GeForce 7600GS / GT AGP - zkušenosti, tipy

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
MireC22
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MireC22 »

Skusi si pretaktovat procak resp zvysit FSB aby si mal vacsi bandwidth to by ti malo zvysit min fps. inak skus este aquamark alebo 3d2k1 ktory je dost dobry test na celkovy vykon - teda i bandwidth.
IC2Q6600@3+Ghz ,TT BIG Typhoon,Gigabyte GA-P31-DS3L , 2x2GB DDR2-800 Adata ; Palit ATI 4850 (default), Purepower 460W; LCD 20" - Samsung 2032bw; Audigy 4
glu
Začátečník
Začátečník

bios 7600

Příspěvek od glu »

Zdravim všechny majitele 7600gs, koupil sem si tu samou kartu od 3D Club, ale pořád s ní mám nějaký problémy. Nejdřív se mi pořád objevovala hláška o napájení karty, ale třeba s taktováním sem neměl problémy, pak sem na webu výrobce našel "nvpower warning" registrační položku, která tuhle hlášku odstranila, ale zase mi jde karta taktovat jen asi jednou za deset restartů. Ted sem na webu výrobce našel novej bios, kterej by měl tyhle problémy odstranit, ale píšou tam že je pro karty s pamětma Samsung a já tam mám paměti Elpida. Reklamovat se mi jí nechce, protože sem si na ní dal Zalman vf 900 s dost velkejma problémama a zase všechno přehazovat.
Máte někdo podobný zkušenosti nebo nějakou radu? Předem dík
rakosa
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

7600GS hláška o napájení

Příspěvek od rakosa »

Zdravím taky mám 7600GS od Club3D,a tyky my to pořád píše tu hlášku s napájením myslel sem že je slabej zdroj tak sem koupil http://interlink.tsbohemia.cz/default.a ... tiid=57860 ale píše to pořád a nevím co s tím. Netuším jestli je ten zdroj pořád slabej nebo je to nějaká chyba. Poraďte někdo co s tím???
P4 2,4GHz Prescott na MSI Intel 865PENeo2, 4x512MB DDR 400MHz, nVidia Club3D 7600GS na Fujitsu siemens P17-2
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Tohle je běžná chyba u GF7600, psalo se o tom několikrát. Nejnovější drivery by měly pomoct.
Goldnoob team proud member!
glu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od glu »

Sorry, ale tahle odpověď mě nemůže uspokojit, vyzkoušel jsem asi troje oficiální ovladače z webu nvidia a dvoje NGO, ale teprve po instalaci registrační položky "NvPowerWarning" z webu výrobce jsem zjistil, že grafika fungovala jakoby bez napájení-což lze objektivně vidět na zlepšení obrazu.
Spíš mě zajímá, jestli můžu flešnout bios, kterej je určenej pro paměti Samsung na kartu s pamětma Elpida, což by mělo dle výrobce vyřešit všechny problémy s touhle kartou. Viz http://www.club-3d.com/ v sekci support update 3
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

glu píše: Spíš mě zajímá, jestli můžu flešnout bios, kterej je určenej pro paměti Samsung na kartu s pamětma Elpida, což by mělo dle výrobce vyřešit všechny problémy s touhle kartou. Viz http://www.club-3d.com/ v sekci support update 3
no
1, rozdielne pameta rozdielne Mhz a casovani
2, ked ten konkretny bios odporuca vyrobca na konkretnu kartu tak by to problem nemalo ... asi :?
glu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od glu »

Tak jsem nakonec napsal do support 3D Club, nevim jestli pochopili mojí otázku, ale napsali mi abych si zvedl FSB o 1MHz :-D. Teď sem našel prográmek VGABios 1.10, kterej snad má umět "otestovat" novej bios bez flešování tím, že si ho načte do cache procesoru nebo ramky(moc sem to nepochopil. Ještě sem se dočetl, že spolupracuje pouze s win 98.Nemáte někdo zkušenosti? Já jí snad budu muset reklamovat! :?
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

OMG probíralo se to tu... stačí zvednout FSB např. s defaultnich 200 na 201 nebo AGP z 66 na 67 nebo oboje.

Pak vydali nějakej novej bios který tohle obstarává.
Pokud oni vydali nějakej bios na nějakou konkretní kartu, tak není třeba nic testovat... vůbec se nezatěžuj nějakým časováním pamětí atd., jen to musí být bios doporučený výrobcem
glu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od glu »

Je to sice bios vydaný výrobcem, ale na kartu s pamětma Samsung, jenže já tam mám paměti Elpida. Viz stránky výrobce "This is a BIOS update. This is for 7600GS AGP 256MB with Samsung branded memory on the VGA card. Check your VGA card memory before using this BIOS update". Proto se ptám, jinak bych nic neřešil a šoupl ho tam.
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

A co ti napsali k té elpidě?

Prostě se podívej v nibitoru jaké mají časování ty tvoje elpidy a pak to porovnej s časováním v tom novém biosu
glu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od glu »

K tý elpidě se vůbec nevyjádřili a napsali mi abych si zvedl FSB o 1 MHz, ale to mi vůbec nepomohlo, to sem udělal jako první věc někdy před měsícem.
Jinak k tomu časování, momentálně sem v práci tak se podívám až někdy v noci. Předpokládám, že pokud bude stejné tak ho tam můžu na "vlastní nebezpečí" hodit. Jinak klid a nohy v teple a konečně první pořádná rada. Dík :wink:
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

no zkus i to agp + fsb o 1 nebo i 3 MHz nahoru
glu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od glu »

Tak jsem koukal na ty biosy a všechny hodnoty jsou stejný, jediný v čem se liší jsou frekvence pamětí (667/800), což by neměl být problém, byl jsem i na 900. Ještě počkám na další odpověď od výrobce a podle toho se rozhodnu jestli tam dám novej bios nebo ji reklamuju. V mezičase si ještě pohraju s hodnotama AGP a FSB.
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

já bych to přeflashoval... pokud máš nebo můžeš mít k dispozici případně nějakou pci grafickou kartu, tak se toho vůbec neboj, v nejhorším případě to přeflashuješ zpět.

Můj názor je totiž ten, že ať už jsou takové nebo makové paměti, tak to časování bude obecné a pro všechny stejné, což asi je jak píšeš sám.

Když ji budeš reklamovat, tak budeš akorát nevím jak dlouho bez karty.
Jiná situace by byla, kdyby jsi chtěl (mohl) kartu vrátit nebo vyměnit za jinou
RaptorM60
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RaptorM60 »

Faniku koukal jsem ze ty jsi takovy OC borec ... kolik stabilne maximalne dostanu z MSI 7600GS do AGP bez slozitosti jako Vmod ci "cmarani tuzkou"? :)
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

záleží od kusu může to být třeba 450 nebo taky 500, každá karta je jiná, všeobecně se mi zdá že msi jdou taktovat asi trochu výše než ostatní 7600GS, asi do jádra pouští o trošku víc napětí.
Na tohle se fakt nedá přesně odpovědět
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

RaptorM60 píše:kolik stabilne maximalne dostanu z MSI 7600GS do AGP bez slozitosti jako Vmod ci "cmarani tuzkou"? :)
Já jsem se s touhle kartou dostal na 500 MHz (u většiny těch msi není problém na tuto hodnotu dojít) - budu tam dávat ještě nový chladič - Zalman VF700-alcu, tak uvidím, jestli se to pak ještě o něco zvedne.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

RaptorM60 píše:Faniku koukal jsem ze ty jsi takovy OC borec ... kolik stabilne maximalne dostanu z MSI 7600GS do AGP bez slozitosti jako Vmod ci "cmarani tuzkou"? :)
Prave na to se neda odpovedet....možná ta tvoje nepujde vubec. Každej kus HW a hlavne co má CPU..je originál je to kus šutru jednoduše řešenyho a každej je jinej. Zkus, uvidis, napis jak si dopadl...moje 7600GS je taky od MSI a v podpise vidis kam sem ji nahnal..vic ani vodu :)
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
RaptorM60
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RaptorM60 »

hmm tak pudem mhz by mhz co se da delat no :D
glu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od glu »

Tak jsem se po fanikovo přesvědčování rozhodl přeflešovat bios a zatim všechno funguje tak jak má, po serii testů jsem zatim na 459/864 stable při max. teplotě 44 stupňů :wink: . Takže dík a já jdu pokračovat v taktování a testování.
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“