Ahoj,
premyslim nad vyberem noveho LCD monitoru, kterym bych nahradil svuj stary 17" CRT. Trochu jsem stehoval a renovoval a najednou se mi nevejde na stul Navic neni z nejkvalitnejsich.
Nejde mi ted o vyber konkretniho modelu, coz se tu konec koncu rozebira dost casto. Premyslim ale nad velikosti panelu a jeho rozliseni. Mam moznost pracovat na 19" LCD a vubec se mi nelibi, ze pouziva takove obrovske pixely. Vsehno je najednou kostrbate a to se mi moc nezamlouva. Na druhou stranu 20" ma podle parametru naopak desne titerne pixely, ze se bojim, ze treba pismo pri beznem surfovani po internetu ci kdekoliv jinde bude necitelne a nejsem si jisty, zda to jde stoprocentne a plnohodnotne kompenzovat prislusnym nastavenim softwaru (pripadne OS). 17" jakbysmet, opet titerne pixely. Cozpak se nemuzou vyrabet take nejake LCD monitory s ruzumnym rozmerem pixelu? Treba 18" s rozlisenim 1280 x 1024? Ta by byla idealni. Nebo 19" s mirne vetsim rozlisenim, ci 20" s mensim.
Idealni by mohla byt pro me 21" s klasickym nativnim rozlisenim 1600x1200 jako ma 20. Ale ty jsou jiz strasne drahe :-/
Nejak mi soucasna kombinace velikost panelu/nativni rozliseni unika :-/ Vim ze je to tu jen takovy muj povzdech bez vetsi informacni hodnoty. Ale zajimalo by me, jestli to nekdo vnima stejne nebo jestli je to jen muj problem a vy ostatni jste spokojeni...
Rozliseni a velikost panelu
Moderátor: maXXmilian
- Huncut
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Wuuduu
- Středně pokročilý

Re: Rozliseni a velikost panelu
...presne take LCD mam doma...Huncut píše:...Treba 18" s rozlisenim 1280 x 1024? Ta by byla idealni. ...
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
- RainMakeR
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Huncut
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- RainMakeR
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
nevim čeho se bojiš.doted maš 17" crt( ja ho měl do včerejška taky)
v praci dělam na 17" LCD v rozlišeni 1280/1024 a pohodička.žadny rozmazani nepocituju.doma mám 20" widescreen lcd a vše je taky vpořadku.jak internet texty tak i hry a filmy.
obě lcd maji technologii tn.možna toho se bojiš že tn je přeci jen starší technologie a ma horší barvy než m-vpa nebo jak se to piše atd.
sice nemužu nějak porovnat.ale sklidem mužu řict že muj 20" samsung ma dobry barvy.pro mě uplně dostačujici.u toho v praci je to poněkud horši ale to asi proto že mam světlost na hodně nebo kontrast a ma pouze analog(muj 20" jedu přes dvi) a je to tzv. low end do 5k.
btw ten samsugn mě stál cca 8200 kč ma
o kousek niže sme psal o něm report.a dneska nebo o vikendu sem dam nějaky screeny z winxp a hry cod2.
/porovnani pixelu /velikostí
kamoš ma 19" wide lcd od LG.neni to špatný.ale mě se to zdalo malý.tak mám od včerejška 20" wide screena rozdíl JE znát!
to vše zaleži na uživately.jestli chceš wide nebo klasiku.zajdi si někam do elektra podivat se na lcd at maš představu jak vypada 17" ,19" 5/4 a 16/10 a popř. 20" kdyby tam nějakej měli.podle mě je už dneska minimum 19" LCD
v praci dělam na 17" LCD v rozlišeni 1280/1024 a pohodička.žadny rozmazani nepocituju.doma mám 20" widescreen lcd a vše je taky vpořadku.jak internet texty tak i hry a filmy.
obě lcd maji technologii tn.možna toho se bojiš že tn je přeci jen starší technologie a ma horší barvy než m-vpa nebo jak se to piše atd.
sice nemužu nějak porovnat.ale sklidem mužu řict že muj 20" samsung ma dobry barvy.pro mě uplně dostačujici.u toho v praci je to poněkud horši ale to asi proto že mam světlost na hodně nebo kontrast a ma pouze analog(muj 20" jedu přes dvi) a je to tzv. low end do 5k.
btw ten samsugn mě stál cca 8200 kč ma
o kousek niže sme psal o něm report.a dneska nebo o vikendu sem dam nějaky screeny z winxp a hry cod2.
/porovnani pixelu /velikostí
kamoš ma 19" wide lcd od LG.neni to špatný.ale mě se to zdalo malý.tak mám od včerejška 20" wide screena rozdíl JE znát!
to vše zaleži na uživately.jestli chceš wide nebo klasiku.zajdi si někam do elektra podivat se na lcd at maš představu jak vypada 17" ,19" 5/4 a 16/10 a popř. 20" kdyby tam nějakej měli.podle mě je už dneska minimum 19" LCD
CPU AMD Phenom X4 9850 , RAM A-data 2x2 GB DDR2 , VGA Powercolor ATI HD4830 , MOBO Asus chipset 780G , HDD Samsung F1 640 Gb , WD2500KS , WD passport 250 Gb