Koupit NB bez OS??
Moderátor: Don
- zila
- Nováček

-
Koupit NB bez OS??
Zajímalo by mě jaké jsou nevýhody toho, že si koupim NB bez OS a nainstaluju si tam svůj?????
- STANIK#007
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- malidian
- Mírně pokročilý

-
Re: Koupit NB bez OS??
Nejen, že to s OS vyjde levněji, ale máš už nainstalovaný všechny ovladače a utility které potřebuješ. (Pravda, některé vlastně ani nepotřebuješ) Určitě výhoda pro méně zkušené uživatele.zila píše:Zajímalo by mě jaké jsou nevýhody toho, že si koupim NB bez OS a nainstaluju si tam svůj?????
Poslední věc, která mě zajímá, jsou PC. Časy se hold mění. 
- breadfan
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Quakes
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Aktivační klíč se lepí na tělo notebooku takže ten budeš mít, rozdílné je to ale u instalačního CD protože někde dostaneš normální instalační CD s Windows které můžeš použít kdekoliv a někde dostaneš reconvery CD kde je záloha Windows co je na notebooku s komplet ovladačema přímo pro ten model notebooku (reconvery CD používá třeba ACER).
Intel Core i7-4930K 3,4GHz + Zalman CNPS14X, deska ASRock X79 Extreme9, 4x4GB RAM CRUCIAL Ballistix, SSD Crucial MX200 500GB + HDD 500GB, grafika Asus GeForce GTX 1070, case Corsair 300R Carbide Series, zdroj Seasonic X-650, zvukovka Asus Xonar Phoebus, DVDRW + BD-RE
Sbírka 14 ks mini PC Shuttle X + sbírka 100 ks grafických karet
Notebook – Asus M70V - Core 2 Duo P8400 2,26GHz, 17“ WUXGA, 4GB RAM, SSD Intel X25M 80GB a HDD WD 320GB, ATI Radeon HD3470, BD-ROM
Sbírka 14 ks mini PC Shuttle X + sbírka 100 ks grafických karet
Notebook – Asus M70V - Core 2 Duo P8400 2,26GHz, 17“ WUXGA, 4GB RAM, SSD Intel X25M 80GB a HDD WD 320GB, ATI Radeon HD3470, BD-ROM
- malidian
- Mírně pokročilý

-
Většinou dostaneš recovery CD nebo DVD (Během chvilky se Ti kompletně obnoví systém, včetně ovladačů), o tom, že dostaneš normální instalační CD s Windows nevím, tak to možná bylo dříve. Občas nedostaneš nic, v takovém případě ti však obvykle systém nabídne hned po prvním spuštění možnost vytvořit si vlastní recovery, takže si připrav prázdné DVD. 
Poslední věc, která mě zajímá, jsou PC. Časy se hold mění. 
- Adamsquare
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Vzhledem k tomu, že OS je dnes z drtivé většiny nepřenosný, tak se koupě bez OS nevyplatí. Cenový rozdíl mezi notebooky je mnohem nižší než extra koupě. Samozřejmě mluvím o Windows XP v jakékoliv verzi.
Acer AS315 | AMD Ryzen 7 3700U | 24GB 3200MHz | Vega 10 | 512GB SSD NVMe | Seagate 2TB | W11Pro | MX5500 Revolution | Acer B346CK 34" IPS