Po 26hod ERROR v Prime95. Je to problem ?

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
Jarko01
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Po 26hod ERROR v Prime95. Je to problem ?

Příspěvek od Jarko01 »

testoval som si kvalitu pretaktovania a takto to dopadlo. myslite si ze je to problem? znamy mi vravel ze po tak dlhej dobe nie.

prikladam obrazok:
Obrázek
Partyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Partyman »

Je to na hraně. V realným provozu nejspíš nic nepoznáš, ale muže to dělat problémy. Jdi o pár MHz dolů a bude to OK.
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

osobne testuji prime akorat 24 hodina povazuju to za stabilni, ale muze nastat situace kdy se ti pocitac zhrouti pri dulezite praci ... a tak alespon vis cim to je ..., proste to neni 100 procentne stabilni ...
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

ja prime moc neverim, obcas mi hlasil chyby uz po 10min a pritom se nikdy nic nestalo... naopak u kamose zahlasil chybu taky po vice jak dnu a nestabiln system mel docela brutalne... :roll:
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

Problémy to dělat může. Když jsem po koupi nové sestavy zběžně jenom tak "narychlo" testoval, nechal jsem testy probíhat dvanáct hodin. Jenomže Prime, konkrétně test In-place nechtěl být stabilní. Se změnou nastavení napětí už test vydržel požadovaných dvanáct hodin, ale stále jsem občas viděl modrou obrazovku, nebo pád systému. Problém vyřešilo až nastavení veškerého časování pamětí dle kompletního výpisu SPD v BIOSu řady 8. Od té doby PC běží už více jak tři týdny rockstable a Prime počítalo krásných 28 hodin bez problémů. Z toho vyplývá, že jakákoliv chyba v Prime tě může nehezky zaskočit a bude lepší, když se ten problém vyřeší, protože takto PC prostě není naprosto stabilní. Naopak je možné, že se s chybou při práci nikdy nesetkáš a tvá nestabilita může být pouze teoretická hodnota. Je to dosti individuální.
Naposledy upravil(a) prf.KuBA dne ned 7. led 2007, 20:52, celkem upraveno 1 x.
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

tady jde o to proc ta chyba vznikla v primu,pokud to je zpusobeno pametmi(coz z 99% je ),tak to opravdu muze delat problemy a PC muze byt hodne nestabilni i po takove dobe v primu.
Jako otestovat stabilitu pameti je dycky wo nejvetsi nervy ;)
Jarko01
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jarko01 »

pamate bezali podla SPD, aj ked tomu velmi neverim lebo casovanie bolo ine nez podla SPD. teda chem tym povedat ze SPD udava hodnotu 2-3-3-5 ale EVEREST aj CPU-Z mi ukazali hodnoty 2.5-4-4-8 ... ja som dvihol len FSB a Vcore plus zapol performance mode na turbo. vtedy mi to zapne PAT.
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

Highlander píše:tady jde o to proc ta chyba vznikla v primu,pokud to je zpusobeno pametmi(coz z 99% je )
moje zkušenost při oc opteronu a x2 je taková, že když primme skončí bsod tak jsou nestabilní paměti a když napíše chybu výpočtu tak je nestabilní cpu...
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Jarko01
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jarko01 »

ja som mal problem s pamatami a prime vtedy vzdy koncilo resetom PC. pamatami to nebude podla mna. teraz mam nove pamate lebo tamtie boli vadne - memtest odhalil vadu a pricinu nestabilneho PC:)
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Doporučuji program ORTHOS, me v prime vyskocily cca po 20hodinach taky nejaky error, ale to uz je asi rok zpet, v ORTHOS nic a PC je krasne stabilni jak prase :)
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

to karf: me se jeste nikdy nestalo ze bych s prime docilil bsod :? (u me nestabilni prime byl zatim vzdy kvuli ram...), ale je to skusenost od skusenosti :)
jessie.james
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jessie.james »

kotas píše:Doporučuji program ORTHOS, me v prime vyskocily cca po 20hodinach taky nejaky error, ale to uz je asi rok zpet, v ORTHOS nic a PC je krasne stabilni jak prase :)
dle mych zkusenosti je Orthos totalne na pipinu.
do nedavna jsem pouzival prime. pak jsem si koupil C2Da abych nemusel spoustet 2x Prime, tak jsem zacal pouzivat Orthos. i na zakladni frekvenci CPU a RAM to hazelo chybu. byl jsem z toho na palici. 4 min. behu a chyba. jakykoliv pretakt, porad chyby. pak jsem zkusil 2x spusteny Prime a pohoda. zadna chyba nic. 12 hodin v kuse a bez chyby.
pretocil jsem CPU na 3000 MHz, spustim Orthos a hups, do peti minut chyba. ta sama frekvence CPU a Prime je stabilni 24 hodin.
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Asi to budou osobni zkusenosti kazdeho z nas.. Jeden rika ze je lepsi ORTHOS druhy PRIME atd.. Kdyz vam pc jedou stabilne s OverClockem tak radim vykaslete se na nejaky PRIME ci mnou zmineny ORTHOS! Kdyz hrajete/zatezujete PC ktere je dost pretaktovane a i po nekolika hodinach vam to nehodi zadny error nebo jinou chybu a treba v tom PRIME ano - se**e na to 8)
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

ono je take pravda ze muzes nechat bezet prime a nehodi ti chybu treba 20 hodin, pak pustis prime a budes brouzdat na netu a nebo delat scan disku a padne to za hodinu ...

ja testuju ORTHOSem a pritom poustim scan disku, ruzny antiviry a nebo treba encoduju video ...
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

karf píše:moje zkušenost při oc opteronu a x2 je taková, že když primme skončí bsod tak jsou nestabilní paměti a když napíše chybu výpočtu tak je nestabilní cpu...
U mě to zase bylo tak, že Prime končilo chybou výpočtu a k tomu jsem občas viděl BS třeba při poslechu MP3 nebo při hraní her, takže očivině žádné pravidlo neexistuje. .)
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
Jafido
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jafido »

Pokud mi jednou hodi Prime chybu povazuji to automaticky za nestabilni, protoze kdykoliv jsem nad chybou co se projevovala jen za nekolik desitek hodin mavl rukou, vratilo se mi to i s uroky. Pokud vidim jakoukoliv nestabilitu at uz artefakty u grafiky, nahodne pady aplikaci, chyba v prime, poradne to otestuji a nastavim takove hodnoty u nichz se chyby neprojevuji a prime je 100% stabilni po alespon 2-3 dnech, nekdy to nechavam bezet i tyden. Pravdou ale take je, ze nejsem hardcore OC maniak, takze takty nezenu zbytecne vysoko.
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
jaluvkap
Začátečník
Začátečník

Re: Po 26hod ERROR v Prime95. Je to problem ?

Příspěvek od jaluvkap »

Jarko01 píše:testoval som si kvalitu pretaktovania a takto to dopadlo. myslite si ze je to problem? znamy mi vravel ze po tak dlhej dobe nie.
Jak uz tady bylo receno, zalezi na tom, proc se ta chyba vyskytla ... nekdy k tomu staci i male zakolisani v siti ... jestli se to vyskytuje nahodne, treba prime spadne po 2h, jindy treba po 10h a nekdy i po 20h, tak bych to videl na tenhle problem ... jinak pokud prime pada po priblizne konstantni dobe, taxe ti nekde neco moc hreje, tak bud pridej volty nebo lip chlad ... v kazdem pripade mi pada prime podle nalady a vzhledem k tomu, ze bydlim na kolejich tomu neprikladam zadnou vahu ... a komp je rockstable
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“