Divné vytuhnutí PC za 50h chodu

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
FaLLen
Nováček
Nováček

Divné vytuhnutí PC za 50h chodu

Příspěvek od FaLLen »

Zdravím všechny,mám jeden závažný a duležitý problém na PC mě beží server na jednu hru a webový server.Za 50h chodu plynule se mi najednou z ničeho nic jen tak stopou probihající aplikace,ale po připojení na vzdálenou plochu se na počítač podívám a aplikace jsou spuštěny ale nereagují za 10 sek se mi PC resetne před očima sám.Nemůžu stále zjistit v čem je chyba že to dělá stále to samá dokola.Potom nemůže server běžet 24/7.

Konfigurace PC je AMD 64bit 3000+ Winchester netaktovaný základní frekvence 1800Mhz a 1GB ram v Duallu,základní deska Winfast socket 939.

Děkuji za pomoc.
popo_1
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Divné vytuhnutí PC za 50h chodu

Příspěvek od popo_1 »

FaLLen píše:Zdravím všechny,mám jeden závažný a duležitý problém na PC mě beží server na jednu hru a webový server.Za 50h chodu plynule se mi najednou z ničeho nic jen tak stopou probihající aplikace,ale po připojení na vzdálenou plochu se na počítač podívám a aplikace jsou spuštěny ale nereagují za 10 sek se mi PC resetne před očima sám.Nemůžu stále zjistit v čem je chyba že to dělá stále to samá dokola.Potom nemůže server běžet 24/7.

Konfigurace PC je AMD 64bit 3000+ Winchester netaktovaný základní frekvence 1800Mhz a 1GB ram v Duallu,základní deska Winfast socket 939.

Děkuji za pomoc.
a teploty komponentov mas jake?najlepsie vsetkych...
CPU:E6300 1,86GHz@3150MHz(450x7),Chladic CPU:AC Freezer 7PRO/GK:nVidia GeForce 7600GT Leadtek //MB:ASUS P5B Deluxe/RAM:2x512MB+2x1GB Corsair 800Mhz/HDD:Seagate 7200.10 250GB SATA2,Hitachi deskstar 160GB PATA,Seagate Baracuda 60GB PATA/DVD-RW:TSST SH-S183A/Case:Thermaltake Swing stribrna,presklena/Zdroj:Fortron Blue Storm II 400W
3DMark 01:32392 bodu 3DMark 03:15282 bodu 3DMark05:6574 bodu, Super PI:2M/32M:45,29s/17m 36s
FaLLen
Nováček
Nováček

Re: Divné vytuhnutí PC za 50h chodu

Příspěvek od FaLLen »

popo_1 píše:
FaLLen píše:Zdravím všechny,mám jeden závažný a duležitý problém na PC mě beží server na jednu hru a webový server.Za 50h chodu plynule se mi najednou z ničeho nic jen tak stopou probihající aplikace,ale po připojení na vzdálenou plochu se na počítač podívám a aplikace jsou spuštěny ale nereagují za 10 sek se mi PC resetne před očima sám.Nemůžu stále zjistit v čem je chyba že to dělá stále to samá dokola.Potom nemůže server běžet 24/7.

Děkuji za pomoc.
a teploty komponentov mas jake?najlepsie vsetkych...
Počítač je v chlazený v serverovně všechny komponenty mají 20-25 stupnů.
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

aktualni ovladace na vsechny komponenty, aktualizace OS, projet na spyware/viry. Testnout pameti v non DC modu. Patche na ty hry. Nejnovejsi verze programu.. vic me ted vecer nenapada :oops:
FaLLen
Nováček
Nováček

Příspěvek od FaLLen »

[CZ]mike píše:aktualni ovladace na vsechny komponenty, aktualizace OS, projet na spyware/viry. Testnout pameti v non DC modu. Patche na ty hry. Nejnovejsi verze programu.. vic me ted vecer nenapada :oops:
Počítač je serverový Okna jsou oficiální takže aktualizace jsou každý den.Mohl bys doporučit nějaký dobrý prográmky na ty spywary na viry tam máme oficiální verzy NOD 32 a ještě program na ty paměti díky.
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jan Machalík »

FaLLen píše:
[CZ]mike píše:aktualni ovladace na vsechny komponenty, aktualizace OS, projet na spyware/viry. Testnout pameti v non DC modu. Patche na ty hry. Nejnovejsi verze programu.. vic me ted vecer nenapada :oops:
Počítač je serverový Okna jsou oficiální takže aktualizace jsou každý den.Mohl bys doporučit nějaký dobrý prográmky na ty spywary na viry tam máme oficiální verzy NOD 32 a ještě program na ty paměti díky.

Co pouzivas za firewall ?ja mel taky Nod32 a v kombinaci s Tiny Personal Firewall se mi take PC resetoval cca. po 10hodinach stabilniho chodu, nekde jsem ale cetl ze reset muze zpusobovat samotny Nod32.
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
FaLLen
Nováček
Nováček

Příspěvek od FaLLen »

Jan Machalík píše:
FaLLen píše: Počítač je serverový Okna jsou oficiální takže aktualizace jsou každý den.Mohl bys doporučit nějaký dobrý prográmky na ty spywary na viry tam máme oficiální verzy NOD 32 a ještě program na ty paměti díky.

Co pouzivas za firewall ?ja mel taky Nod32 a v kombinaci s Tiny Personal Firewall se mi take PC resetoval cca. po 10hodinach stabilniho chodu, nekde jsem ale cetl ze reset muze zpusobovat samotny Nod32.
Je tam klasický windosacký.Tady jde o to že beh serveru se z neznámích důvodů jen ak ukončí a když přijdu na vzdálenou plochu toho počítače tak se za 5 sek resetne,prostě dokud tam nedojdu tak se sám neresetne.
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jan Machalík »

FaLLen píše:
Jan Machalík píše:
Je tam klasický windosacký.Tady jde o to že beh serveru se z neznámích důvodů jen ak ukončí a když přijdu na vzdálenou plochu toho počítače tak se za 5 sek resetne,prostě dokud tam nedojdu tak se sám neresetne.

Zkus tam dat jinej antivir, treba to pomuze :roll:
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
FaLLen
Nováček
Nováček

Příspěvek od FaLLen »

Jiný antivir tam dát nemůžu.Bylo by to proti sepsané smlouvě.Hele je normální ža když beží ty servery tak se vytěžuje paměť??Po zapnutí serveru je Stránkovací soubor na 1.18GB ale za dva dny je 1.33GB.Jestli to není tim,ale virtuální pamět mám nastavenou až na 4080.Skoušel sem i uvolnovat pamět ram přes RamBooster,ale nepomáhá to.
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

tak ho zkus jen vypnout :oops:

k tem pametem, je mozne ,ze jsou vadne. Treba nekde na konci sve velikosti.No a casem jak se obsadi ramka tak to vytuhne. Program se jmenuje memtest86, do singlu je das tak ,ze jednu z nich posunes o slot dal.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“