250W zdroj a Sempron 2800+ ?
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- pribylh
- Nováček

-
250W zdroj a Sempron 2800+ ?
Kamarádovi jsem navrhl levný upgrade, chce dát dohromady toto:
MB MSI (int. zvuk) , Sempron 2800+ s754 (62W TDP), 512 RAM, stará grafika GeForce 2 MX (pasiv), DVD mechanika, jeden novější (160GB) či dva starší HDD (10 a 15 GB).
Má doma starší skříň s prakticky novým zdrojem, ale bojí se (stejně tak v prodejně co mu to mají dávat dohromady) že je 250W zdroj málo.
Já myslím že by to mělo stačit, procák moc nezbaští, grafika ještě méně a ten zbytek už toho snad taky moc nespapá ne?
Jaký je váš názor?
MB MSI (int. zvuk) , Sempron 2800+ s754 (62W TDP), 512 RAM, stará grafika GeForce 2 MX (pasiv), DVD mechanika, jeden novější (160GB) či dva starší HDD (10 a 15 GB).
Má doma starší skříň s prakticky novým zdrojem, ale bojí se (stejně tak v prodejně co mu to mají dávat dohromady) že je 250W zdroj málo.
Já myslím že by to mělo stačit, procák moc nezbaští, grafika ještě méně a ten zbytek už toho snad taky moc nespapá ne?
Jaký je váš názor?
- F1l1p
- Středně pokročilý

- Guli
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
miesto tej dosky MSI (predpokladam ze to bude nf3) tam radsej daj nf410 + integrovana Geforce 6100 + volny pcie slot. Ta integrovana grafika bude vykonnejsia ako ta gf2mx a do buducnosti tam ma pcie slot. A myslim ze by to mal utiahnut ten zdroj, ved je plno mATX skriniek ktore maju 230W zdroj a su v nich semprony
CPU: Intel Pentium DC e2160 1,8@3,2GHz MB: MSI P35 Neo2 FIR VGA: Gainward 8800GT 512MB @ 700/2000 RAM: 2x2GB DDR2 Adata 800MHz
- [CZ]mike
- Mírně pokročilý

-
- Palec123
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To ja bych dal spis tuhle desku.Guli píše:miesto tej dosky MSI (predpokladam ze to bude nf3) tam radsej daj nf410 + integrovana Geforce 6100 + volny pcie slot. Ta integrovana grafika bude vykonnejsia ako ta gf2mx a do buducnosti tam ma pcie slot. A myslim ze by to mal utiahnut ten zdroj, ved je plno mATX skriniek ktore maju 230W zdroj a su v nich semprony
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30666
Autor nenapsal, kterou planuje, ale tahle je dobrou volbou pro budouci upgrade PCI-E grafiky.
Nejvetsi vyhodou tohoto reseni oproti intg. grafice je to, ze nezere pamet s RAM, coz u pouhych 512MB je celkem vyznamne plus.
S tim zdrojem... Tezko rict.. Pokud by to byl kvalitni zdroj, tak by to stacilo.. Ale radeji nez delat kompromisy, priplat za pomerne kvalitni tichy zdroj.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29854
730Kc neni zase tak silene vysoka cena a za ten zdroj to jistojiste stoji. O tom neni pochyb.
- pribylh
- Nováček

-
Ta nForce410 je sice dobrej nápad, leč je o něco dražší a navíc kámoš by rád ještě zůstal u Win98 a tu grafiku už má (a integrovanejm nevěří,v tom s ním nehnu), XP v mnoha ohledech šíleně lezou na nervy. Já sám mám prakticky totožnou MSI desku a jedou mi pohodově WinME, proto jsem vybral nForce3 od MSI, je tam jistá "záruka" že ty Win98/ME pojedou, ovladače na to existujou, ale např. Asus už takový drivery na svých stránkách u nForce3 desek nemá.
V každém případě za ty zkušenosti se zdroji dík.
V každém případě za ty zkušenosti se zdroji dík.
- Guli
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- pribylh
- Nováček

-
- [CZ]mike
- Mírně pokročilý

-
nechci Vam kazit radost, ale W98 teda opravdu neni to prave orechove na takove procesory..
jinak pokud teda jsou ovldace pro nF3 pro 98, tak je ma na strankach nvidia a tudiz je jedno jestli mate asus, msi...aj
//jj pro nF3 existuji ovladace na W98, http://www.nvidia.com/object/nforce_udp_win9x_4.27.html
jinak pokud teda jsou ovldace pro nF3 pro 98, tak je ma na strankach nvidia a tudiz je jedno jestli mate asus, msi...aj
//jj pro nF3 existuji ovladace na W98, http://www.nvidia.com/object/nforce_udp_win9x_4.27.html