Spálený (připálený) CPU?

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
Jurry
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Spálený (připálený) CPU?

Příspěvek od Jurry »

Ahoj, mám dotaz. Mám doma PC (Sempron 1GHz) na přeinstalaci. Jelikož byl zapřášený tak jsem ho rozdělal a vyčistil, oddělal jsem větrák z CPU vyčistil chladič a větrák přidělal ale už nezapojil Sad

no pustil jsem pc, během chvíle se pc zabrzdil že už se skoro nepohyboval, tak jsem ho vypnul. Když jsem asi po 3 minutách šáhl na chladič byl teplý ale ne horký. Myslíte že jsem mohl CPU ublížit? Protože nevim jak předtim ale pc se mi asi 3x za vikend restartovalo, ale bylo to vždy když jsem pc zapnul, potom se restartoval a naběhl a už bez problému šel celý odpoledne. Zkoušel jsem i hrát hry a šel dobře. Vlastě i nová instalace Win proběhla v pohodě.

Takže má otázka zní... ten restart může dělat cpu? jak se pozná když je spálený?
Micin
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Micin »

Podle mě ho spálený nemáš,nemáš špatně nasazený chladič a máš na něm pastu,která odvádí teplo ?
fobos
Začátečník
Začátečník

Re: Spálený (připálený) CPU?

Příspěvek od fobos »

Jurry píše:Ahoj, mám dotaz. Mám doma PC (Sempron 1GHz) na přeinstalaci. Jelikož byl zapřášený tak jsem ho rozdělal a vyčistil, oddělal jsem větrák z CPU vyčistil chladič a větrák přidělal ale už nezapojil Sad

no pustil jsem pc, během chvíle se pc zabrzdil že už se skoro nepohyboval, tak jsem ho vypnul. Když jsem asi po 3 minutách šáhl na chladič byl teplý ale ne horký. Myslíte že jsem mohl CPU ublížit? Protože nevim jak předtim ale pc se mi asi 3x za vikend restartovalo, ale bylo to vždy když jsem pc zapnul, potom se restartoval a naběhl a už bez problému šel celý odpoledne. Zkoušel jsem i hrát hry a šel dobře. Vlastě i nová instalace Win proběhla v pohodě.

Takže má otázka zní... ten restart může dělat cpu? jak se pozná když je spálený?
:lol: blbost , spaleny CPU by ti naozaj nenabootoval...problem bude skor v osadeni CPU/chladica a nastaveniami BIOS-u. a kua...1 GHz sempron, to nemyslis vazne ?
Micin
Černá karta
Černá karta

Re: Spálený (připálený) CPU?

Příspěvek od Micin »

Meloon píše:
Jurry píše:Ahoj, mám dotaz. Mám doma PC (Sempron 1GHz) na přeinstalaci. Jelikož byl zapřášený tak jsem ho rozdělal a vyčistil, oddělal jsem větrák z CPU vyčistil chladič a větrák přidělal ale už nezapojil Sad

:lol: blbost , spaleny CPU by ti naozaj nenabootoval...problem bude skor v osadeni CPU/chladica a nastaveniami BIOS-u. a kua...1 GHz sempron, to nemyslis vazne ?
Taky si říkám,že Sempron 1GHZ učitě neni,ty ale možná má starší desku která ukáže tohle to...Neukazuje ti CPU unknow 1GHz ?
scream
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od scream »

CPU spaleny nebude....tipujem to na zdroj alebo dosku.
i5 750@ 3,7Ghz 1,35V+ scythe Kabuto, AUSS P7P55D-E LX, 8GB RAM, GTX970 gaming 1500/7800, SSD Crucial M4 128GB, Fortron Raider 750W
Jurry
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jurry »

nevim, PC už doma nemám ale ukazoval 1GHz a case byla nalepka Sempron 64. Já jsem to blíže nezkoumal. Jelikož jsem to moc nezkoumal, tak nevim jestli nebyli jen špatné ovladače od grafické karty. Já jsem se jen ptal abych se uklidnil, že CPU je ready.
scream
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od scream »

Ja mam na copmpe nalepky core2duo DFI a ATI a pozri sa do popisu:)
i5 750@ 3,7Ghz 1,35V+ scythe Kabuto, AUSS P7P55D-E LX, 8GB RAM, GTX970 gaming 1500/7800, SSD Crucial M4 128GB, Fortron Raider 750W
Morph
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Morph »

1GHz,to akorat sedi na nejakyho durona
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

Pokud to byl sempron 64 a pokud mu to ukazovala nejaka utilita ve winech tak byl nejspise na cnq....

No a nebo to taky mohl bejt sempik 2400+ @fsb 100...
0118 999 881 999 119 7253
jerry.75
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jerry.75 »

Presne tak to nemuzes spalit pokud si mel pastu na chladici a pokud ti najizdi pc tak nemuze byt k.o. a ta frekvence vypada na snizene fsb jinak to nevidim ale kdovi co v te bedne bylo
AMD 64 3700+san diego@FX57(2850),Arctic-Cooling Freezer 64 Pro,deska MSI s.939 K8N NEO4 FI- thermaltake pasiv, 2x1GB Kingstone 3200 Dual , Asus 7900GT @ (600/1800) Zalman VF900-Cu, Case Chieftec +3x 80 mm Fan
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

http://www.cpuid.com/download/cpu-z-138.zip

Stahni, spust a hod jsem screen.
Jednoduchej programek, kterej ti rekne, co ze je to za procesor v tvem onalepkovanem pc :wink:
Namornik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Namornik »

presne taq
XP2800 + MSI KT6 Delta FISR bluetooth, serial ata, raid + RAM DDR 333MHz 512MB
Hitashi 250GB SATA + DVD Samsung, LCD 19" Acer AL922 + Radeon 9000Pro Saphire s DVI
Zdroj Fortron 300W, Zvučka H.Fortissimo III 7.1 + Repro Genius Home Theatre 5.1
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“