Dobrý den ,mám problém přetaktovat procesor P4 3.0GHz Prescott na této desce.Pokud zvíšim FSB "i nepatrně" tak při nabíhání woken se komp sekne.
-Procesor má při defaultu cca 40 stupňů.
-Jo ještě jsem zapoměl,paměť mam DDR2 533 MHz 1GB,Leadtek GF6600GT do AGP.
-Pokud by s tím měl někdo zkušenosti,budu rád za každou radu,popřípadě kdyby mi někdo doporučil software na overclocking abych to nemusel páchat v biosu.
Asus P5VDC-MX (775, VIA P4M800 PRO + VT8251)
Moderátor: Eddward
- TRINI
- Nováček
-
- Streethawk
- Mírně pokročilý
Re: ASUS P5VDC-MX problém s přetaktováním
Ak s tej tvojej dosky vobec nieco vymacknes, nehovorim ze nie, ale nieje to nic moc, tak skus pozriet tohto sprievodcu pre zaciatocnikov, mozno ti poradi, pretoze vidim ze by sa ti to hodiloTRINI píše:Dobrý den ,mám problém přetaktovat procesor P4 3.0GHz Prescott na této desce.Pokud zvíšim FSB "i nepatrně" tak při nabíhání woken se komp sekne.
-Pokud by s tím měl někdo zkušenosti,budu rád za každou radu,popřípadě kdyby mi někdo doporučil software na overclocking abych to nemusel páchat v biosu.

http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=2290
A poprosim ta druhy krat sa trosku posnaz a hladaj, ak si myslis ze ti tu zacne niekto davat presny popis co mas urobit aby si dosiahol na tvojej zostave xxxxMhz tak to si na omyle, poradit v urcitych nastaveniach v BIOS-e to mozno ano, ale najskor by si musel zvladat aspon zaklady OC, vzhladom nato ze chces radsej sftw. utilitu, je mi jasne ze moc do toho nevidis, preto som ti poslal ten odkaz

ASUS P5B Deluxe, C2D E6300@3,01Ghz (Scythe Ninja rev.B), 2x2GB DDR2 1000Mhz(PATRIOT), ASUS EAH4850/HTDI 512MB DDR3, SB Audigy4 + M-Audio speakers, WD Caviar SATA3 1TB + WD Caviar SATA2 250GB, DVDRW Samsung SH-S203B, DVD-ROM ASUS, FDD Sony, LCD ASUS VW246H (16:9, 24", 1080p), Zdroj: Seasonic S12, 500W
- TRINI
- Nováček
-
Re: ASUS P5VDC-MX problém s přetaktováním
tento článek jsem četlale pořád to neřeší můj problém,neříkám že mi nejde procesor přetaktovat ,ale že po naběhnutí woken se při vyšším taktu komp sekne.Zkoušel jsem v biosu někde najít možnost zvíšení Vcore ale nikde to tam neni,je tototiž možný že to bude potřeba..jinak Bios mam American Megatrends.Ještě mi napadlo jestli neni někde na desce jumper kterej povoluje overclocking??Streethawk píše:Ak s tej tvojej dosky vobec nieco vymacknes, nehovorim ze nie, ale nieje to nic moc, tak skus pozriet tohto sprievodcu pre zaciatocnikov, mozno ti poradi, pretoze vidim ze by sa ti to hodiloTRINI píše:Dobrý den ,mám problém přetaktovat procesor P4 3.0GHz Prescott na této desce.Pokud zvíšim FSB "i nepatrně" tak při nabíhání woken se komp sekne.
-Pokud by s tím měl někdo zkušenosti,budu rád za každou radu,popřípadě kdyby mi někdo doporučil software na overclocking abych to nemusel páchat v biosu.![]()
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=2290
A poprosim ta druhy krat sa trosku posnaz a hladaj, ak si myslis ze ti tu zacne niekto davat presny popis co mas urobit aby si dosiahol na tvojej zostave xxxxMhz tak to si na omyle, poradit v urcitych nastaveniach v BIOS-e to mozno ano, ale najskor by si musel zvladat aspon zaklady OC, vzhladom nato ze chces radsej sftw. utilitu, je mi jasne ze moc do toho nevidis, preto som ti poslal ten odkaz
- zixi
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
smola
dosky s integrovanou grafikou taktovat nejdu, alebo len velmi malo
Gigabyte P35C-DS3R, Q6600@3 GHz, ThermaltakeBigTyphoonVX, 2x2 GB Kingston 1066 MHz, Gigabyte 260 GTX OC, HDD Hitachi 2x250 GB Raid 1, HDD WD 2x320 GB Raid 1, DVDRW LG, Asus Xonar D1, Zdroj Corsair 450W, LCD Samsung 19" 940BW