 4 mpix, a podla recenzii celkom aj sxopny
pouziva aj sympaticke cf karty, pouziva sympaticke AA baterky a ma aj manual focus aj ked slaby
- mixal
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
uz ho kupil + 512 mb twinmos
fotky robi pekne, prekvapilo ma iso400, mensi sum ako som cakal
za tu cenu ma nadpriemerne manualne nastavovania + histogram
pokial xcete sxopny 4mpix fotak za este lepsiu cenu, je to podla mna dobra volba
fotky robi pekne, prekvapilo ma iso400, mensi sum ako som cakal
za tu cenu ma nadpriemerne manualne nastavovania + histogram
pokial xcete sxopny 4mpix fotak za este lepsiu cenu, je to podla mna dobra volba
Celeron Tualatin 1.3 @ 1.46,Abit BE6 BX, Ati Rage 128 16 MB, 256 MB PC 133 CL2, ATA 33 radic ,ATA 66 radic, ATA 100 radic
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- mixal
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
rad by som, ale nemam moc kde, ani uz fotak nemam v ruke
co som si este vsimol, tak treba troxu praxe s AF systemom, tazko presne povedat preco, len si proste zvyknut na seba, aby robil ostre fotky, potom je to ok
(ja som zvyknuty na moj olympus c2500l, rychlo a presne zaostruje, troxu lepsie ako s414)
co ma vsak prijemne prekvapilo je rychlost prezerania fotiek, ako stlacas tak pozeras, (c2500l, alebo pomaly nikon c2000 sa s tym neda ani porovnavat, porovnat to mozem skor s eos300d
)
co ma vsak sklamalo pri pozerani je iba 3.5 zoom max, (zoom je plynuly). 16x ako ma nikon cpix2000 uz asi nevyuzijes ale 4x je podla mna min, 8x je ok
co ma vsak aj presvedcilo a preco som odporucil kupu 414 je www.dpreview.com, kde jeho predchodca 404 je Highly Recommended, a 414 je o trosicku vylepsena
co som si este vsimol, tak treba troxu praxe s AF systemom, tazko presne povedat preco, len si proste zvyknut na seba, aby robil ostre fotky, potom je to ok
(ja som zvyknuty na moj olympus c2500l, rychlo a presne zaostruje, troxu lepsie ako s414)
co ma vsak prijemne prekvapilo je rychlost prezerania fotiek, ako stlacas tak pozeras, (c2500l, alebo pomaly nikon c2000 sa s tym neda ani porovnavat, porovnat to mozem skor s eos300d
co ma vsak sklamalo pri pozerani je iba 3.5 zoom max, (zoom je plynuly). 16x ako ma nikon cpix2000 uz asi nevyuzijes ale 4x je podla mna min, 8x je ok
co ma vsak aj presvedcilo a preco som odporucil kupu 414 je www.dpreview.com, kde jeho predchodca 404 je Highly Recommended, a 414 je o trosicku vylepsena
Celeron Tualatin 1.3 @ 1.46,Abit BE6 BX, Ati Rage 128 16 MB, 256 MB PC 133 CL2, ATA 33 radic ,ATA 66 radic, ATA 100 radic
- tehla
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
no hral som sa s nou xvilu a mozem potvrdit, ze
1. sa mi troxu nepaci system merania expozicie, niekedy cas uleti a fotka je dost prepalena alebo tmava, algoritmus je asi dost jednoduchy a da sa zblbnut
2. snimac je dost dobry, mala uroven sumu dobra ostrost, na pohlad slusny dynamicky rozsah (mozno kvoli 12 bit ad)
3. pri iso 400 ma sumi pomerne malo, sum taku zvlastnu povahu, je tam algoritmus nejakej redukcie sumu, co moze byt vyhoda aj nevyhoda, vyhoda preto lebo algoritmus celkom dobre pracuje, a fotky su celkom ok, ale ak sa vam xce s tym zaoberat, s neatimage by ste asi dosiahli lepsi vysledok, mozno pri tiffe sa neaplikuje, neviem
1. sa mi troxu nepaci system merania expozicie, niekedy cas uleti a fotka je dost prepalena alebo tmava, algoritmus je asi dost jednoduchy a da sa zblbnut
2. snimac je dost dobry, mala uroven sumu dobra ostrost, na pohlad slusny dynamicky rozsah (mozno kvoli 12 bit ad)
3. pri iso 400 ma sumi pomerne malo, sum taku zvlastnu povahu, je tam algoritmus nejakej redukcie sumu, co moze byt vyhoda aj nevyhoda, vyhoda preto lebo algoritmus celkom dobre pracuje, a fotky su celkom ok, ale ak sa vam xce s tym zaoberat, s neatimage by ste asi dosiahli lepsi vysledok, mozno pri tiffe sa neaplikuje, neviem
athlonxp 1800+ DLT3C @2420 MHz 11x220 1.825V, Abit NF7-S 2.0, Enermax 365P-VE, Chieftec DX-01SLD, 2x512 MB DDR400 A-data, hercules 9800se AIW, Maxtor DM9+ 120GB SATA, DVD toshiba 1612, TEAC CDW540E, genius 5.1 HT, MX500, samsung 959NF, CPU&NB&GPU cooled by Asetek Waterchill
- TOPIČ
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- hafca
- Začátečník

-
s414
Já jí mám 14 dní a zatím jsem z toho trochu rozpačitej. Dost fotek je jako by nebyly úplně zaostřené. Je jedno jestli jsou z venku a nebo z domova při blesku. Některé jsou jak břitva a u dost jako by to chtělo ještě trošku. Neví někdo co je špatně ? Ruce nebo foťák?
dík hafca
dík hafca
- mixal
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Automatika obcas sa divne chova a zle zaostri, alebo zaostri na nieco ine:-), treba s tym troxu praxe, so zamykanim zaostrenia atr.
mozno by bolo lepsie odsledovat na ake objekty zle zaostruje (mam troxu tusenie, ze na tmave objekty zle zaostruje aj zle meria expoziciu, ale tazko poedat, mal som ho malo) a potom zaostrit na taky co dokaze, locknut a odfotit to co potrebujes. to ma kazdy fotak, taketo musky a je na cloveku aby sa mu troxu prisposobil.
skus sa s nim troxu pohrat, po 200 - 800 fotkax to budes mat v ruke a budes robit perfektne fotky, ten fotak na to ma
mozno by bolo lepsie odsledovat na ake objekty zle zaostruje (mam troxu tusenie, ze na tmave objekty zle zaostruje aj zle meria expoziciu, ale tazko poedat, mal som ho malo) a potom zaostrit na taky co dokaze, locknut a odfotit to co potrebujes. to ma kazdy fotak, taketo musky a je na cloveku aby sa mu troxu prisposobil.
skus sa s nim troxu pohrat, po 200 - 800 fotkax to budes mat v ruke a budes robit perfektne fotky, ten fotak na to ma
- TOPIČ
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- hafca
- Začátečník

-
- pan-x
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
ja ty sanya koupil za 105/kshafca píše:Zatím si fakt musím zvykat. Je to jiný než na kinofilm. Baterky jsem koupil Sanya 2300 a ještě sem je nestačil otestovat, ale snad něco vydrží. Ani neby moc drahý 120,- kč jedna.
hafca
- TOPIČ
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- TOPIČ
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak se mi stala drobná nehoda, při zavírání krytu baterií (není moc štastně vyřešený) tento praskl.S vidinou martýria kolem servisu jsen se vydal do Prostějova.Jaké však bylo moje překvapení,když si to technik prohlédl a řekl že mi to udělají v záruce zdarma ještě mi vymění odrbanou krytku objektivu a na své náklady zašlou domů.Za 3 minuty to bylo vyřešeno a 14 dní byl foťák doma.Tomu říkám SERVIS.
Jaké máte zkušenosti Vy?
Jaké máte zkušenosti Vy?