AVG AntiSpyware vs antiviry

Problematika virů a antivirů, zabezpečení PC - firewall, spyware, atd.
Odpovědět
bluenite
Začátečník
Začátečník

AVG AntiSpyware vs antiviry

Příspěvek od bluenite »

Zkusil jsem po doporučení nainstalovat AVG AntiSpyware7.5. Po zkušenostech s antivirem AVG jsem nebyl moc přesvědčen o jeho možných kvalitách. První dojem z tohoto prográmku byl ale jenom pozitivní: přehledný, jednoduchý, možnost zkušební verze. Jiné antispyware programy, které jsem měl možnost vyzkoušet, nenašly ani zdaleka tolik havěti, co tento.
Píšu tady ale hlavně kvůli rezidentnímu online kontrolovači souborů a procesů, který zastínil všechny ostatní. Dokonce antivir (NOD32) neodhalil trojany, které jsem našel v některých souborech. Jak je to možné? Jak se tyto krámy dostaly přes "špičkový" antivirový soft do počítače? Nebyl to jeden vir ale asi 10! Vím, že žádný antivir není 100% účinný, ale že by neměl v pravidelně aktualizované databázi ani jeden? Je mi to přinejmenším divný.
Dík za každou reakci
Petr
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: AVG AntiSpyware vs antiviry

Příspěvek od Shit »

bluenite píše:Píšu tady ale hlavně kvůli rezidentnímu online kontrolovači souborů a procesů, který zastínil všechny ostatní. Dokonce antivir (NOD32) neodhalil trojany, které jsem našel v některých souborech. Jak je to možné? Jak se tyto krámy dostaly přes "špičkový" antivirový soft do počítače?
Je otázkou, jestli se nejedná o plané poplachy.... ;-)
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

hele, kazdej takovej SW ti odhali neco (nechavam stranou zda nalezene veci sou opravdu tak zle jak se zdaj)

ja jednu dobu mel NOD32+asi 4 rezidentni programy, furt neco hlasily a stejne neco prolezlo
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
bluenite
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bluenite »

Shit píše:
bluenite píše:Píšu tady ale hlavně kvůli rezidentnímu online kontrolovači souborů a procesů, který zastínil všechny ostatní. Dokonce antivir (NOD32) neodhalil trojany, které jsem našel v některých souborech. Jak je to možné? Jak se tyto krámy dostaly přes "špičkový" antivirový soft do počítače?
Je otázkou, jestli se nejedná o plané poplachy.... ;-)
jako že planý poplach je, když vypisuje u 10 souborů "nalezen trojan xy worm,..." atd? Má se to být reklama na soft?
Baron Prášil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Baron Prášil »

nebo sis to tam nainstalil sám :)
znáš alespoň název těch šmejdů,mimo tento
"nalezen trojan xy worm,..."?
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

bluenite píše:jako že planý poplach je, když vypisuje u 10 souborů "nalezen trojan xy worm....
I to je možné. Uvidíš, co to udělá po updatu AV báze. :wink:
Nikdo tady netvrdí, že NOD32 je vždy 100%-ně dokonalý, ale rozhodně věřím více NODu než AVG....
Proscanuj "trojany" na

Kód: Vybrat vše

http://www.virustotal.com/
nebo

Kód: Vybrat vše

http://virusscan.jotti.org/
bluenite
Začátečník
Začátečník

AVG AntiSpyware vs antiviry_doplnění

Příspěvek od bluenite »

bluenite píše:Zkusil jsem po doporučení nainstalovat AVG AntiSpyware7.5. Po zkušenostech s antivirem AVG jsem nebyl moc přesvědčen o jeho možných kvalitách. První dojem z tohoto prográmku byl ale jenom pozitivní: přehledný, jednoduchý, možnost zkušební verze. Jiné antispyware programy, které jsem měl možnost vyzkoušet, nenašly ani zdaleka tolik havěti, co tento.
Píšu tady ale hlavně kvůli rezidentnímu online kontrolovači souborů a procesů, který zastínil všechny ostatní. Dokonce antivir (NOD32) neodhalil trojany, které jsem našel v některých souborech. Jak je to možné? Jak se tyto krámy dostaly přes "špičkový" antivirový soft do počítače? Nebyl to jeden vir ale asi 10! Vím, že žádný antivir není 100% účinný, ale že by neměl v pravidelně aktualizované databázi ani jeden? Je mi to přinejmenším divný.
Dík za každou reakci
Petr
Zkusil jsem schválně naládovat do pc AVG antivir Free edition (viz předchozí téma). Ten našel opět úplně jiné viry, které nenašel AVG Antispyware. Má se v tom někdo vyznat? Podle mne normální je, když soft od jedné firmy najde stejnou havěť a ne tohle. Člověk si nemůže být ničím. Lidi kupujte antiviry a další anti soft.
Nečekám žádnou reakci...
Howgh.
Petr
Odpovědět

Zpět na „Viry, antiviry a bezpečnost“