LG 19" L1960TQ-BF

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
goosemaster
Nováček
Nováček

LG 19" L1960TQ-BF

Příspěvek od goosemaster »

Zdravim, chcel by som si kupit novy monitor pretoze moje CRT je uz vypalene a rozmazane. Nasiel som LG L1960TQ-BF. Vyzera dobre, kontrast 2000:1 (to je najviac co som videl), 4ms... Avsak podrobnejsie udaje som nikde nenasiel. Ani len technologiu panelu. Ma s tymto monitorom niekto nejake skusenosti, alebo odkaz na recenziu? Na czechcomputer.cz som cital prispevok ze v hornej casti ma vacsie podsvietenie ako v dolnej. Ako je to s podanim farieb?

Link ma LCD: http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=8854526

Pripadne by ste mi mohli doporucit nejake kvalitne LCD tak do 12000sk/9000 kc s DPH(pocul som ze samsung ma dobre ale drahe), nechcem na nom hrat hry, ale chcem pozerat filmy, videoklipy, obrazky, chcem aby mal dobre citatelne a ostre pismo na web strankach. Dakujem za kazdu radu
Koudov
Nováček
Nováček

Příspěvek od Koudov »

goosemaster
Nováček
Nováček

perfektna recenzia :) berem ten LG. Ked ho dostanem napisem vam ako som s nim spokojny. dik :)
Koudov
Nováček
Nováček

Příspěvek od Koudov »

Napiš,mám na něj zálusk....
goosemaster
Nováček
Nováček

Tak uz ho mam konecne mam :) nie presne L1960TQ ale L1960TR, pretoze ten prave mali na sklade a stal len o nejakych 100sk viac. Jediny rozdiel je ze ma lepsiu odozvu (2ms), lepsi kontrast (3000:1) a lepsie pozorovacie uhly. Prve dojmy - KRASNA biela, to som na mojom CRT nevidel uz pekne dlhu dobu. Monitor doslova svieti. Vernost farieb sa mi zda skvela. Odozva perfektna. Akurat tie uhly pohladu(horizontalne) by mohli byt lepsie. Mozno je monitor stavany tak, aby bol polozeny zarovno klavesnice, ale ja mam taky stol ze ho mam asi o 15cm vyssie. Vertikalna zmena farieb je velmi vyrazna. Cim viac sa pozeram z dola, tym viac monitor tmavne az sa napokon invertuje z hora. Pri pohlade z hora sa biela stane modrou a farby prilis svietia. Pohlady zo stran su v pohode, myslim ze jedine co sa meni je jas. No pocitam ze toto je dane vyrobnou technologiou TN. V menu neni nic zaujimave, mozno nastavenie modu flatron na normal, movie, text a user a teplota farieb. Nastavenie normal je najlepsie, pri inych sa farby doslova nasytia modrou, je to az nechutne. Pripevnenie podstavca a zapojenie adaptera a konektora d-sub je lahucke. V skratke, super farby, super svietivost a biela je skutocne biela. Monitor nema ziadny vadny pixel. Celkove hodnotenie 4/5, odporucam :)
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“