Chladič do servru scAM2
Moderátor: morke
Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
- kiki
- Nováček

-
Chladič do servru scAM2
Zdravim, mam zde malý problém, potřeboval bych poradit, jestli náhodou někdo neví, kde by se dal koupit chladič do 1U rack servru na sc.AM2.
Prošel jsem už tolik obchodů a různejch stránek ale bohužel bez výsledku, který bych požadoval.
Pozn. Chladič nesmí být vyžší než 27mm, možná by stačil jen pasiv. Děkuji
Prošel jsem už tolik obchodů a různejch stránek ale bohužel bez výsledku, který bych požadoval.
Pozn. Chladič nesmí být vyžší než 27mm, možná by stačil jen pasiv. Děkuji
- Vivec
- Středně pokročilý

- kiki
- Nováček

-
754 a 939 taky nejsou serverový a přesto se můžou použít a jsou na ně i příslušné chladiče.Viz níže ale AM2 se mi nepodařilo nikde najít. No kdyby šel alespon ten 939 tam nějak nacpat aby vše fungovalo jak má.Samo že uvedené chladiče jsou spíše určené pro sc.940
http://www.alza.cz/chladic-primecooler- ... d57616.htm
http://www.alza.cz/chladic-coolermaster ... d49995.htm
http://www.alza.cz/chladic-primecooler- ... d57616.htm
http://www.alza.cz/chladic-coolermaster ... d49995.htm
- Vivec
- Středně pokročilý

hmm tak tomuhle teda já neřikám serverouvej chladič protože to je úplně na h*****, na server potřebuješ jenom pasiv s horizontálně loženejma žebrama, vítr ti udělaj sunony
to druhý je přesně to co myslim, ale jak vidíš socket 604 pro xeony, takovýhle chladiče prostě pro desktop sockety těžko seženeš pokud vůbec protože pokud někdo staví server na desktopovejch komponentech tak to většinou dává i do standartní bedny
to druhý je přesně to co myslim, ale jak vidíš socket 604 pro xeony, takovýhle chladiče prostě pro desktop sockety těžko seženeš pokud vůbec protože pokud někdo staví server na desktopovejch komponentech tak to většinou dává i do standartní bedny
- kiki
- Nováček

-
Ten druhej link sem překlep, už sem to opravil.
Ja zatim nic nestavim, pouze přemýšlím o určitých variantách, tato mi padla i díky desce do oka, pouze tam je ten problém, že je to AMD AM2.
Čistě teoreticky by stačil kterýkoliv chladič na AM2 s žebrováním (jako box chladič od amd) trochu ho upravit (jeho výšku na to aby vešel do racku) a mělo by to být. V rackový bedně jsou 4 větráky pro dostatečnej průvan.
Ja zatim nic nestavim, pouze přemýšlím o určitých variantách, tato mi padla i díky desce do oka, pouze tam je ten problém, že je to AMD AM2.
Čistě teoreticky by stačil kterýkoliv chladič na AM2 s žebrováním (jako box chladič od amd) trochu ho upravit (jeho výšku na to aby vešel do racku) a mělo by to být. V rackový bedně jsou 4 větráky pro dostatečnej průvan.
- Vivec
- Středně pokročilý

ještě k tý podpoře soc 754/939, uvědom si že systém uchycení je totožnej s 940 takže výrobce mohl napsat o dva sockety víc na krabici a tim výrobek vypadal líp, moc nechápu krok amd, když změnila systém uchycení, sice dvě díry nebyli ideál, ale hodně lidí by je teď mělo radši
ale myslim si že řešení úpravy boxu by mělo stačit, ty procáky topěj málo a větráky v rackový bedně dokážou udělat průvan pořádnej, stačí ho nařezat aby jim mohl proudit vzduch a je to
ale myslim si že řešení úpravy boxu by mělo stačit, ty procáky topěj málo a větráky v rackový bedně dokážou udělat průvan pořádnej, stačí ho nařezat aby jim mohl proudit vzduch a je to
- kiki
- Nováček

-
Tak ani pořádné úpravy boxového chladiče nepomohlo uchladit Athlon X2 4200+, tak jsem zkusil poupravit chladič s třemi heatpipe trubicemi (průměr 6mm) a výsledek.
10h 100% zátěže procesoru a teplota nepřesáhla u 1.jádra 60 a 2.jádra 65 stupňů.
Což doufam není moc a hlavně server asi nikdy nebude tak dlouho ve 100% zátěži.
10h 100% zátěže procesoru a teplota nepřesáhla u 1.jádra 60 a 2.jádra 65 stupňů.
Což doufam není moc a hlavně server asi nikdy nebude tak dlouho ve 100% zátěži.
- Vivec
- Středně pokročilý

- Woyta
- Středně pokročilý

U serveru se taky pouzivaji jine fany nez mas doma. 
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)