Snad poprve jdu na forum s takovymto problemem:
Moje sestava (P III 650 @ 728, 320M RAM, GF4MX4000, chipset je VIA Apollo+ - VIA VT82C693 afaik) je nejaka divna. Pred reinstalaci systemu behalo vse vporadku. Nicmene reinstalaci sem si vynutil sam, a to diky odebrani sekundarniho IDE kabelu a uz se nenainstalovala. Tak cisty reinstall.. Nainstaloval sem ovladace ke GK, k desce je maximalne tak k chipsetu a to jen podpora AGP3.0 (ja mam stejne jen 1.0) a podobny nesmysly a to neinstaluju, vsechno fungovalo, paril sem NFSU2, ale ted.. Ale ted se mi vsechno vytuhava.. Dela to jak D3D tak oGL (nebo teda predpokladam ze nejaka z tech par her co sem zkousel jede na oGL). Nicmene takovy RCT (roller coaster tycoon) mi jede v pohode, vyuziva snad jen DX6, ale NFSU2, W:ET, ... vytuhavaji a pokazdy po jine dobe.. Taky jsem ted nainstaloval NoLimits tycoon - dokonaly simulator. Poprve se seknul po cca 15s jizdy. Tak sem prejel ovladace (9x.xx) starsimi (samozrejme nejprve odebral, reboot, nainstaloval, reboot), 73.xx z guru3d.com. Ale problem pretrvava.. NLS vytuhava vetsinou pri nacitani grafiky.. Vytuhaval i SeriusSam, proste vse narocnejsi.. Zkousel sem puvodni takty CPU a nepomohlo. Podtaktovat grafiku (275/266 @ 250/240) taky ne.. Zkusim memtest jen co nekde doma vylovim AT klavesnici (pouzivam USB a ta se nelibi livekum kdyz mam na vyber co chci spustit - jestli distro nebo memtest).. Grafiku budu snad v brzky dobe upgradovat na silnejsi jizdu, tak snad se to tim spravi, nicmene netusim proc to po reinstallu dela to, co to dela