nenajede mi PC. nenajede bios.
Moderátor: Eddward
- snark
- Nováček
-
nenajede mi PC. nenajede bios.
Zdravím.
Mám starý Duron 1200 a desku Matsonic s chipsetem VIA Apollo KT133. fungoval jak měl a najednou nejde rozjet. Při startu 4x dlouze pípne a vypne se. mic jsem neměnil ani nenastavoval. Má to bios od PHOENIXU. našel jsem si jejich chybovou tabulku, ale nic jsem z ní nepoznal. Zkoušel jsem odpojit všechny komponenty až na procesor. pořád nic. Může mi někdo prosím poradit? Díky.
Mám starý Duron 1200 a desku Matsonic s chipsetem VIA Apollo KT133. fungoval jak měl a najednou nejde rozjet. Při startu 4x dlouze pípne a vypne se. mic jsem neměnil ani nenastavoval. Má to bios od PHOENIXU. našel jsem si jejich chybovou tabulku, ale nic jsem z ní nepoznal. Zkoušel jsem odpojit všechny komponenty až na procesor. pořád nic. Může mi někdo prosím poradit? Díky.
- poker10
- Začátečník
-
- snark
- Nováček
-
- kotas
- Středně pokročilý
- poker10
- Začátečník
-
Na stranke Phoenixu je toto:
Takze z toho sudim, ze to je problem grafiky a RAM-ky. Grafika je integrovana??Phoenix technologies píše: AwardBIOS -- The only AwardBIOS beep code indicates that a video error has occurred and the BIOS cannot initialize the video screen to display any additional information. This beep code consists of a single long beep followed by two short beeps. Any other beeps are probably a RAM (Random Access Memory) problem.
- kotas
- Středně pokročilý
- snark
- Nováček
-
- snark
- Nováček
-
- kotas
- Středně pokročilý
Mno muze byt i vadna deska, zkus vsechny komponenty vyndat a pokusit se nehradit jinymi - hra pokus omyl.. Pokud to nepomuze nebo hned po vyndani je to porad stejne, bude nejspise deska kaput.snark píše:už jsem zkoušel jinou grafiku, pořád to samý. Zkoušej jsem kombinovat ramky a banky a i úplně bez pamětí. NIC.
Dej nejprve jeste CLEAR CSMOS - resetuj BIOS (jumper na desce nebo vyndani baterie ma par vterin a dani zpet)

/EDIT: uz jsi psal ze jsi vymenil vsechny komponenty a porad nic, omlouvam se ze jsem to napsal znovu, zkus i ten reset BIOSu! Pokud nic nepomuze tak si musis sehnat jinou zakladku - odesla..
Naposledy upravil(a) kotas dne pát 27. říj 2006, 20:07, celkem upraveno 2 x.
- poker10
- Začátečník
-
- snark
- Nováček
-
- kotas
- Středně pokročilý
- snark
- Nováček
-
- OndraSter
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Na mem P MMX 233 @ 266 s BIOSem Award-em mi to pri chybne RAM dlouze pipa (4x? to nevim, necham to pipnout 2x a pak to vypinam
), grafika byva dlouha, kratka, kratka, kratka (alespon na award 4.51)

PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
- bezmozek
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
http://www.computerhope.com/beep.htm#08
Jinak to zase tak zlý snad nebude, aspoň zapípá
Jinak to zase tak zlý snad nebude, aspoň zapípá
CPU:C2D E6400@2666Mhz/Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P5WDG2 Pro/HR-05 & HR-05 SLI
RAM:2x1024 DDR2 800MHz HDD: WD 2000JB/Acutake DarkDisc GK: Asus HD4670/HR-03 Rev.A
A Teď si frčim na PC2: Biostar M7VIP, 2x512MB Ram a 3dfx Voodoo 5500AGP
http://bezmozek.webpark.cz/3dfx/
- snark
- Nováček
-
- sccko
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele: