připojení pc-tv přes s-video

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
libkaz
Nováček
Nováček

připojení pc-tv přes s-video

Příspěvek od libkaz »

GK ati radeo 9000 (s-video výstup) a TV thomson klasická (s-video vstup) - propojeno s-video kabelem. zapnu TV, prepnu na av2s vstup, zapnu pc: ale nemůžu obraz na tu TV dostat.
otevřu si "zobrazení-vlastnosti" v "nastavení" vyberu "upřesnit" a pak "obrazovky" ,ale ta TV nejde aktivovat, nevim jestli se má někde přepnout výstup z GK (ani nevim kde), ale píše se, že PC by měl TV detekovat sám viz.
http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=1
taky tam píšou: "Pokud Váš počítač nedokáže televizi správně detekovat (nerozsvítí se červené tlačítko v záložce TV), použijte tlačítko "Hledání závad" a zatrhněte "Vynucené zjišťování TV" - karta se pak bude domnívat, že TV je správně připojena." ale já v záložce "obrazovky" žádný tlačítko "hledání závad" nemám.

Jestli není problém jen v nastavení, tak možná v s-videu: jak jednoduše otestuju, že výstup v GK nebo vstup v TV je v pořádku?
předem díky za ňáký info
Naposledy upravil(a) libkaz dne ned 7. led 2007, 16:28, celkem upraveno 1 x.
pas!k
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: připojení pc-tv přes s-video

Příspěvek od pas!k »

libkaz píše:GK ati radeo 9000 (s-video výstup) a TV thomson klasická (s-video vstup) - propojeno s-video kabelem. zapnu TV, prepnu na av2s vstup, zapnu pc: ale nemůžu obraz na tu TV dostat.
otevřu si "zobrazení-vlastnosti" v "nastavení" vyberu "upřesnit" a pak "obrazovky" ,ale ta TV nejde aktivovat, nevim jestli se má někde přepnout výstup z GK (ani nevim kde), ale píše se, že PC by měl TV detekovat sám viz.
http://www.pctuning.cz/index.php?option=co...mitstart=1
taky tam píšou: "Pokud Váš počítač nedokáže televizi správně detekovat (nerozsvítí se červené tlačítko v záložce TV), použijte tlačítko "Hledání závad" a zatrhněte "Vynucené zjišťování TV" - karta se pak bude domnívat, že TV je správně připojena." ale já v záložce "obrazovky" žádný tlačítko "hledání závad" nemám.

Jestli není problém jen v nastavení, tak možná v s-videu: jak jednoduše otestuju, že výstup v GK nebo vstup v TV je v pořádku?
předem díky za ňáký info
V ccc zapni vynutit spusteni tv
CASE: Chieftec LCX-01SL-SL-B • • MB: GIGABYTE 965P-DS4 P965 • • CPU: Intel Core 2 Duo E6600 2,4GHz (4MB/1066)COOLER: Arctic-cooling Freezer 7 Pro • • RAM: DDR2 1024MB 800 TRANSCEND CL5 • • GK: ASUS EAX1950PRO 256MB DDR3 • • HDD: SEAGATE 320 GB BARRACUDA SATAII/300 16MB 7200, WD CAVIAR 2000JB 200GB UDMA100 8MB 7200, MAXTOR 160 GB SATA 7200 RPM 8MB • • LCD: 19 LCD Samsung 970P - 6ms
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od beardie »

vsetko poprepajaj, na telke daj spravny vstup, potom pravym na plochu - vlastnosti - nastavenia - klikni na druhy monitor - rozsirit pracovnu plochu aj na tento monitor - pouzit (apply)

aspon u mna to tak funguje :wink:
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
libkaz
Nováček
Nováček

Re: připojení pc-tv přes s-video

Příspěvek od libkaz »

pas!k napsal: V ccc zapni vynutit spusteni tv.
no jo, ale pro nainstalování ccc potrebuju .NET Framework a moc se mi nechce něco od microsoftu stahovat.

a jak napsal beardie, to sem se taky pokoušel, ale nejde mi navolit jako druhý monitor ta tv.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

No, každopádně potřebuješ nějaký ovládací panel pro nastavení TV-out. Pokud nemáš CCC, tak aspoň původní Control Panel. Pokud nepomůže force TV detection (dá se to nastavit i z control panelu), tak případně zkus tento postup
Nejlepší moderátor ve výslužbě
libkaz
Nováček
Nováček

re

Příspěvek od libkaz »

jo díky: v tvym odkazu (tento postup) sem se dopídil k ATI Tray Tools, tam se mi podařilo tu tv zapnout, pak už šla i v "zobrazení-vlastnosti". V obou nastavení, myslim tim (v ATI Tray Tools a v zobrazení-vlastnosti) můžu měnit cokoli, je to mezi sebou provázaný, co změnim v jednom, projeví se i ve druhým. Ale ta tv stále nic.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Myslel jsem připojení monitoru k druhýmu výstupu - zkusils?
libkaz
Nováček
Nováček

re

Příspěvek od libkaz »

ten v odkazu je x1800 a má dva DVI výstupy, já mám radeon9000, ten má DVI jeden a pak VGA nebo jak se jmenuje ten klasickej monitorovej, přes ten to mám já. tim tools to naforzíruju, ale tv nejede. už mě jen napadá otestovat ten výstup a vstup, ale nevim jak nejjednoduše. tahat jinej comp a tv se mi zatim nechce.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: re

Příspěvek od no-X »

libkaz píše:ten v odkazu je x1800 a má dva DVI výstupy, já mám radeon9000, ten má DVI jeden a pak VGA nebo jak se jmenuje ten klasickej monitorovej, přes ten to mám já. tim tools to naforzíruju, ale tv nejede. už mě jen napadá otestovat ten výstup a vstup, ale nevim jak nejjednoduše. tahat jinej comp a tv se mi zatim nechce.
Nezáleží, jestli je na kartě připájenej jedne VGA + jeden DVI nebo dva DVI. Jádro je schopný pouze dvou nezávislých analogových výstupů a jeden konektor je vždy sdílený. Který je sdílený, záleží na návrhu PCB, takže pokud není referenční, může být klidně sdílený VGA výstup a TV-out pojede až po přepojení monitoru přes redukci z DVI. S tím žu jsme se tu taky setkali:

http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... 93#7157493

Ale v tvém případě bych to viděl spíš na problém v nastavení.
libkaz
Nováček
Nováček

re

Příspěvek od libkaz »

no testnu koupit redukci, ale v tom odkazu se zdá, že mu tv šla aspoň jako 1 a monitor ne, myslim, že tohle sem taky zkusil, tv primar a monitor clon.
zdá se mi, že nastavit nemůžu víc než co dělám, to by aspoň tv dělala něco a pak bych to jen doladil.

nebo spis potrebuju navod jak pro debila....
libkaz
Nováček
Nováček

re

Příspěvek od libkaz »

a je možný, že ty piny YaC jsou na kartě nebo na TV obráceně a nebo to otočí kabel. Jak se to pak chová, když je to prohozený?

A ještě něco: zkusil sem zapojit monitor přes tu redukci, zapnu comp, ale obraz nikde.
co je špatně?
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Těžko říct co, ale v pořádku to není. Obraz by měl být s redukcí i bez ní. Teoreticky je možné, že je na kartě neco HW v nepořádku a že nedává seknudární analogový signál (tedy pro druhý CRT monitor a TV-out).
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“