DVD média

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Muad'Dib
Červená karta
Červená karta
Bydliště: Sobôtka 98/6, Rimavská Sobota, 97901, Slovenská republika, EÚ

Příspěvek od Muad'Dib »

A jak se díváte na kvalitu médií?
když se podívám na tento "test":
http://www.svethardware.cz/art_doc-493A ... 96450.html ,
podobné si dělám s každým balením.

Bathory pravidelně zveřejňuje testy kvality - třeba zde:
http://www.cdrhard.cz/view.php?cisloclanku=2005100201

Jenže... jaký mají vlastně význam?
Zdá se mi totiž, že rozdíly mezi jednotlivými vypalovačkami jsou dost malé, kdežto rozdíly mezi médii jsou dost veliké.

Když si jen porovnám kvalitu jednotlivých várek médií MCC004 DVD+R (Verbatim, 16x) za poslední půlrok, tak vidím "pozitivní výsledky kapitalistické soutěže" (včetně "přirozeného" tlaku na zhoršování kvality).

Měl jsem balík z poloviny únoru, který dával v průměru tak 2-3 PIF chyby (max. 1) a asi 900 PIE chyb (max. 6). Prostě perfektní. (Vyrobeno v Indii.)
Pak jsem měl balík ze začátku dubna - pořád dobré, průměr PIE chyb byl asi 0,18, maximum okolo 8, počet PIF chyb byl asi kolem 30, prostě řádově desítky. Maximum bylo obvykle 1 , výjimečně 2.
Pak jsem měl balík z konce května. Inu, nic moc, průměr PIE chyb byl ~ 1, počet PIF chyb běžně přesahoval i 100, maximum obvykle 1-2, někdy i 3.
Pak jsem měl balík z přelomu července a srpna. Z 3 balíků 1 šel rovnou do koše. Počet PIE chyb dosahoval hodnot několik tisíc, s maximy mezi 10 až 20, ovšem maxima u PIF chyb dosahovaly i hodnoty 4, zatímco jejich počet přesahoval stovky - počet přes 400 nebyl ničím výjimečným.
Navíc všechna ta média byla nějak divně "pošahaná" na začátku, poněvadž drtivá většina těch PIF chyb byla právě na začátku.
Evidentně je to chyba ve výrobním procesu.

Je ale možné ještě v dnešní době zakoupit kvalitní média (vyjma snad relativně obtížněji sehantelných Taiyo Yuden)?
Prostě kvalita těch médií šla rapidně dolů. Jsou sice trošku levnější, ale místo kvalitních médií dostanene šunty. Které se, navíc, ani nedají reklamovat, potože pouze flirtují s hranicí, kdy by nesplňovaly specifikaci.
Nebo... kdy je možné reklamovat a jak u toho postupovat?
Protože někdy jsou zcela jasně viditelné "pruhy" světlejší nebo tmavější barvy, což obvykle svědčí o nerovnoměrném nánosu barviva. A na kvalitě je to znát právě na takovýchto místech.
Dlužno ještě dodat, že všechna uvedená média byla vyrobena v Indii. Ta tchajwanská média byla obvykle mnohem horší.
To, co MCC dovedla provést s kvalitou svých médií je doslova něco příšerného, hrůzného a zvráceného!
sonoluca
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sonoluca »

Ono dost záleží na kriteriích, který daná osoba používá pro ohodhocení - perfektní.
Navíc všechna ta média byla nějak divně "pošahaná" na začátku, poněvadž drtivá většina těch PIF chyb byla právě na začátku.
Evidentně je to chyba ve výrobním procesu.
Je to tak.
BenQ DW1640 BSLB
Pioneer DVR-112 1.22
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Muad'Dib píše:
A co z toho plyne? Nekupuj MCC. Tohle se ti u TY nebo Ricohu nestane, nebo velmi zřídka.
Muad'Dib píše:A jak se díváte na kvalitu médií?
když se podívám na tento "test":
http://www.svethardware.cz/art_doc-493A ... 96450.html ,
podobné si dělám s každým balením.
Opravdu s každým balením??? :)
Bathory
Adamsquare
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adamsquare »

Nadalo mi to nenapsat, jak jste na tom s DVD+RW Verbatim 4x (žlutomodré obaly - výrobce Mitsubishi) ? ... jsem pěkně nas..štvanej, protože ze tří médií mi dnes odešlo i to poslední. Staří cca 1 rok, nijak extrémně opoužívané, nepoškrábané, skladované za ideálních podmínek...

Když jsem potřeboval jistotu, bral jsem vždy Verbatimky, ale poslední dobou jsem na pochybách. :evil:

Mimo jiné mi v době nedávné odešly i CD-RW Verbatim, a to jak 4x tak 16-24x :huh:
Acer AS315 | AMD Ryzen 7 3700U | 24GB 3200MHz | Vega 10 | 512GB SSD NVMe | Seagate 2TB | W11Pro | MX5500 Revolution | Acer B346CK 34" IPS
KRAJICcz
Nováček
Nováček

Příspěvek od KRAJICcz »

Zdravím Vás všechny. Prosím, můžete mi poradit. Mám cca 8 DVD s domácím videem o které bych nerad, ale opravdu velice nerad přišel (tím samozřejmě myslím samovolnou ztrátu dat). Je to točeno análovou kamerou,a přes kabel vehnaný do DMR Panasonic rekordéru a na 16× DVD-R Verbatim. Chtěl bych si to ještě jednou bezpečně zálohovat. Sedim u PC už asi 2 hod. a pročítám si příspěvky tady na foru a vyčetl jsem, že na zálohu je nejlepší medium DVD-RAM. Mám LG-GSA 4163B takže vysmahnout ramku neni problém. Ten nastává v okamžiku, kdy se jí snažim přehrát ve výše zminovaným přehrávači. Odmítá ačkoliv podporuje ram. Dá se z těch ramek udělat zase normální dvd-video?

A ještě bych se chtěl zeptat, DVD-Rekordér Panasonic DMR-55 podporuje vypalování 4×. Není špatný, když do toho cpu DVD-R 16×?
Děkuju komukoli, kdo se mě ujme. Prosíím. :?
jessie.james
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jessie.james »

KRAJICcz píše:A ještě bych se chtěl zeptat, DVD-Rekordér Panasonic DMR-55 podporuje vypalování 4×. Není špatný, když do toho cpu DVD-R 16×?
Děkuju komukoli, kdo se mě ujme. Prosíím. :?
neni to spatne, protoze na ta 16x media se da v pohode palit i 4x. jinak, pokud bych ja osobne zalohoval nejake video na DVD-RAM, tak bych ten disk rozhodne "nesjizdel" v DVD prehravaci, ale mel jej opravdu jen jako zalohu, na kterou muzu v pripade ztraty nebo poskozeni klasickeho DVD sahnout. tak to alespon delam ja.
sonoluca
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sonoluca »

Jestli bys o něj nerad přišel, tak si ho zazálohuj na více různých médií (MID) - jedno je málo

A...
domácí video... točeno análovou kamerou
musí bejt zajímavý :-D
BenQ DW1640 BSLB
Pioneer DVR-112 1.22
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Jaké byste doporučili místo Verbatimu? Jak +R/-R , tak RW?

Hlavně ty žlutomodré RW mě moc nepřesvědčují, jedno mi po pár přepsáních odešlo úplně, z jednoho se nějak stalo nepřepisovatelné ?, a jedno mi teď vyhodilo při pálení chybu.... Verbatim už zřejmě není to, co býval. Asi pod tíhou konkurence zlevňují výrobu s cílem nižších nákladů a odráží se to na kvalitě :(

Takže TDK či co ?

Ty +R/-R na zálohy a ty +-RW na pravidelný přepis...
show must go on..
Adamsquare
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adamsquare »

shadow píše:...
Jsme na to stejně... dlouhodoběji už mám Imationy DVD-RW 8x - naprosto bez problému, paradoxně i velmi používané a velmi levné BenQ -RW, ke kterým se chovám vzhledem k pořízovací ceně dost špatně jedou pořád perfektně.
_

Nejlepší médium co mám je tak 8 let staré BELL CD-RW 4x MiniCD, počet přepisů se ani nedá vyčíslit, fyzická poškození značná a stále běží na 1* :)
Acer AS315 | AMD Ryzen 7 3700U | 24GB 3200MHz | Vega 10 | 512GB SSD NVMe | Seagate 2TB | W11Pro | MX5500 Revolution | Acer B346CK 34" IPS
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Adamsquare píše:
shadow píše:...
Jsme na to stejně... dlouhodoběji už mám Imationy DVD-RW 8x - naprosto bez problému, paradoxně i velmi používané a velmi levné BenQ -RW, ke kterým se chovám vzhledem k pořízovací ceně dost špatně jedou pořád perfektně.
_

Nejlepší médium co mám je tak 8 let staré BELL CD-RW 4x MiniCD, počet přepisů se ani nedá vyčíslit, fyzická poškození značná a stále běží na 1* :)
Tak to nemůžu potvrdit. Imatiton RW i v CD vždy na vyhození u DVD+R a CD jinak super a lepší jak Verbatim.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

mám pocit že Verbatimky 8x s pastel barvou co se prodávají ve slim obalech mají TY povrch, kdysi jsem na to vypaloval taky ale byly dost drahé (17Kč). teď používám prakticky výlučně na Verba 16x (MCC), nikdy nebyl problém. používám Pioneer 109, rychlost pálení 8x - dle toho co jsem četl počítám že tester kvality zápisu použít nemůžu :?
ignorelist: kremrole a dezoláti
xadath
Nováček
Nováček

Příspěvek od xadath »

to tu každý používate dvd verbatim od MCC

já to kupuji v balení po 5ks v jewels

ty krabičky mají Reorder 43519

mají tam odkaz na dvdhs.com a vyrobeno verbatim corporation a mitsubischi kagaku media company

ID: MCC 03RG20

HardCoat ScratchGuard bohuzel v CR se nedodava skoda hned bych zkoupil minimalne 100dvd
Aspon
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aspon »

xadath píše:HardCoat ScratchGuard bohuzel v CR se nedodava skoda hned bych zkoupil minimalne 100dvd
A tohle je co?? http://www.computershop.cz/eshop/defaul ... lack-jewel

Jinak já mám prozatím nej zkušenosti s médii TY, u nich je ta kvalita očekávatelná. Verbatimky MCC004 taky super. Kupodivu levné Benqy DVD+R 16x jsou taky hodně dobré.
AMD Ryzen 5 9600X || Gigabyte B650 Eagle || Kingston Fury Beast 2x16GB 6000MHz CL30 || XFX Radeon™ RX 6800 XT 16G ||
Arctic Liquid Freezer III 240 Pro Black || Fractal Design Ion+ Platinum 760W ||
Samsung 970 Evo Plus 500GB || WD Blue SN570 500GB || Crucial MX500 2TB || Kingston A400 480GB || Intel 660p 512GB ||
Fractal Design Pop Air || Dark Project ALU87A Midnight || Logitech G403 Hero || LiteOn iHAS124 F || LG GH24NSB0 || MSI Pro MP273QP E2
Edifier R1700BTs
xadath
Nováček
Nováček

Příspěvek od xadath »

já nemyslel ale na minuska ale pluska :wink:
Aspon
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aspon »

a není to jedno jestli + nebo - ??......
AMD Ryzen 5 9600X || Gigabyte B650 Eagle || Kingston Fury Beast 2x16GB 6000MHz CL30 || XFX Radeon™ RX 6800 XT 16G ||
Arctic Liquid Freezer III 240 Pro Black || Fractal Design Ion+ Platinum 760W ||
Samsung 970 Evo Plus 500GB || WD Blue SN570 500GB || Crucial MX500 2TB || Kingston A400 480GB || Intel 660p 512GB ||
Fractal Design Pop Air || Dark Project ALU87A Midnight || Logitech G403 Hero || LiteOn iHAS124 F || LG GH24NSB0 || MSI Pro MP273QP E2
Edifier R1700BTs
xadath
Nováček
Nováček

Příspěvek od xadath »

+ jsou imho lepsi co jsem si zjistoval ale v posledni dobe pokulhavaji ale i presto jsou lepsi
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“