Napiste nekdo prosiim jak to mate zapojene !gonsa píše:Chci se zeptat - mate u desky zapojeno jak je ten 8 pin na cpu jen 4 pin a nebo 2x 4 pin ??? a na cem to zavisi...?
A v hlavnim napajeni desky mate zapojen 20 pin a nebo 24 pin ?
Gigabyte 965P-DS4 (775, P965 + ICH8R)
Moderátor: Eddward
- gonsa
- Začátečník
-
- gonsa
- Začátečník
-
Stavel sem si PC na bazi ntelu (Conroe me resvedcil) POPRVE.Predtim sem stavel jen PC na AMD (asi 5).
Takze nejake prkvapive zkusenosti z te chvilky :
Uchyceni chladice na CPU ac se mi zdalo podle navodu smesne, me delalo nejvetsi problem ! Bylo to tim ze se deska neumerne prohybala a ja ne a ne ty koliky zacvaknout ! pak se to sicepodarilo ale bal sem se ze si do desky udelam diru .... Pak jeste clovek nemel ani jistotu zda slysel to cvaknuti u vsech 4 stran.
Pak jak uz jsem psal sem nevedel co mam vse zapojit,co se tyce napajeni - na 8 pinu od CPU byla na 4 pinech zaslepka - ja mam Enermax Liberty 500 W - zapojil sem 24 pin (do hlavniho napajeni desky 20+4) a do napajeni CPU sem zapojil jen 4 pin i kdyz z toho zdroje jdou dva 4 piny - nevim teda jestli ho mam dozapojit ???
Jak jsem uspesne zapojil PC a vletzl sem do biosu, tak jsem se podival na chladic od CPU a lekl sem se ze se netoci - pak sem podle teplot v biosu ktre byly na tom CPU koleem 25 C,prisel na to ze kdyz se ta teplota zacala zvedat, tak se zacal i tocit ventilator na chladici - ALE VYLEKALO ME TO,kde se to da v biosu zakazat ???
Jinak uz jsem jen instalnul wokna XP za 7 min ! (coz jsem byl prekvapen na AMD trvalo 12 min)a pote uz jsem to vypl,dnes se tomu budu venovat dale....
Takze nejake prkvapive zkusenosti z te chvilky :
Uchyceni chladice na CPU ac se mi zdalo podle navodu smesne, me delalo nejvetsi problem ! Bylo to tim ze se deska neumerne prohybala a ja ne a ne ty koliky zacvaknout ! pak se to sicepodarilo ale bal sem se ze si do desky udelam diru .... Pak jeste clovek nemel ani jistotu zda slysel to cvaknuti u vsech 4 stran.
Pak jak uz jsem psal sem nevedel co mam vse zapojit,co se tyce napajeni - na 8 pinu od CPU byla na 4 pinech zaslepka - ja mam Enermax Liberty 500 W - zapojil sem 24 pin (do hlavniho napajeni desky 20+4) a do napajeni CPU sem zapojil jen 4 pin i kdyz z toho zdroje jdou dva 4 piny - nevim teda jestli ho mam dozapojit ???
Jak jsem uspesne zapojil PC a vletzl sem do biosu, tak jsem se podival na chladic od CPU a lekl sem se ze se netoci - pak sem podle teplot v biosu ktre byly na tom CPU koleem 25 C,prisel na to ze kdyz se ta teplota zacala zvedat, tak se zacal i tocit ventilator na chladici - ALE VYLEKALO ME TO,kde se to da v biosu zakazat ???
Jinak uz jsem jen instalnul wokna XP za 7 min ! (coz jsem byl prekvapen na AMD trvalo 12 min)a pote uz jsem to vypl,dnes se tomu budu venovat dale....
- ChrastyII
- Začátečník
já mám taky desku DS4,taky C2D,taky zdroj enermax liberty 500W,taky mě vylekalo že se nejdřív větrák netočil,taky jsem zapojil jenom 4pin a ne oba 4piny ze zdroje,taky mi největší problém dělala montáž chladiče,taky jsem si nebyl jistý jestli se to zacvaklo dobře...taky,taky,taky,taky
prostě buď v klidu,je to v pohodě
ale jediná věc- tobě se instalují windows jenom 7min?
- Max Casper
- Začátečník
PC Health Status\Fan Speed Control Methodgonsa píše: Jak jsem uspesne zapojil PC a vletzl sem do biosu, tak jsem se podival na chladic od CPU a lekl sem se ze se netoci - pak sem podle teplot v biosu ktre byly na tom CPU koleem 25 C,prisel na to ze kdyz se ta teplota zacala zvedat, tak se zacal i tocit ventilator na chladici - ALE VYLEKALO ME TO,kde se to da v biosu zakazat ???
viz manuál str. 42
CPU: AMD Ryzen 7 5800X MB: GIGABYTE B550 AORUS PRO AX RAM: Crucial 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Ballistix Red HDD: Samsung 970 PRO 512GB & Crucial m4 128GB & Crucial MX500 1TB SSD VGA: MSI GeForce GTX 1660 Ti GAMING X 6G DVD: Samsung SH-S203B PSU: Corsair RM650x (2018) Case: Bigtower Chieftec BA-01B-B-SL LCD: 2x 27" Iiyama XB2783HSU-B1DP OS: Win 10 64b
- gonsa
- Začátečník
-
Jo stopl sem to a bylo to presne 7:23ChrastyII píše:já mám taky desku DS4,taky C2D,taky zdroj enermax liberty 500W,taky mě vylekalo že se nejdřív větrák netočil,taky jsem zapojil jenom 4pin a ne oba 4piny ze zdroje,taky mi největší problém dělala montáž chladiče,taky jsem si nebyl jistý jestli se to zacvaklo dobře...taky,taky,taky,taky
- gonsa
- Začátečník
-
Diky, je to pro me neco nove,NA AMD mel jsm X2,jsem cetl ze by to melo taky jit ale nikdy jsem toho nedocilil....Max Casper píše:PC Health Status\Fan Speed Control Methodgonsa píše: Jak jsem uspesne zapojil PC a vletzl sem do biosu, tak jsem se podival na chladic od CPU a lekl sem se ze se netoci - pak sem podle teplot v biosu ktre byly na tom CPU koleem 25 C,prisel na to ze kdyz se ta teplota zacala zvedat, tak se zacal i tocit ventilator na chladici - ALE VYLEKALO ME TO,kde se to da v biosu zakazat ???
viz manuál str. 42
- Ghost_svk
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Ak si cely windows nainstaloval za 7:23 min tak zezerem kona....gonsa píše:Jo stopl sem to a bylo to presne 7:23ChrastyII píše:já mám taky desku DS4,taky C2D,taky zdroj enermax liberty 500W,taky mě vylekalo že se nejdřív větrák netočil,taky jsem zapojil jenom 4pin a ne oba 4piny ze zdroje,taky mi největší problém dělala montáž chladiče,taky jsem si nebyl jistý jestli se to zacvaklo dobře...taky,taky,taky,taky
- krucinal
- Začátečník
Jo a já i s žokejem.......Ghost_svk píše:Ak si cely windows nainstaloval za 7:23 min tak zezerem kona....gonsa píše: Jo stopl sem to a bylo to presne 7:23
MB : Gigabyte 990FXA-D3
CPU : AMD Phenom II X6 1090T
CPU Fan : COOLER Noctua NH-C14
GPU : NVidia 275 GTX Gigabyte
RAM : Kingston HyperX Genesis Grey 2x4GB DDR3 1600 MHz CL9
HDD : SSD Kingston HyperX, SATA III - 120GB, upgrade kit (system)
HDD : Samsung SpinPoint F3 - 1TB
PSU : OCZ ZX Series - 1250W, 80+, 140mm fan
Case : NZXT H2
CPU : AMD Phenom II X6 1090T
CPU Fan : COOLER Noctua NH-C14
GPU : NVidia 275 GTX Gigabyte
RAM : Kingston HyperX Genesis Grey 2x4GB DDR3 1600 MHz CL9
HDD : SSD Kingston HyperX, SATA III - 120GB, upgrade kit (system)
HDD : Samsung SpinPoint F3 - 1TB
PSU : OCZ ZX Series - 1250W, 80+, 140mm fan
Case : NZXT H2
- gonsa
- Začátečník
-
- supec
- Začátečník
-
beetle
taktak, podle testů na CZC je to pěkná sračka a blbě se montujeWiruz píše:chladic se vejde, ale mysli ze krom vzhledu nicim nevynika5IAXSK píše:Ahoj
Nevite nahodou nekdo zda se vejde CHLADIČ THERMALTAKE CL-P0086 BEETLE na tuto desku.
Odkaz na chladic http://www.barbone.cz/?stiid=52468&strs ... 6%20BEETLE
dekuji za odpoved
- kopyto
- Nováček
-
- Satiriasis
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
jj kamosovi prisla ted v patek z obchodu a taky r1kopyto píše:Pokud budet kupovat novou Gigabyte GA-965P-DS4, dejte pozor. Já kupoval 22.12.2006 2ks a kámoš tento týden, každej v jiným kšeftě v Praze a oba máme revizi 1. Myslel jsem, že už jsou všude jen r2 a tak jsem na to dlabal a teď se nemůžu zbavit vypínání disků při restartu, tak bacha na to.
- ezechiel1917
- Začátečník
-
- lipe
- Nováček
-
Nechci vypadat, jako že jsem sežral Šalamounovo ho..., ale zrovna tahle věc se tady v diskuzi několikrát řešila a pokaždé zazněla stejná odpověď - použijte správné drivery pro Intel chipset a problém zmizí!ezechiel1917 píše:neni to nahodou reklamovatelny vypinani disku pri restartu? u moji DQ6 jsem si toho taky vsiml a vubec se mi to nelibi
- lipe
- Nováček
-
Podtaktování, šetřící režimy
Asi to tu bude vypadat jako provokace, ale zajímalo by mě, jestli a jak jde na Gigabytce s E6300 "podtakovat" a snížit spotřebu.
Před tím jsem měl AMD Opteron a tam běžně fungoval Cool & Quiet. Na WinXP jsem měl různé uživatelské profily a zatímco v profilu pro zpracování videa jsem měl maximální výkon, děti a žena ve svém profilu měli (na logické hry, psaní e-mailů a prohlížení webu), minimální spotřebu. Když nebyl potřeba výkon, Opteron mohutně snížil násobič, napájení kleslo z 1,5 na 1,1V a na připojeném watmetru to bylo rozhodně poznat.
Když jsem včera chěl udělat totéž na E6300, tak mi RMClock nabídnul jen násobič 6x a 7x a se stejným napájecím napětím. Napětí se sice dá nastavit pro každý násobič zvlášť, ale nejdou přidat žádné nové profily násobič/frekvence/napětí, jsou použít jen ty dva výchozí.
Ano, chápu že dualcore je především o výkonu, ale občas ho fakt není potřeba tolik a pořídit kvůli tomu druhé PC není řešení.
Před tím jsem měl AMD Opteron a tam běžně fungoval Cool & Quiet. Na WinXP jsem měl různé uživatelské profily a zatímco v profilu pro zpracování videa jsem měl maximální výkon, děti a žena ve svém profilu měli (na logické hry, psaní e-mailů a prohlížení webu), minimální spotřebu. Když nebyl potřeba výkon, Opteron mohutně snížil násobič, napájení kleslo z 1,5 na 1,1V a na připojeném watmetru to bylo rozhodně poznat.
Když jsem včera chěl udělat totéž na E6300, tak mi RMClock nabídnul jen násobič 6x a 7x a se stejným napájecím napětím. Napětí se sice dá nastavit pro každý násobič zvlášť, ale nejdou přidat žádné nové profily násobič/frekvence/napětí, jsou použít jen ty dva výchozí.
Ano, chápu že dualcore je především o výkonu, ale občas ho fakt není potřeba tolik a pořídit kvůli tomu druhé PC není řešení.
- ezechiel1917
- Začátečník
-
muzes upresnit? mam drivery primo z dodavaneho cd, a mam takovy pocit ze s timhle problemem maji zrovna drivery minimum spolecneho, ale rad se budu mylit. pokud mas nejaky konkretni odkaz k reseni problemu, rad se podivam a poucimlipe píše:Nechci vypadat, jako že jsem sežral Šalamounovo ho..., ale zrovna tahle věc se tady v diskuzi několikrát řešila a pokaždé zazněla stejná odpověď - použijte správné drivery pro Intel chipset a problém zmizí!ezechiel1917 píše:neni to nahodou reklamovatelny vypinani disku pri restartu? u moji DQ6 jsem si toho taky vsiml a vubec se mi to nelibi
- lipe
- Nováček
-
Jo, to je přesně ta chyba, drivery z dodaného CD, vrať se v této diskuzi asi týden až dva zpátky, teď nejsem doma a nemám čas to hledat. Řešilo se to někdy počátkem prosince a vyřešilo.muzes upresnit? mam drivery primo z dodavaneho cd, a mam takovy pocit ze s timhle problemem maji zrovna drivery minimum spolecneho, ale rad se budu mylit. pokud mas nejaky konkretni odkaz k reseni problemu, rad se podivam a poucim
- bhe
- Nováček
-
jojo jak pise kolega tohle se tu resilo snad vubec nejvic a nakonec vyresilo, staci stahnout novejsi intel drivery... me se to taky nezdalo jako sw problem, ale fakt to pomohlo.ezechiel1917 píše:muzes upresnit? mam drivery primo z dodavaneho cd, a mam takovy pocit ze s timhle problemem maji zrovna drivery minimum spolecneho, ale rad se budu mylit. pokud mas nejaky konkretni odkaz k reseni problemu, rad se podivam a poucimlipe píše: Nechci vypadat, jako že jsem sežral Šalamounovo ho..., ale zrovna tahle věc se tady v diskuzi několikrát řešila a pokaždé zazněla stejná odpověď - použijte správné drivery pro Intel chipset a problém zmizí!
jinak ohledne snizovani nasobice a napeti: minimalni nasobic pro c2d je tusim prave tech 6x, takze pokud mas E6300 tak mas na vyber jen 6x a 7x. Uznavam ze to neni nic extra :p Kazdopadne pokud mas dobre chlazeni a zadny OC, tak muzes zkusit snizit napeti na CPU asi to nepujde tak vyrazne jako u toho opteronu, ale jit by to melo..... Ted akorat nevim jestli to napeti jde ovladat z windows nejakym tim programem (easytune?)
- ezechiel1917
- Začátečník
-
ja mel pocit ze se disky vypinaly i pri rucnim restartut takze sem vinu windows ovladacum neprisuzoval, nicmene jsem stahnul posledni 6.2.1 ovladace a vskutku se disky jiz nevypinaji (je to i v tom fixed issues ve zmenach u nich ja to tu prubezne procitam ale tohle mi uniklo takze diky moc za info.lipe píše:Jo, to je přesně ta chyba, drivery z dodaného CD, vrať se v této diskuzi asi týden až dva zpátky, teď nejsem doma a nemám čas to hledat. Řešilo se to někdy počátkem prosince a vyřešilo.muzes upresnit? mam drivery primo z dodavaneho cd, a mam takovy pocit ze s timhle problemem maji zrovna drivery minimum spolecneho, ale rad se budu mylit. pokud mas nejaky konkretni odkaz k reseni problemu, rad se podivam a poucim
jeste jeden dotazek, lze v ovladacich deaktivovat/aktivovat rucne NCQ?