ATI Fire GL2 kompatibilita s novejma deskama

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Hijacker933
Začátečník
Začátečník

ATI Fire GL2 kompatibilita s novejma deskama

Příspěvek od Hijacker933 »

Nevite nekdo jestli mi tahle karta bude fungovat na novy desce s AGP8x ,vim ,ze do agp8x se da nejspis dat i agp 4x karta ale nevim kolik takova karta zere watu a jestli nemuze treba odbouchnout desku,to bych nerad. Ta karta podoruje agp2x/4x ,tady je o ni nejaky info :

http://www.dealtime.com/xPF-Compaq-ATI- ... google.com
Bravo, PCT se uz dostal na uroven bulvaru Well done, diky omezenosti nekterych modu a adminu, co se mi nelibi to smazu, na argumentech nezalezi... to je ráj pro idioty :blee:
Obrázek
Micin
Černá karta
Černá karta

Re: ATI Fire GL2 kompatibilita s novejma deskama

Příspěvek od Micin »

Hijacker933 píše:Nevite nekdo jestli mi tahle karta bude fungovat na novy desce s AGP8x ,vim ,ze do agp8x se da nejspis dat i agp 4x karta ale nevim kolik takova karta zere watu a jestli nemuze treba odbouchnout desku,to bych nerad. Ta karta podoruje agp2x/4x ,tady je o ni nejaky info :

http://www.dealtime.com/xPF-Compaq-ATI- ... google.com
prosímtě a proč tam chceš takvou potvoru ?JInak by to jít mělo
Hijacker933
Začátečník
Začátečník

ja ji nechci vylozene do tohodle compu, ale sgi do kteryho tu kartu dam jeste nemam tak to chci zatim vyzkouset v tyhle desce,abych vedel ,ze je ok dokud ji muzu nejak vyreklamovat. Je to porad dobra karta na to co je delana :)
Bravo, PCT se uz dostal na uroven bulvaru Well done, diky omezenosti nekterych modu a adminu, co se mi nelibi to smazu, na argumentech nezalezi... to je ráj pro idioty :blee:
Obrázek
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

Jo de to,
karta si vezme jen tolik stavy, kolik potrebuje sama pro svuj chod, takze s tim strach mit nemusis. Ohledne te kompatibility AGP 8,4,2... uz se tady nekde mluvilo, ale tedka to nemuzu najit, tak zkus pohledat a tam bude nake podrobnejsi info (byly tam i nejake linky tusim)
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
Hijacker933
Začátečník
Začátečník

dik za radu, me slo jen o to aby to nezpusobilo nejakej crash desky nebo tak neco, slysel jsem totiz ,ze kdyz se nova agp karta da do stary desky s agp slotem tak ji to muze odprasknout,zajimalo me to jestli to je i naopak.
Obrázek
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

Nene, to snad ne.
Ja mel TNT2 v nake desce na s939 s AGP a bez problemu
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Hijacker933 píše:dik za radu, me slo jen o to aby to nezpusobilo nejakej crash desky nebo tak neco, slysel jsem totiz ,ze kdyz se nova agp karta da do stary desky s agp slotem tak ji to muze odprasknout,zajimalo me to jestli to je i naopak.
To se tohohle netýká, žádná grafiká karta s čipem ATI a referenčním PCB nemůže být poškozena AGP nekompatibilitou, ani nemůže žádnou desku sama tímto zpsůobem poškodit.

Situace, na které je třeba dávat pozor, jsem uváděl tady
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Hijacker933
Začátečník
Začátečník

no-X píše:
Hijacker933 píše:dik za radu, me slo jen o to aby to nezpusobilo nejakej crash desky nebo tak neco, slysel jsem totiz ,ze kdyz se nova agp karta da do stary desky s agp slotem tak ji to muze odprasknout,zajimalo me to jestli to je i naopak.
To se tohohle netýká, žádná grafiká karta s čipem ATI a referenčním PCB nemůže být poškozena AGP nekompatibilitou, ani nemůže žádnou desku sama tímto zpsůobem poškodit.

Situace, na které je třeba dávat pozor, jsem uváděl tady
no prave ,ze tohle asi neni ezny pcb ani bezna ATI karta,je urcena pro agp2x i 4x mam 2 zarezy,a ato pcb je dlouhy uplne stejne jako Gf6800,a chip karty je nakrivo,proste jakoby kosoctverec,pak je tam krom jadra dalsi chip nahore nad nim,velkej skoro jako jadro a pameti samsungy,vcelku dost velky,asi to nejsou ddr a ty jsou 4 na predni strane pcb a 4zespodu,2 nalevo a 2na pravo. Precet jsem si co jsi psal v tom threadu ,ale porad si nejsem jistej jestli je to bezpecny dat do novy agp8x desky (K8N neo2 platinum s.939 nforce 3 250gb ultra) nerad bych ani jedno z toho odbouchnul :(
Obrázek
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Těžko by sis mohl něco "odbouchnout", když všechny Radeony od R7000 - R9700PRO (vyjma R9550/9600) mají univerzální AGP konektor. A ten se jmenuje univerzální z toho důvodu, že je univerzální :-)

Pokud by ti něco odešlo, nebylo by to způsobeno nekompatibilitoou AGP signalingu, protože už RV100 podporuje 1,5V, stejně jako nabízejí všechny moderní AGP desky.
Hijacker933
Začátečník
Začátečník

a Fire GL2 je z doby radku 7xxx 9xxx ? ja totiz vubec netusim z jaky je doby,na stitku je jen rok2000 a to muze bejt rok nejakyho patentu bo coale asi by to melo vychazet z nejakyho jadra herni grafiky jako quadro
Obrázek
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Vlastně teď mi dochází, F-GL2 ještě nemá s ATi vůbec nic společnýho, je to karta Diamondu. Diamond vyráběl FireGL karty na čipsetech od 3DLabs, pak přešel na čipsety IBM a divize FireGL zkrachovala. ATi ji tehdy koupila a doprodala skladový zásoby pod svojí značkou (což je případ FireGL2). Všechny karty řady FireGL, který navrhla ATi, jsou psotavený na Radeonech, tohle je jediná výjimka. Možná by to patřilo spíš do "grafické karty ostatní" než "grafické karty ATi" :-)
Hijacker933
Začátečník
Začátečník

aha sorry to sem nevedel ,ze to neni ATI, daval jsem to sem v nejcistsim umyslu :D jinak mimochodem by me zajimala vic historie tyhle karty,i v cem vynikala a v cem byla pozadu ,muzes to prosim presunout teda do ostatnich grafik at to tady nezaclani? :)
Obrázek
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

V pohodě, ATi to chvíli prodávala, takže to tu snad můžeme nechat

doufám jen, že mi za to ostatní moderátoři hlavu (nebo něco ještě citlivějšího) neutrhnou

test najdeš tady - co jsem zběžně prolít - je to rychlé na geometrii, ale texturing nic moc...

http://www.tomshardware.com/2000/12/13/ ... index.html

//prf.KuBA - Neutrhnou. .)
Hijacker933
Začátečník
Začátečník

dik moc, presne tohle sem hledal :) to ej ona ejn aj amm verzi s vetsim pasivem i pres pameti ,sem zvedavej co tahle zasla kraska jeste dneska zvladne,ale radis to zkusim az na SGI ,to ej an to delany

/edit : aha ta moje verze tam je,stacilo otocit stranku :oops:
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“