HELP!! Barracuda 250GB se hlasi jako 33GB i v biosu

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
tommi22
Nováček
Nováček

HELP!! Barracuda 250GB se hlasi jako 33GB i v biosu

Příspěvek od tommi22 »

Nedopatrenim jsem naformatoval na starsi desce v discvizardu od seagatu na 137GB a tak dlouho jsem s tim ruzne laboroval ze ted jse mi nakonec ten 250GB disc hasi jako 33GB i v biosu na nove desce.Uz jsi nevim rady .Odzkousel jsem snad vsechno co mne napadlo a porad 33Gb.Prosim poradte diky.
vikicek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vikicek »

Vyzkoušel jsi program Partition magic popř. Partition manager?
tommi22
Nováček
Nováček

Příspěvek od tommi22 »

Partition magic nepomohl pripada mi to jako bych mnel nasvitchovanej hdd na limits drive capacity 33gb ale to nemam mam ho normalne na master
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

skus ho naformatovat v
Tento pocitac > Spravovat > Spravca diskov > vyber disk a formatuj ho !!!
tommi22
Nováček
Nováček

Příspěvek od tommi22 »

To jsem taky skousel.Ten disk se tvari jako by mel fyzicky 33Gb.I test utilita od seagatu mi ukazuje 33Gb!!! Kdyz dam format a vytvorim jednu partytion na celej disc tak ma vzdy 33Gb.
LYA
Nováček
Nováček

Příspěvek od LYA »

Mám úplně stejný problém, trápím se s tím už dva týdny. Vyzkoušela jsem vše, prolezla různá fóra a odpověď nikde! Pokud se ti to podaří vyřešit, dej vědět jak, prosím.
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Myslim, ze si nejak nesikovne provedl low-level format.. A jinou cestou, nez opetovnym low-level formatem to spravit nepujde.. Konkretni postup bohuzel neznam, jelikoz jsem to nikdy nedelal.. Low level format provedes prave pomoci DriveWizzardu..
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

mám taký dojem že na niektorých diskoch je prepínač ktorý obmedzuje kapacitu na 33GB qoli kompatibilite so staršímy OS
tuším ho mám na WD200KS
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
pejsek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pejsek »

U disku nad 200Gb musi byt nejaky soubor ale ted nevim jaky aby mel plnou kapacitu.
ChrastyII
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ChrastyII »

cože,soubor? :lol: já už dlouho neměl žádný disk menší než 200GB a nikdy jsem žádný soubor nepotřeboval...ať už ATA,nebo SATA... :roll:
pejsek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pejsek »

No ja nevim ale kamosovi to tak delalo... Zjistim presne cim to bylo at tu nekecam blbosti.
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

soubor.. Jakej soubor? To maximalne na win98 :P
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Pejsek začne přispívat posty, které k něčemu budou. "Nějaký soubor" nikomu nic neřekne. :wink: Žadný soubor k tomu potřeba opravdu není. :roll:

//
LYA píše:Mám úplně stejný problém, trápím se s tím už dva týdny. Vyzkoušela jsem vše, prolezla různá fóra a odpověď nikde! Pokud se ti to podaří vyřešit, dej vědět jak, prosím.
Zkus novější bios. Pokud to nic nevyřeší, pravděpodobně na tvojí desce větší disky nebudou pracovat s plnou kapacitou.

//Překlep
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

A co takhle zkusti prehrat firmware onoho disku??

Nemam s tim zkusenosti, ale mohlo by to pomoct :wink:

S tim onim souborem na disku.. IMHO to bude zase nejaka fama..
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“