Skype 3 - inspirace od ICQ5?

Instalace, nastavení, řešení problémů, rady... apod.
Odpovědět
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Skype 3 - inspirace od ICQ5?

Příspěvek od NoTHX »

Tak jsem upgradoval ze Skypu 2.5 na Skype 3.0, bohužel jsem touto verzí vysloveně zklamán, že má instalačka 19MB a snaží se si "volat domů", to bych ještě přežil...

ve stylu ICQ5 byly doplněny "Extras" neboli balíček zbytečných subaplikací z čehož některé jsou zřejmě placené (nebo minimálně je tato možnost "v záloze"), Skype si skrytě spouští "Extras manager", co se okamžitě snaží dostat kamsi na internet, i to bych vydržel (zablokováním přístupu na net u tohoto procesu :) )

Že ani u verze s trojkou na začátku není k dispozici žádné nastavení ohledně kodeku je sice mrzuté, ale také si na to už člověk zvykl, ale co už na mne bylo moc, je že při hovoru mi proces skype vytězuje procesor na 20-30% (ve špičkách až 45%) nemám pravda nijak silný stroj... vlastně už relativně archaický (T-Bred 2200+), ale i tak je to na můj vkus víc než příliš

máte veřejnou IP, nebo přesměrovaný port? gratuluji, je z vás supernod. účel máte jistě ušlechtilý, ti co se nemohou spojit si volají přes vás a ani to nemá vysokoý nárok na přenos dat (nemáte-li FUP), ale ten počet spojení naskakuje dost závratně... :x

abych jen nenadával, k dobru lze přičíst možnost volby portu pro příchozí spojení (a nezkouší to náhodně :roll: ), což je opravdová "novinka", co jediné mne opravdu potěšilo je, že mi zabírá třetinu RAM (11MB) než předchozí verze, nicméně uznáte sami že toto je jen dost mizerná záplata... :(

na závěr už jen jedno povzdechnutí, touto instalací se zřejmě převedl profil na novější verzi, tedy downgrade už možný zřejmě nebude... :|

proč toto píši? ze dvou důvodů... pokud má někdo možnost mi vysvětlit že něco z toho co jsem napsal je jinak a že jsem to špatně pochopil, a za druhé aby si ti co se chystají instalovat či upgradovat nejdřív dobře rozmysleli do čeho jdou :sleepy:
Huncut
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Huncut »

Já jsem si to rozmyslel a proto používám jabber / google talk :)
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

takže dalších několik poznatků... ten jeden povolený port zatím vypadá že z člověka supernod neudělá, tedy budu z toho využívat vše dobré tak abych se co nejlépe vyhnul tomu špatnému, zabírá třetinu RAM, s povoleným portem nikdy soubor nepůjde "nepřímo", volat s ním nebudu, mam ho tedy kromě výměny souborů na groupchat, který hojně využívám (na mě nekoukejte, já to nevymyslel :) )
Odpovědět

Zpět na „Ostatní programy“