Deska Lucky Star K7VAT

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Bobr
Nováček
Nováček

Deska Lucky Star K7VAT

Příspěvek od Bobr »

Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat, jestli někdo neví, co by mohlo způsobovat zasekávání W 98 ( zhruba po 2-4 min práce, pomůže jedině tvr. restart). Sestava :výše zmíněná st. deska, Duron 850, CD mechanika, disk 40 GB Seagate a ATI 128. Děkuji.

//EfineSS: Presun z MB s.A
sccko
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sccko »

Ahoj, tohle se mi stávalo taky. Koupil jsem si nový chladič a vše se ustálilo, občas mi sice počítač vytuhne, ale to až tak po 6 hodinách. Taky může být problém v pamětích s tím už jsem se taky setkal.
rFx
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rFx »

Teploty, nestabilita hardwaru.
sccko
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sccko »

Jo a ještě jsem se chtěl zeptat, to se ti stalo jen tak z ničeho nic, že se začal takhle kousat?
Bobr
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bobr »

To Sccko: Ještě před dvěma roky jsem ho používal, potom začal zlobit, tak jsem kompletně vyměnil střeva za v té době lepší hard. Časem se u nás zvýšila potřeba výpočetní techniky, tak ho zkouším oživit. Já sám se domnívám, že je základní deska pryč. Paměti jsou 2 x 128 MB, ta jedna je relativně nová cca 3 roky.
Bobr
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bobr »

to rfx: Teplota do 35 stupňů C- procesor, ost do 30 st.. Co myslíš tou nestabilitou konkrétně?
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

Podivej se jestli kondenzatory nejsou nafoukly...
0118 999 881 999 119 7253
sccko
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sccko »

Já bych zkusil otestovat paměti, je možné, že v tom bude nějáká chyba. Jestli ti to najde chybu, tak ti klidně pošlu 128MB paměť. Mám jich doma celkem přebytek a stejně je nemám kam dát.. :)
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Zdroj jaký?
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
Bobr
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bobr »

Původně na něm byl neznačkový zdroj 300W, cca 5 let starý. Koupil jsem novou case na nový počítač. Ten původní zdroj jsem tam vzal s tím novějším. Na tento starý jsem použil zdroj z noveho case KME -350 W. Ale to zasekávání je u obou stejné.
Dnes jsem počítač, rozebral očistil vyměnil kabely, sestavil, naformátoval disk, instalace Win 98 bez problémů cca17 min. Pracoval 5 min, 10 min. Vzal jsem myš a po 30 s zásek. Tvrdý restart, naběhly Win ale po 10 s opět zatuhly. Tak nevím. V Biosu a DoSU nevytuhne. Teploty OK.
Některé kondenzátory na desce (cca 30%) mají takové kulaté čepičky, jinak jsou normální. Nevím jak hodně by měly být nafouklé.

Ještě mě napadla jedna věc - nemohla by to být např. myší (konkrétně optickou). V dosu ani BioSU není asi potřeba.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“