Norma na vadné pixely
Moderátor: maXXmilian
- Snowicek
- Nováček

-
- Adamsquare
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
ISO13406-2 (pixel failure class II)Snowicek píše:...mam Samsung SyncMaster 204B a vcera som si ho doniesol domov a po 2 hodinovom pouzivani sa mi odpalil bod.Neviete aku ma Samsung normu na toto?Nema garanciu na 0 odpalenych bodov?
Acer A15 | AMD Ryzen 5 8640HS | 16GB 5600MHz | R760M | 512GB WD Blue SSD | Seagate 2TB | W11Pro | MX5500 Revolution | Acer B346CK 34" IPS
- Snowicek
- Nováček

-
- DrasticBass
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Prave pro takove pripady sem se rozhodl pro koupi Philipsa kde je u nekterych monitoru 3 leta zaruka na nulovy pocet vadnych pixelu.
Pak sem nasel este monitory značky Asus ktere maji 1 rok zaruku na 0 vadnych pixelu a ViewSonic 21" VP2130b ten ma zaruku 28 dni na nulovy pocet.
Zbyle monitory vsech znacek maji toleranci 8 vadných bodů
Pak sem nasel este monitory značky Asus ktere maji 1 rok zaruku na 0 vadnych pixelu a ViewSonic 21" VP2130b ten ma zaruku 28 dni na nulovy pocet.
Zbyle monitory vsech znacek maji toleranci 8 vadných bodů
PC1: |MB|Gigabyte EX38-DS5 |CPU| E8400 3600MHz |RAM| 2x1GB Geil 800MHz cl4 |GPU| nVidia™ MSi 7900GTO@GTX |Sound| Creative Sound Blaster Audigy 4 |HDD| Samsung SATA II 80GB //WD SATA II 250GB |PSU| Enermax Liberty 400W |CASE| Thermaltake Swing |Cooling| Zalman CNPS9500 LED//Zalman VF900-Cu |LCD| Philips 190B6 |OS| Win XP
PC2: |MB| Soltek SL-85DR3-CL |CPU| Celeron 2Ghz@2,4GHz Northwood |RAM| 767MB No name 333MHz |GPU| Sapphire ATI Radeon 9600XT 256MB DDR |HDD| WD ATA 40GB//Seagate ATA 80GB |PSU|Fortron 300W |Cooling| Nexus PHT-3600 SkiveTek//Zalman ZM80C-HP |OS| Win XP
PC2: |MB| Soltek SL-85DR3-CL |CPU| Celeron 2Ghz@2,4GHz Northwood |RAM| 767MB No name 333MHz |GPU| Sapphire ATI Radeon 9600XT 256MB DDR |HDD| WD ATA 40GB//Seagate ATA 80GB |PSU|Fortron 300W |Cooling| Nexus PHT-3600 SkiveTek//Zalman ZM80C-HP |OS| Win XP
- jkmaxfli
- Začátečník

- Matias
- Začátečník

-
- Adamsquare
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Reklamace LCD displejů zn. Neovo
Kvalita displejů se řídí ISO 1346-2. Je třeba rozlišovat, zda se jedná o chybu celého pixelu (zcela bílý nebo černý bod), či subpixelu (vadná je jen jedna ze složek RGB). Dále se pak rozeznává chyba v clusteru (blok 5x5 pixelů). Třída I nedovoluje žádné vadné body, třída III dovoluje více vadných bodů. LCD zn. Neovo patří do skupiny II, viz. tabulka níže.
Monitory značky Neovo jsou vyráběny podle normy ISO 13406-2 class B or II, která specifikuje počet přípustných vadných bodů takto:
přípustný počet vadných bodů na milion pixelů: 2
přípustný počet vadných barev pixelů na milion pixelů: 5
To znamená, že pro LCD displeje Neovo platí následující počty vadných bodů:
15" - rozlišení 1024x768 (768 tisíc pixelů) - přípustné dva vadné body a čtyři vadné barvy
17" - rozlišení 1208x1024 (1310 tisíc pixelů) - přípustné tři vadné body a sedm vadných barev
Kvalita displejů se řídí ISO 1346-2. Je třeba rozlišovat, zda se jedná o chybu celého pixelu (zcela bílý nebo černý bod), či subpixelu (vadná je jen jedna ze složek RGB). Dále se pak rozeznává chyba v clusteru (blok 5x5 pixelů). Třída I nedovoluje žádné vadné body, třída III dovoluje více vadných bodů. LCD zn. Neovo patří do skupiny II, viz. tabulka níže.
Monitory značky Neovo jsou vyráběny podle normy ISO 13406-2 class B or II, která specifikuje počet přípustných vadných bodů takto:
přípustný počet vadných bodů na milion pixelů: 2
přípustný počet vadných barev pixelů na milion pixelů: 5
To znamená, že pro LCD displeje Neovo platí následující počty vadných bodů:
15" - rozlišení 1024x768 (768 tisíc pixelů) - přípustné dva vadné body a čtyři vadné barvy
17" - rozlišení 1208x1024 (1310 tisíc pixelů) - přípustné tři vadné body a sedm vadných barev
Acer A15 | AMD Ryzen 5 8640HS | 16GB 5600MHz | R760M | 512GB WD Blue SSD | Seagate 2TB | W11Pro | MX5500 Revolution | Acer B346CK 34" IPS
- mailto
- Nováček

-
http://www.behardware.com/art/imprimer/519/
tabulky jednotlivych firiem, sice z konca roku 2004 ale mozno to niekomu pomoze
tabulky jednotlivych firiem, sice z konca roku 2004 ale mozno to niekomu pomoze
- Matias
- Začátečník

-
- flukes
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
No nevim, ale vse je v rozporu s obchodnim zakonikem, i jeden vadny pixel je vada ktera brani uzivani vyrobku. Osobne jsem toto resil, obratil jsem se na COI a tam mi bylo doporuceno, ze i pres nejake normy je to vada. To uz by pak bylo normalni si kupovat monitor s vadnymi pixely jako 100% funkcni vyrobek. Tak ze jsem s odkazem na COI monitor bez problemu vratil.
CPU i7 10700k@5000/1.3V, Noctua NH-U12P SE2, Asus ROG STRIX Z490, SSD M.2 Samsung 970 EVO plus 1TB, HDD 3TB, 2TB, Patriot VIPER Steel 16GB DDR4 4400, GeForce RTX 2080 Ti Phoenix GS 11GB GDDR6, Pioneer BDR-0Ś09XLT, Samsung SH224, 22" LCD Acer XB252Q Predator, CoolerMaster HAF 942, EVGA 1000 P2
- crashPC
- Mírně pokročilý

no bude to problematické. do jaké míry to brání v užívání monitoru. ale proč se s tímhle týrat když si můžu koupit (já vím, jsem na ně úchylnej) Hyundai který má vadné pixely jedině když je opravdu nějak "rozbitý". ještě jsem od nich neviděl monitor s nějakejma problémama. myslím že to mají leckde i v popisu - že dodávají uplně zdravé monitory.
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
- Matias
- Začátečník

-
Trvale svítící (zeleně) , jsou subpixely...že jo? Kolik jich musí být na výměnu u monitorů zn. Neovo? 3 asi nestačí co?
edit: už jsem to našel mám smůlu
(
Čtyři třídy určují maximální povolený počet chyb u každého typu vadných pixelů. LCD displeje značky ADI, SONY, NEOVO a většina dalších LCD na našem trhu jsou zařazeny do třídy II. To znamená, jestliže je počet těchto vadných bodů menší než deset (2x typ 1, 2x typ 2 a 5x typ 3 = 2 černé body + 2 bílé body + 5 barevných bodů = max. 9 vadných) , nevzniká zákazníkovi nárok na výměnu nebo reklamaci LCD displeje. V případě většího počtu vadných pixelů kontaktujte autorizovaný servis Vašeho LCD, případně prodejce.
edit: už jsem to našel mám smůlu
Čtyři třídy určují maximální povolený počet chyb u každého typu vadných pixelů. LCD displeje značky ADI, SONY, NEOVO a většina dalších LCD na našem trhu jsou zařazeny do třídy II. To znamená, jestliže je počet těchto vadných bodů menší než deset (2x typ 1, 2x typ 2 a 5x typ 3 = 2 černé body + 2 bílé body + 5 barevných bodů = max. 9 vadných) , nevzniká zákazníkovi nárok na výměnu nebo reklamaci LCD displeje. V případě většího počtu vadných pixelů kontaktujte autorizovaný servis Vašeho LCD, případně prodejce.
- Mira1989
- Nováček

-
Pokud mas monitor znacky Eizo,tak ti to vezmou s malou teckou.GRACHUS píše:No právě sem koupil těd monitor a přesně uprostřed je taková načervenalá malá tečka.Je sice jen jedna ale stále mě přitahuje:(Vím že to na reklamaci nestačí ale zajímá mě jak moc se to musí po...t abych tam mohl jít.Opravdu nikde ani na webu výrobce jsem to nenašel.Dělá asi že vadné pixely neexistují...A jak poznám že je to jen subpixel?
- Matias
- Začátečník

-
Protoze ta moznost vraceni uz je predem zaplacena vzhledem k cene monitoru eizo.Mira1989 píše:Pokud mas monitor znacky Eizo,tak ti to vezmou s malou teckou.GRACHUS píše:No právě sem koupil těd monitor a přesně uprostřed je taková načervenalá malá tečka.Je sice jen jedna ale stále mě přitahuje:(Vím že to na reklamaci nestačí ale zajímá mě jak moc se to musí po...t abych tam mohl jít.Opravdu nikde ani na webu výrobce jsem to nenašel.Dělá asi že vadné pixely neexistují...A jak poznám že je to jen subpixel?
- Mira1989
- Nováček

-