singlcore vs. dualcore

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Zamčeno
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Palec123 píše: Jinak by me zajimalo, jak muzes soucasne hrat a pritom rysovat v Autocadu 2006 :roll:
a mezitím třeba hrát War3 Dota
Třeba tak, že Autocad sroluju na lištu a zapnu Wara? :roll: Víš i programy na liště žerou výkon. :wink:

Ale máš pravdu, že tady začína být flame. Prostě ti co DC potřebují si ho koupí a ti co nepotřebujou asi zůstanou u SC nebo si DC koupí aby byly IN.

//Překlepy
Naposledy upravil(a) Mr. Dirk dne ned 7. led 2007, 13:45, celkem upraveno 2 x.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Smazano OT, dalsi bude BEZ UPOZORNENI "oceneno" zlutou kartou. Uz me to opravdu nebavi porad mazat..
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
rochne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rochne »

Mr. Dirk píše:Ale máš pravdu, že tady začína být flame. Prostě ti co DC potřebují si ho koupí a ti co nepotřebujou asi zůstanou u SC nebo si DC koupí aby byly IN.
A to si myslis, ze timhle zakoncis diskusi a ostatni si reknou "No jo, dyt von ma pravdu..." a prestanou sem psat ?? Tohle je nekonecny a casem tu vznikne DC vs. QC Uz to zive vidim !! A argumenty obou stran budou zas ty samy !!!
balin
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

SC vs. DC

Příspěvek od balin »

Je fakt, ze pokud clovek nedela s videem nebo Photoshopem nebo profi 3D, tak DC primarne nevyuzije. Ale vyuzije ho nevedomky. Mel jsem Opterona na 2,7 GHz a ted mam X2 na 2550. Muzu rict, ze cele PC je daleko sviznejsi. Proste na SC casto nastala situace, kdy treba nejaky proces sezral kratkodobe vykon na 100% - treba jen par sekund, ale cele PC kvuli tomu stalo. Nemusim popisovat, co se stane na DC. Uz bych nemenil.
Apropo, nedavno jsem neco konvertoval z avi na DVD a ocenil jsem DC. Sice mel enkoder podporu pouze SC, ale kdyz jsem videl jak disk jen problikava - cili neni vytizeny, tak jsem pustil program jeste jednou, nastavil afinitu a konvertoval 2 videa naraz. Prakticky se to nezpomalilo. Jak rikam, uz bych nemenil...
PC: CPU: R9 5900X | RAM: 64GB | GK: 4070S | SSD: 3x1TB | HDD: mnoho
NTB: ASUS Vivobook K3502Z
fobos
Začátečník
Začátečník

Re: SC vs. DC

Příspěvek od fobos »

balin píše:Je fakt, ze pokud clovek nedela s videem nebo Photoshopem nebo profi 3D, tak DC primarne nevyuzije. ...
no odvazne tvrdenie... :wink: na pultoch je uz nejedna hra vyuzivajuca DC
Pavlis
Začátečník
Začátečník

Re: SC vs. DC

Příspěvek od Pavlis »

Meloon píše:
balin píše:Je fakt, ze pokud clovek nedela s videem nebo Photoshopem nebo profi 3D, tak DC primarne nevyuzije. ...
no odvazne tvrdenie... :wink: na pultoch je uz nejedna hra vyuzivajuca DC
a uz je to tu zase :-D marketingove samozrejme. Jestli jsi ale testoval postni vysledky
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

2 Lazovak: Je tady nekde na predchozi strance odkaz na CPU chart na Tom's HW, tak se staci podivat.. :wink:
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
rochne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rochne »

EfineSS píše:2 Lazovak: Je tady nekde na predchozi strance odkaz na CPU chart na Tom's HW, tak se staci podivat.. :wink:
rochne píše:
EfineSS píše:Bylo by opravdu fajn, kdyby nekdo udelal par testu, jinak je tato dikuze bohuzel pouze o dohadovani..
Jeden mam v popisu, render obrazku byl na jednom jadru o 96% pomalejsi nez na jednom. Render je aplikace dokonale uspusobena pro vice vlaken :). Jeste by to chtelo testy Jedno jadro DC vs. SC na stejne frekvenci :) , ale to je TADY

Tak sem to propocital a DC taktovany na stejnou frekvenci jako SC pri vyuziti jen jednoho jadra je jen o 1,5% rychlejsi, coz se blizi mozne statisticke chybe...
Pavlis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pavlis »

EfineSS píše:2 Lazovak: Je tady nekde na predchozi strance odkaz na CPU chart na Tom's HW, tak se staci podivat.. :wink:
neboj o tom vime snad ne, ale to je hodne chude a ne zrovna mluvici pro DC
fobos
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fobos »

Lazovak píše:
neboj o tom vime snad ne, ale to je hodne chude a ne zrovna mluvici pro DC
no tak s tymto musim absolutne nesuhlasit ! POZERAJ POZORNE 8-)

QUAKE 4:
http://www23.tomshardware.com/cpu.html? ... &chart=166
CALL OF DUTY 2:
http://www23.tomshardware.com/cpu.html? ... &chart=165
SERIOUS SAM 2:
http://www23.tomshardware.com/cpu.html? ... &chart=168

parametrami tie iste procaky.........tak ak ani tomuto nehovoris nic moc pre DC tak si asi radsej kupim aj ja SC :)
Pavlis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pavlis »

2Meloon mno ten test je k nicemu, ty hrajes v 1024x768?? nehlede na to ze je to na obou cpu v pohode hratelne.

mno jestli si chces koupit SC tak muzem udelat vymenu :-D ale kvuli hram neni duvod porizovat DC aspon ne z tohoto testu. resp. pokud na to nekdo ma tak proc ne ale moc racionalni uvazovani to neni.

fakt bych chtel videt testy jak DC vytahne hru z nehratelnejch fps do hratelnej.
fobos
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fobos »

Lazovak píše:2Meloon mno ten test je k nicemu, ty hrajes v 1024x768?? nehlede na to ze je to na obou cpu v pohode hratelne.

mno jestli si chces koupit SC tak muzem udelat vymenu :-D ale kvuli hram neni duvod porizovat DC aspon ne z tohoto testu. resp. pokud na to nekdo ma tak proc ne ale moc racionalni uvazovani to neni.

fakt bych chtel videt testy jak DC vytahne hru z nehratelnejch fps do hratelnej.
Ja mam na mojej 19"LCD nativ 1280x1024 ale to je fuk....1024x768 sa este hodne pouziva.... ale ide o to ze v predoslom prispevku si pisal ze chces test kde je jasny rozdiel medzi SC a DC ale nic si nepisal o teste kde CPU vytiahne nehratelnu hru na hratelnu(taky rozdiel medzi SC a DC aj tak nebude lebo ked uz hru cuka tak je to vacsinou koli VGA)...tak som ti ho poskytol a rozdiely so dakedy aj viac ako 50%...tot vse. a posli mi adresu kde ti mam poslat moj Windsor :wink:
Pavlis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pavlis »

Meloon píše: Ja mam na mojej 19"LCD nativ 1280x1024 ale to je fuk....1024x768 sa este hodne pouziva.... ale ide o to ze v predoslom prispevku si pisal ze chces test kde je jasny rozdiel medzi SC a DC ale nic si nepisal o teste kde CPU vytiahne nehratelnu hru na hratelnu(taky rozdiel medzi SC a DC aj tak nebude lebo ked uz hru cuka tak je to vacsinou koli VGA)...tak som ti ho poskytol a rozdiely so dakedy aj viac ako 50%...tot vse. a posli mi adresu kde ti mam poslat moj Windsor :wink:
mno jo ale ja to myslel tak ze chci videt jasny rozdil tam kde to ma smysl!!! k cemu mi je jednak nizsi rozliseni ve vyssich to muze bejt jinak a k cemu mi je misto 80fps 120??? abych mohl rikat ze mam DC a ze mi hra jede skvele?
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

Lazovak píše:cemu mi je misto 80fps 120???
my co propagujeme DC bysme řekli
k čemu mi je 50% výkonu navíc? 8-)
ono. 80fps a 120fps - lama rozdíl nepozná. když hraješ "rekreačně" tak tě těch 50% fps navíc taky nevytrhne. ale když se dostaneš s novou hrou k hranici hratelnosti, tak je 50% k dobru docela fajn...

ad 1024x768...
Lazovak: mezi 1024x768 a 1280x1024 rozdíl bude minimální. rozdíl se smazává ve vyšších rozlišeních a hlavně s nastavením vyšší kvality.
nabídnu druhý extrém
Obrázek
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Pavlis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pavlis »

karf píše: my co propagujeme DC bysme řekli
k čemu mi je 50% výkonu navíc? 8-)
ono. 80fps a 120fps - lama rozdíl nepozná. když hraješ "rekreačně" tak tě těch 50% fps navíc taky nevytrhne. ale když se dostaneš s novou hrou k hranici hratelnosti, tak je 50% k dobru docela fajn...
ano, ale o tom mluvim nikde zatim nebylo ukazano ze pokud se na ni dostanes tak ze budes mit k dobru opet 50%. zatim furt jen spekulace a ja jsem spise skeptik
karf píše: ad 1024x768...
Lazovak: mezi 1024x768 a 1280x1024 rozdíl bude minimální.
opet spekulace, takhle se tady muzem dohadovat neustale. Dokud nevyjde nejakej rozumnej test tak se to bude furt dokola.

muj nazor je ze v pripadech kdy zacneme pocitovat nizske fps a opravdu bychom potrebovali popotlacit tak nam DC nepomuze.
Ali Hasan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ali Hasan »

Lazovak píše:muj nazor je ze v pripadech kdy zacneme pocitovat nizske fps a opravdu bychom potrebovali popotlacit tak nam DC nepomuze.
Toto plati ale len pri hrach ktore nie su optimalizovane na DC. Treba si uvedomit ze dnes rozdiel ktory je vo vykone v hrach medzi SC a DC robia len ovladace. A aj tie dokazu niekedy vymackat vela.

V novych hrach ktore uz su pisane ako multithreadove ti na DC hra pobezi o 30-50-60 percent rychlejsie, resp na SC si ani nepipnes ale na DC budes v pohode - a to vsetko pri rovnakej VGA !!! Takze DC ma vyznam jednoznacne, uz aj v hrach.

Aby ma niekto nenapadol - nemyslim tym ze DC ti v systeme s 6600GT umozni hrat Crysis na full, ale priklad: rozdiel medzi SC+R600 a DC+R600 bude v novych hrach hodne velky....

Plati proste, ze tam kde je limitom VGA uz nepomeze ani QC a naopak, tam kde by VGA este vladala ale nestiha CPU, je DC velkym prinosom. V novych aplikaciach uz vsak budu jednotlive casti spracovania toho co dostanes na monitor v hrach oddelene a bude platit ze pokial je to takto, tak ti SC bude musiet vykonat rovnako vela vypoctov ako sa ocakava od DC..a v tomto pripade uz budu SC nepouzitelne...
If you can´t make it good, make it look good...

Q6600 @ 3,2GHz (400x8) @ 1,344V+ Noctua NH-U12P @ 600rpm /, Sapphire Radeon HD3870 + Zalman VF-900 Cu, 8GB RAM A-Data Vitesta EE @ 960MHz 5-5-5-18, Gigabyte EP35-DS3R, Raid 0 - 1,5TB (2x750GB/16MB WD7500AAKS), + 640GB WD6400AAKS SATAII/16MB cache, DVD-RW/LiteOn LH-20A1S + DVD-RW/LiteOn LH-20A1P, SB Audigy 2 Platinum EX, SkyStar HD2 + SkyStar 2, Genius HT5.1, LCD 20" 16:10 - FSC S20-1W, Enermax Liberty 500W, Vista x64 Ult.
Pavlis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pavlis »

Ali Hasan píše: V novych hrach ktore uz su pisane ako multithreadove ti na DC hra pobezi o 30-50-60 percent rychlejsie, resp na SC si ani nepipnes ale na DC budes v pohode - a to vsetko pri rovnakej VGA !!! Takze DC ma vyznam jednoznacne, uz aj v hrach.
tvrdis tedy ze toto plati za vsech situaci s danou VGA, pokud ano prosim o dukaz a ne jen spekulace
Ali Hasan píše: Plati proste, ze tam kde je limitom VGA uz nepomeze ani QC a naopak, tam kde by VGA este vladala ale nestiha CPU, je DC velkym prinosom. V novych aplikaciach uz vsak budu jednotlive casti spracovania toho co dostanes na monitor v hrach oddelene a bude platit ze pokial je to takto, tak ti SC bude musiet vykonat rovnako vela vypoctov ako sa ocakava od DC..a v tomto pripade uz budu SC nepouzitelne...
na jednu stranu tvrdis ze DC prinese vzdy 30-50-60% vykonu navic a tady zase ze kdyz je limitem grafika tak ji nepomuze ani QC tak co je tedy pravda? A jinak k tve vizi budoucnosti ano je mozne ze se bude vyvoj ubejrat touhle cestou, ale az to bude tak uvidis jaky budou ceny DC
rochne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rochne »

Porad se opakujete !!! Je to porad to samy dokola !!!
Ali Hasan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ali Hasan »

Lazovak píše:...
Nerozumies co ti hovorim..po lopate:

1 - Mam slabu VGA, ktora mi v hre "A" v 1600x1200 da 25fps, kupim si DC alebo QC a fps mi narastie na 30...to nie je dobre...

2 - Mam slabu VGA, ktora mi v hre "B" v 1600x1200 da 25fps, kupim si DC alebo QC a fps mi narastie na 45..to je dobre...

3 - Mam novu VGA s DC systemom a hra "B" mi da v 1600x1200 50fps...to je dobre...

4 - Mam novu VGA s SC systemom a hra "B" mi da v 1600x1200 20fps...to to nie je dobre...

- preco? pretoze hra "B" potrebuje k svojmu zdravemu behu, DC CPU...

v pripade hry "A" ti DC ani QC neprinesie nic...v pripade hry "B" ti prinesie vela....chapes? Vidis kde je rozdiel??? Jasne som pisal ze toto plati pre MT hry a jasne som napisal argument s 6600GT aby ma nikto nenapadol..a predsa sa nasiel :lol:

Dokaz dostanes, len co vidu von MT hry. Uvidis ako DC systemy maju jasne navrch oproti SC s pouzitim tej istej VGA. A znovu opakujem, nehovorim o tom zeby DC postavil na nohy nejaku staru VGA sunku...
Naposledy upravil(a) Ali Hasan dne stř 10. led 2007, 13:21, celkem upraveno 1 x.
If you can´t make it good, make it look good...

Q6600 @ 3,2GHz (400x8) @ 1,344V+ Noctua NH-U12P @ 600rpm /, Sapphire Radeon HD3870 + Zalman VF-900 Cu, 8GB RAM A-Data Vitesta EE @ 960MHz 5-5-5-18, Gigabyte EP35-DS3R, Raid 0 - 1,5TB (2x750GB/16MB WD7500AAKS), + 640GB WD6400AAKS SATAII/16MB cache, DVD-RW/LiteOn LH-20A1S + DVD-RW/LiteOn LH-20A1P, SB Audigy 2 Platinum EX, SkyStar HD2 + SkyStar 2, Genius HT5.1, LCD 20" 16:10 - FSC S20-1W, Enermax Liberty 500W, Vista x64 Ult.
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

Lazovak píše:tvrdis tedy ze toto plati za vsech situaci s danou VGA, pokud ano prosim o dukaz a ne jen spekulace
tady
QUAKE 4:
http://www23.tomshardware.com/cpu.html? ... &chart=166
CALL OF DUTY 2:
http://www23.tomshardware.com/cpu.html? ... &chart=165
SERIOUS SAM 2:
http://www23.tomshardware.com/cpu.html? ... &chart=168
jenže tobě se nelíbí, protože tam hrajou v 1024x768 a néé 1280x1024 s plným vyhlazováním = omezí to grafikou
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Zamčeno

Zpět na „Procesory AMD“