Vaše zkušenosti s maximální frekvencí PCI ?

Vše kolem ovladačů k deskám či integrovaným komponentám, včetně BIOSů a jejich úprav.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
LiborF
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Vaše zkušenosti s maximální frekvencí PCI ?

Příspěvek od LiborF »

Chtěl bych se zeptat na vaše zkušenosti s maximální frekvencí PCI sběrnice. Bohužel mám desku kde nemohu měnit poměr vůči FSB a už vůbec ne takt PCI zamknout... takže ted jsem s frekvencí PCI na 37 MHz a nevím do kolika si můžu troufnou jít, aby mi neselhaly karty nebo HDD. Díky moc za vaše zkušenosti.
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

37 mam ted taky, karty to davaji v pohode, nicmene pri 38 mi to uz mrzlo, takze takovych 40 je maximum (mam shit desku)
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
Caderom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Caderom »

Taky záleží, co máš za karty, můžou chybovat nebo vůbec nefungovat. Např. Audigy nefunguje s PCI nad 36MHz. Maximum bych řekl 38MHz, abys nic nepoškodil.
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Ve chvíli kdy ta deska nemá AGP/PCI lock, tak něčekej vysoké hodnoty FSB. Pomůže odpojit PCI karty. Je to dost zavádějící údaj, jež se takto nedá porovnávat. Pamatuji, že jsem dosáhl 35Mhz se zvukovkou a síťovkou v PCI slotu, bez nich 37MHz. Ale jak říkám, je to pouze hrubě orientační údaj, nelze na to spoléhat.
LiborF
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborF »

Mám tam zvukovku Creative, Wi-fi sitovku Edimax a pak nějakou standartní sitovku pro domácí LAN + v AGP ATI Radeon 8500. Abych řekl pravdu víc se bojím aby mi neselhaly HDD. :x No uvidím podle toho co sem ještě napíšete :D
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

me teda prijde ze integrovana zvukovka hraje lip pri 37MHz PCI nez pri 33MHz zakladnich :roll: (nebo aspon ta moje :D )
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
LiborF
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborF »

Jo a mimo jiné standartní zvukovka na desce se mi kousala právě při 37MHz... dneska jsem jí v biosu vypnul a dal jsem tam Sound Blaster a zatím je to na 37HMz OK
mara.t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mara.t »

No a jak je to na deskách pro core2duo? ty přece taky nemají PCI Lock nebo nastavení poměru...aspoň jsem to tam nikde nenašel... :(
MSI mpg b550 gaming plus, AMD r5 5600XT, 4x 8GB HyperX Predator @3466MHz, EVGA 3070, Seasonic 520W, OCZ 256GB, Kingstone A2000 512GB, WD Blue 4TB.
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“