Asus P5B Deluxe (775, P965 + ICH8R)
Moderátor: Eddward
- Dr.Evil
- Začátečník
Cau,
dekuji kazdemu kdo se na tomto dredu aktivne podilel za rady a tipy pro nastaveni OC P5B Deluxe. Diky vam se me vse podarilo jak sem chtel bez zbytecnych prutahu a problemu. Dekuju!
dekuji kazdemu kdo se na tomto dredu aktivne podilel za rady a tipy pro nastaveni OC P5B Deluxe. Diky vam se me vse podarilo jak sem chtel bez zbytecnych prutahu a problemu. Dekuju!
CASE Fractal Design Define R5 PSU Seasonic M12II-620 Evo-620W MB ASUS TUF GAMING B550-PLUS CPU AMD Ryzen 7 3700X RAM 32GB HyperX Fury Black (2x16GB) DDR4 3200 VGA GIGABYTE GeForce RTX 2070 SUPER GAMING OC SSD System ADATA XPG SX8200 PRO, M.2-1TB SSD1 Crucial MX100-256GB SSD2 Crucial MX200-500GB HDD WD Caviar Blue EX-1TB MONITOR Dell Alienware AW3418DW 34" SPEAKERS Logitech Z200 MOUSE ASUS Echelon KEYBOARD ASUS Cerberus Arctic HEADSET Kingston HyperX Cloud II OS Windows 10
- lOOkIN
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Nejde instalovat Win XP z PATA mechaniky
Zdravím, mám problém s instalací windows na téhle desce. Mám dvě Barracudy zapojené na SATA 1 A 2(už i vytvořené RAID přes Ctrl+I), PATA mechaniku NEC3500 na PATA řadiči. V biosu mám disky nastavené nastavené na SATA-RAID, Jmicron mám nastavený na Enhanced-IDE. Pořadí bootování mám dobře, na prvním místě tu vypalovačku. Když dám restart a má to bootovat z té mechaniky, tak mám akorát černou obrazovku, instalační cd Windows chroustá a po cca půl minutě vyskočí hláška CD boot:Couldnt find ntldr. Tušíte někdo co s tím?Uvažuju, že se vyprdnu na PATA mechaniku a koupím SATA a snad to pošlape
MB:MSI Z68A GD65 CPU: i5 2500K@4,3 GHz Cooler:Noctua NH-D14 RAM:Corsair 2x4GB DDR3 Vengeance Low profile@1600 MHz VGA:Palit GeForce 460 GTX 2 GB @ Scythe Setsugen 2+Akasa Apache Black HDD:OCZ Vertex 2 60 GB, Samsung F3 1000 GB DVD+-RW:Lite-On iHAS524 ZDROJ:Seasonic X-660 W CASE:Fractal Design DEFINE R2 Myš:Microsoft Wireless Desktop 3000 Bluetrack Monitor:Samsung Syncmaster 2032BW
- Jimm98y
- Nováček
Zdravim, mam tuhle desku a s přetaktováním teprve začínam, tak bych se chtěl zeptat, k čemu slouží v BIOSU položky "Spread Spectrum", "PCI Express Frequency" a "PCI Clock synchronization mode". Na zahraničních fórech jsem četl různá doporučení na nastavení těchto položek, ale nechce se mi nastavovat něco o čem ani nevim, k čemu slouží... Díky za odpověď a pokud se to tu už někde řešilo tak se předem omlouvám, ale nenašel jsem to.
CPU: Intel Core 2 Duo E6600 @ 3000MHz (333 x 9), CPU-FAN: Scythe Infinity 1000 Mugen, MB: ASUS P5B Deluxe/WiFi-AP (BIOS 1223), RAM: 4GB - 2x Corsair DIMM 1024MB DDR II 800MHz XMS2 Twin2X2048-6400 (667MHz) + 2x Kingston HyperX 1024MB (667MHz), GPU: XpertVision nVidia GeForce 8800GT 512MB (@600/1625/1800), Sound: HP X-Fi Extreme Music, Repro: Logitech Z-2300 2.1 THX, Disc: 2x Seagate Barracuda 7200.10 ST3400620AS - SATA II 800GB (RAID0) + Maxtor 160GB IDE, DVD-RW: Samsung SH-S182M, Source: Thermaltake ToughPower 750W, Case: Thermaltake Matrix VX VD3000BWA - Middletower, LCD: 19" ViewSonic VX922, Mouse: Microsoft Wireless Laser Mouse 6000, Keyboard: Logitech G11 Gaming Keyboard CZ, OS: Microsoft Windows Vista Business CZ x64
- h4__
- Žlutá karta Bazar
-
spread spectrum - netusim, ale lepsi disabledJimm98y píše:Zdravim, mam tuhle desku a s přetaktováním teprve začínam, tak bych se chtěl zeptat, k čemu slouží v BIOSU položky "Spread Spectrum", "PCI Express Frequency" a "PCI Clock synchronization mode". Na zahraničních fórech jsem četl různá doporučení na nastavení těchto položek, ale nechce se mi nastavovat něco o čem ani nevim, k čemu slouží... Díky za odpověď a pokud se to tu už někde řešilo tak se předem omlouvám, ale nenašel jsem to.
pcie freq. - frekvence PCI-E, vzdy lepsi jinak, ale imho 102MHz je ten pravy prumer
pci sync. - frekvence PCI je zavisla na FSB, zvednes FSB -> zvednes PCI freq, 33MHz nastalo nej.
// opraveno
Naposledy upravil(a) h4__ dne ned 14. led 2007, 18:23, celkem upraveno 1 x.
- Highlander
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Mick
- Nováček
Kingston DIMM 2048MB DDR II 900MHz KHX7200D2K2/2G
Ahoj, nejsem bohužel příliš znalý problematiky OC etc. a tak mám otázku: dávám dohromady nové PC s tímhle motherboardem (WiFi verze) + Conroe E6600 a dostal jsem "darem" kit pamětí Kingston 900 MHz. Jak je to s kompatibilitou s tímle maťasem?? Musím v BIOSU nastavit napětí na RAM 2.1 V aby běžely na 900 MHz?? (mám pocit že při běžném napětí 1.8V použitelném pro standardní DDR II paměti 800 MHz by tyhle běžely na 667 MHz... Díky za případné rady... Michal
CPU: Intel Core i5-2500K, case: Thermaltake Tsunami Dream BWA3000, zdroj: Corsair TX650M 650W , MB: ASUS P8H67, RAM: 2×4 GB Corsair XMS3 1333MHz, HDD: WD 500 GB & Samsung 1 TB SATA-II, VGA: MSI GTX N570 Twin Frozr III audio: SB Audigy II, DVD: DVD±RW/RAM LG GSA-H12L, BD: BD/DVD±RW/RAM LG BH10LS30, repro: 2.1 Yamaha YSTMS35D, LCD: 24" EIZO S2431W (S-PVA), mouse: Logitech G5
- panStepan
- Nováček
-
Zdravím,
mám takovýto problém: Při instalaci nového BIOSu mi zhruba u 20% instalace zčernal monitor a teď mi vůbec nenabíhá deska. Zapnu pc, rozběhnou se větráčky a tím to končí...takže se nemůžu dostat ani do setupu. Desku jsem tedy dal reklamovat ale zajímalo by mě čím to mohlo být, nevíte někdo?
Díky
mám takovýto problém: Při instalaci nového BIOSu mi zhruba u 20% instalace zčernal monitor a teď mi vůbec nenabíhá deska. Zapnu pc, rozběhnou se větráčky a tím to končí...takže se nemůžu dostat ani do setupu. Desku jsem tedy dal reklamovat ale zajímalo by mě čím to mohlo být, nevíte někdo?
Díky
- Max Casper
- Začátečník
Špatná verze biosu. Jestli si flashoval z diskety, tak třeba chyba při čtení. Kdo ví.panStepan píše:Zdravím,
Díky
CPU: AMD Ryzen 7 5800X MB: GIGABYTE B550 AORUS PRO AX RAM: Crucial 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Ballistix Red HDD: Samsung 970 PRO 512GB & Crucial m4 128GB & Crucial MX500 1TB SSD VGA: MSI GeForce GTX 1660 Ti GAMING X 6G DVD: Samsung SH-S203B PSU: Corsair RM650x (2018) Case: Bigtower Chieftec BA-01B-B-SL LCD: 2x 27" Iiyama XB2783HSU-B1DP OS: Win 10 64b
- panStepan
- Nováček
-
Tak protože internet mám jen v práci, tak jsem si tu stáhl poslední verzi ovladačů, vypálit na cd a přinesl domů. Doma jsem updatoval z windowsů z failu...
...když nedoběhne nahrávání novýho BIOSu tak už s tím nejde nic dělat? To je zničená deska? Sem to pak zkoušel i z diskety a ani to nešlo.
Uznají mi vůbec tu reklamaci?
Díky
...když nedoběhne nahrávání novýho BIOSu tak už s tím nejde nic dělat? To je zničená deska? Sem to pak zkoušel i z diskety a ani to nešlo.
Uznají mi vůbec tu reklamaci?
Díky
- aa007
- Začátečník
- Surgical
- Začátečník
-
- h4__
- Žlutá karta Bazar
-
souhlas, je to bezpecnejsi, nez prejit silnici, ale nesmite ho mit nataktovany, ci nijak mozne zpusobenou nestabilitu...kazdopadne ta deska neni znicena, staci ji dat nejakemu profikovi, ten ji strci do programatoru a naflashuje to tam orig BIOS...Surgical píše:Update z Windowsu o hubu? Hm....leta neflashuji jinak, pokud nejsem nucen okolnostma, a nikdy zadny problem. Prestante uz se sirenim pover a fam.
- h4__
- Žlutá karta Bazar
-
po ICQ jsem cca predevcirem resil ten samej problem s jednim userem, mel po cca 2.6GHz (E6300) vzdy 16x a pri FSB 400 mel uz 1x width, zkoumali jsme to a zkoumali, nakonec se odpojil a druhej den me napsal, ze to uz facha az na 3GHz, dovetil, ze to bylo BIOSem, jedine co jsem mu dokazal poradit, at si hraje s nastavenim BIOSu, kombinuje napeti a casovani pameti, at kdyztak prehodi do jinejch slotu ramky, imho ten problem je to, ze ti koliduje nejak nastaveni, nelibi se treba CPU a ten se msti NB (GFX), proste zkousej....fab30 píše:Prepac ty chytrak ja niesom ziaden debil, keby som jednoducho zmensil napatie na NB a islo by to na 16x nieje problem, ale nejde to. Netektujem ani prvy krat, uz mam za sebou pekne vela prcesorov od pentia. 486 som netaktoval. A v popise mam aku dosku mam a halavne nepisal by som sem keby ze mam daku inu! Sorry ze som chcel poradit ale toto co si napisal a pourazal nemusim! Dalej som sa pytal co su za niektore funkcie biosu, nepytal by som si nadstavenia inych biosov keby som vedel tie funkcie.
- jessie.james
- Začátečník
ja dosel k zaveru, ze na prepinani link width na 1x nema vliv hodnota FSB, ale vylozene voltaz NB. pri 1.45V muzu nahodit treba 480 FSB a karta drzi 16 linek. hodim 1.55V a hups, je to na 1x. a tohle mi to dela u kazdeho BIOSu. 0614 nevyjimaje.h4__ píše:po ICQ jsem cca predevcirem resil ten samej problem s jednim userem, mel po cca 2.6GHz (E6300) vzdy 16x a pri FSB 400 mel uz 1x width, zkoumali jsme to a zkoumali, nakonec se odpojil a druhej den me napsal, ze to uz facha az na 3GHz, dovetil, ze to bylo BIOSem, jedine co jsem mu dokazal poradit, at si hraje s nastavenim BIOSu, kombinuje napeti a casovani pameti, at kdyztak prehodi do jinejch slotu ramky, imho ten problem je to, ze ti koliduje nejak nastaveni, nelibi se treba CPU a ten se msti NB (GFX), proste zkousej....
- h4__
- Žlutá karta Bazar
-
jessie.james píše:ja dosel k zaveru, ze na prepinani link width na 1x nema vliv hodnota FSB, ale vylozene voltaz NB. pri 1.45V muzu nahodit treba 480 FSB a karta drzi 16 linek. hodim 1.55V a hups, je to na 1x. a tohle mi to dela u kazdeho BIOSu. 0614 nevyjimaje.h4__ píše:po ICQ jsem cca predevcirem resil ten samej problem s jednim userem, mel po cca 2.6GHz (E6300) vzdy 16x a pri FSB 400 mel uz 1x width, zkoumali jsme to a zkoumali, nakonec se odpojil a druhej den me napsal, ze to uz facha az na 3GHz, dovetil, ze to bylo BIOSem, jedine co jsem mu dokazal poradit, at si hraje s nastavenim BIOSu, kombinuje napeti a casovani pameti, at kdyztak prehodi do jinejch slotu ramky, imho ten problem je to, ze ti koliduje nejak nastaveni, nelibi se treba CPU a ten se msti NB (GFX), proste zkousej....
nechci flamovat, ale uz tu bylo nekolik(set) krat receno, ze kazdy kus HW je vyjmecny, tvuj zaver je pouze subjektivni, nikoli objektivni
- hujer61
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- jessie.james
- Začátečník
napsal jsem "ja dosel k zaveru", z cehoz jasne plyne, ze je to subjektivni, takze mi tady nevnucuj neco, co by z mych ust vyznelo, jako by to tak bylo vseobecne!h4__ píše:ja dosel k zaveru, ze na prepinani link width na 1x nema vliv hodnota FSB, ale vylozene voltaz NB. pri 1.45V muzu nahodit treba 480 FSB a karta drzi 16 linek. hodim 1.55V a hups, je to na 1x. a tohle mi to dela u kazdeho BIOSu. 0614 nevyjimaje.
- Extraboy
- Začátečník
Pleas ludia prezradte mi ako vam topia pasivy na tejto doske??
Nemám nahodený ten prídavný ventilátor a teplota sa mi zda dost brutal ruku na nom neudržím ! Everest mi píše 42°C ! ale podla mna to je omnoho viac... resp. kolko myslite ze znesie clovek ?? 50-60°C lebo ja netuším
Nemám nahodený ten prídavný ventilátor a teplota sa mi zda dost brutal ruku na nom neudržím ! Everest mi píše 42°C ! ale podla mna to je omnoho viac... resp. kolko myslite ze znesie clovek ?? 50-60°C lebo ja netuším
CPU: Intel Core 2 Duo E8400 4.05Ghz CPU-FAN: AeroCool Dominator 14cm FAN CASE-FAN: 2x Noctua 120mm MB: ASUS P5B Deluxe GPU: MSI GeForce 8800GTS 512MB RAM: 2x 1GB DDR2 A-DATA 880Mhz C4 HDD: 1x Samsung 320GB, 2x Samsung 400GB, 1x WD3200KS SATA2 SOUND: Sound Blaster Audigy 2 ZS TV: Pinnacle PCTV Stereo DVD-RW: LG H30 SATA, Samsung SH-183A SATA ZDROJ: Enermax Liberty 620W CASE: Chieftec BA-01B-B-B LCD: Samsung 193P MOUSE: Logitech MX518
- h4__
- Žlutá karta Bazar
-
- Extraboy
- Začátečník
no ja by som to rad riesil serie ma ze to tak vrie !!! co s tým ? je vobec neajké riesenie ?
CPU: Intel Core 2 Duo E8400 4.05Ghz CPU-FAN: AeroCool Dominator 14cm FAN CASE-FAN: 2x Noctua 120mm MB: ASUS P5B Deluxe GPU: MSI GeForce 8800GTS 512MB RAM: 2x 1GB DDR2 A-DATA 880Mhz C4 HDD: 1x Samsung 320GB, 2x Samsung 400GB, 1x WD3200KS SATA2 SOUND: Sound Blaster Audigy 2 ZS TV: Pinnacle PCTV Stereo DVD-RW: LG H30 SATA, Samsung SH-183A SATA ZDROJ: Enermax Liberty 620W CASE: Chieftec BA-01B-B-B LCD: Samsung 193P MOUSE: Logitech MX518