Radeon X1950 GT/PRO (RV570) - info, testy, recenze

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Zamčeno
Vocko
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Zalman VF900-Cu

Příspěvek od Vocko »

Jan Machalík píše:
Shit píše:Sice to není přímé porovnání, ale při troše snaze zjistíš, že výkon 256/512 je zcela rovnaký => test_512 a test_256.
Tak to mi prijde nejaky podezreli, prece ty karty nemaj na bod stejne v marku, fps taky naprosto stejne, podle me pouzili vysledky pouze jedne karty, protoze tak podezrele stejny hodnoty, to se mi nezda.Uz jenom kdyz pustim 3D mark znovu tak to hodi jinej pocet bodu :roll:
zkuste tento odkaz tam to vypada jako celkem dobry porovnani
http://www.hardwarezone.com/articles/vi ... cid=3&pg=1
kdyz na to tak koukam tak 512MB je vyhozeni penez
CPU - Intel Core i5-11400 - Arctic Freezer 7 X CO MB - ASUS PRIME B560M-A RAM - 2x Transcend 8GB DDR4 2666 CL19 GPU - MSI nVidia GTX 1060 3GB iGPU - Intel UHD Graphics 730 HDD1 -HSK Hynix PC801 1TB HDD2 - Kingston NV1, M.2 - 500GB CASE - 1stCool STEP 2, USB 3.0, černá ZDROJ - 1stCool White Storm - 450W Monitor - LCD 22" Samsung
Pavlis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pavlis »

Vocko píše:
Jan Machalík píše: Tak to mi prijde nejaky podezreli, prece ty karty nemaj na bod stejne v marku, fps taky naprosto stejne, podle me pouzili vysledky pouze jedne karty, protoze tak podezrele stejny hodnoty, to se mi nezda.Uz jenom kdyz pustim 3D mark znovu tak to hodi jinej pocet bodu :roll:
ono je tezke najit test kde by to testovali ve hrach kterym je 256MB malo, co ja zkousel tak CoH a TitanQuest na jakemkoli rozliseni byl zbytek video ram 0MB, ale porovnani sem nikde nenasel, zda karta pokud by mela vic ram by byl i znatelnej narust vykonu, u nekterejch her je i tak pramalej narust
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Jan Machalík píše:..Uz jenom kdyz pustim 3D mark znovu tak to hodi jinej pocet bodu :roll:
Pokud je to v rozmezí "+ -" 1-2%, tak to je defakto chyba měření a ve výsledcích se udává průměr z těchto měření... No a cenový rozdíl 256/512 je určitě větší než 1-2%... :wink:
Cooper69 píše:RV570LE aka X1950GT
Na "hkepc" píšou, že takty připravované 1950GT budou asi 500MHz/1200MHz (cca o 13% nižší než u 1950Pro).
Cooper69
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Cooper69 »

ale jánic takového nepopíral :wink: . když komentujete, čtěte. děkuji
Ahoj.
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Z grafickou pamětí to máte jako z klasickou Ramkou. Pokud máte hru která se vejde do ram, tak si přikoupením další paměti nepolepšíte o nic. Ale pokud se do Ram nevejde, tak si koupí větší paměti dost polepšíte.
No a u grafiky je to podobný, pokud se data do její paměti vejdou, tak je vám víc megová karta k ničemu. Pokud ale nějaká scéna překračuje pamět grafiky, musí si grafika začít půjčovat Ramku, která je o dost pomalejší (a hlavně limitována propustností PCI-E). V takovém případě může být rozdíl dost znatelný. :wink:
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Cooper69 píše:ale jánic takového nepopíral :wink: . když komentujete, čtěte. děkuji
Právě proto, že čtu... ;-) . Zde právě píšete nepřesné informace. :sad:
Rozdílné jsou pochopitelně frekvence, na jádru budou v rozmezí 500-575MHz (Pro má 600MHz) a na pamětech 1.2-1.38GHz (Pro má opět vyšší, až 1.4GHz)
Nikoliv rozmezí, ale 1950GT má mít takty 500/1200MHz. Proto to moje upřesnění. :oops:

Kód: Vybrat vše

The lowered core speed (575MHz to 500MHz) and memory speed (1.38GHz DDR to 1.2GHz) are the main differences from the PRO edition

Oproti 575MHz bude použito 500MHz a oproti 1.38GHz bude použito 1,2 GHz....
Domnívám se, že "to" má význam v tomto případě "proti" resp. "oproti" :wink:
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

KONEČNĚ... jsem se dočkal :-)

Recenze X1950PRO a X1950PRO-XT na ComputerBase.de:

http://www.computerbase.de/artikel/hard ... x1950_pro/

a tradičně i performance-rating:

Obrázek
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Satiriasis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Satiriasis »

Vocko píše:
Jan Machalík píše: Tak to mi prijde nejaky podezreli, prece ty karty nemaj na bod stejne v marku, fps taky naprosto stejne, podle me pouzili vysledky pouze jedne karty, protoze tak podezrele stejny hodnoty, to se mi nezda.Uz jenom kdyz pustim 3D mark znovu tak to hodi jinej pocet bodu :roll:
no jo,ale hry zalozene na vice jak 2roky starem enginu se nedaji moc povazovat za dobry posouzeni rozdilu 512MB grafiky... Vim, ze treba v Oblivionu uz bylo pri vysokych rozlisenich 512Mb oproti 256 dost znat,ale nikde neni kvalitni srovnani na stejne sestave a nejakych narocnejsich- modernich hrach... A rozdil v 3D Marku, ktery se testuje vzdy v zakladnim 1024x768 je blbost... Nekde samozrejme testuji i v 3D Marku ve vyssich rozlisenich,ale ja bohuzel 3D Mark nehraji :) ...
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

no-X píše:KONEČNĚ... jsem se dočkal :-)

Recenze X1950PRO a X1950PRO-XT na ComputerBase.de
Mně docela zaráží ta spotřeba:
http://www.computerbase.de/artikel/hard ... 50_pro/26/

=> To je podle mého odhadu cca 80-90W a nikoliv zmiňovaných cca 65W. Možná záleží na konkrétní revizi, ale to je možná důvod, proč se to někomu přehřívá a jinému ne - viz teploty napsané v tomto threadu.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Ono hodně záleží, čím to zatížíš (ve srovnání dvou různých architektur). Pokud by se měřila spotřeba při testu, který je náročnější na operace s texturou, vycházela by spotřeba oproti nějaké refernci vyšší pro X1800 a GF7, kdežto když se použije test, který je náročnější na aritmetické operace a vytíží X19xx naplno, kdežto X18xx a GF7 budou mít nevytížené texturovací jednotky, tak se může spotřeba X1900 oproti X1800 a GF7 zdát výrazně vyšší.

Což je taky důvod, proč ty testy spotřeby vycházejí v různých recenzích různě. Prostě to nikdy nemůže být 100% objektivní a nedá se s tím nic dělat :-)
Nejlepší moderátor ve výslužbě
gonsa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gonsa »

Ted jsem zazil zajimavou vecicku (mozna je to u Ati karet normalni ale ja sem myval vzdy nvidii a s ni jsem nic takoveho nikdy nezazil ).

Mam jinak novy PC,ktery jsem pred nedavnem dostavel...

Po nainstalovani driveru,jsem proplouval v pruzkuminkovi ve slozkach a ve slozce klipy (kde mam dane nahledy)mi z niceho nic vyskocila nejaka tabulka od ATi ovladacu a ta mi nabizela abych potvrdil a nebo poprel nejake zvyseni (nebo snizeni,uz si to presne nepamatuji)taktu a ze pokud by to nepomohlo a graficky akcelerator by se restartoval tak mam zmenit nejke hodnoty...-tak nejak to bylo.
Pak sem dale pokracoval v te slozce klipy a zniceho nic mi zacal blikat monitor.kdyz sem se vratil o slozku zpet tak to bylo ok .zdy kdyz jsem zajel do nejake slozky s videy kde mam nahledy tak zacal monitor preblikavat (jako by chtel zmenit frekvenci ??).Pak jsem rstartoval PC a uz to nedela - ale vylekalo me to - mate nekdo podobnou zkusenost ??
Bily Kralicek
Nováček
Nováček

EAX 1950pro ASUS

Příspěvek od Bily Kralicek »

Ahoj...

Tak jsem si poridil noveho mazlika. A do nej vsadil EAX1950pro od ASUS.
V 3DMARKU2005 v 1.3.0 mi to jede 10280. Je to ve standartnim nastaveni netaktovany osazeny na P965 chip. s E6600 a zatim 1GB 677 ram (az dorazi pujdou tam 2GB 800 C4 Corsair) Myslim ze je to slusny vysledek. Dlouho jsem jel v rade NVIDIA ale musim uznat ze ATI ma mnohem ,,libivejsi,, obraz. Proste subjektivne hezci.

Cus
Smeli
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Smeli »

Obrázek
fobos
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fobos »

Lazovak píše:
Vocko píše: zkuste tento odkaz tam to vypada jako celkem dobry porovnani
ono je tezke najit test kde by to testovali ve hrach kterym je 256MB malo, co ja zkousel tak CoH a TitanQuest na jakemkoli rozliseni byl zbytek video ram 0MB, ale porovnani sem nikde nenasel, zda karta pokud by mela vic ram by byl i znatelnej narust vykonu, u nekterejch her je i tak pramalej narust
tak tu mas srovnanie 256-512 MB v cestine: rozdiely su skoro nulove(aj pri vyskom FSAA):

http://www.ddworld.cz/graficke-karty/te ... ice-6.html
Pavlis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pavlis »

Meloon píše: tak tu mas srovnanie 256-512 MB v cestine: rozdiely su skoro nulove(aj pri vyskom FSAA):

http://www.ddworld.cz/graficke-karty/te ... ice-6.html
kdyz pominu uroven a kvalitu testu, tak
mno uprimne v teto skladbe her bych ani necekal jine vysledky, ale je pravda ze aspon neco :wink:
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Recenze X1950pro 512MB.Nevim jestli to uz bylo ale dam to sem.
http://www.guru3d.com/article/content/386/7/
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

HEAD píše:Recenze X1950pro 512MB.Nevim jestli to uz bylo ale dam to sem.
http://www.guru3d.com/article/content/386/7/
Bylo a hned na prvni strance... :roll:
0118 999 881 999 119 7253
Luděk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Luděk »

jakej je rozdil v HW(pameti, osazeni soucastek apod..) mezi MSI X1950Pro a Sapphire X1950PRo ?
krome teda chladicu, chci si koupit X1950Pro a rozhoduju se mezi temahle kartama budu mit vodni chlazeni takze me na chladici nezalezi
mhraven
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Jakou koupit

Příspěvek od mhraven »

Ma Nvidii 6800 tu obycejnou 256 TDH, ma cenu kupovat Radeon 1950 nebo spis trosku pritlacit a koupuit nvidii 7950 GT
Athlon X2 4400@ 2500 Mhz, 2x 512 Adata Vitesta 500 , DFI Lan Party NF4UT-D , 9 x 250 , 2,5 3 6 3 GK BFG Nvidia 8800 GTS OC 380 Mb, zdroj Chieftec 420 w
gonsa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gonsa »

Chci se jen zeptat,protoze jsem vlastnil vzdy jen nvidia karty...
Ted mam NOVE Saphire Radeon 1950 Pro a nejnovejsi 7.1 ovladace.
Jde mi o to ze vzdycky pri spusteni PC a nabehnuti control panelu od ATI monitor na 1-2 sekundy preblikne - to je normalni u ATI karet ??
Diky
Intel Core i5-3570K, Gelid Solution Tranquillo rev.2, ASUS STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5, ASUS P8Z77-V LE, Kingston 8GB (kit 2x 4GB) 1333MHz, Seasonic SS-500ET F3, Fractal Design Define R4 Black Pearl, Dell U2415M
Zamčeno

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“