-!- Radeon X1950 GT/PRO - problémy a jejich řešení -!-
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- 3THNO
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
promin, ale nejsem blbej...
Tak diky za rady. Sice mi to asi nesnizi teplotu na GPU , ale dik
Tak diky za rady. Sice mi to asi nesnizi teplotu na GPU , ale dik
| Asus A8R-MVP | Sapphire Radeon x1950 Pro 256MB | Opteron 144 1800@2000 | Win XP SP2 | RAM 1GB Kigston | 2x HDD IDE | Seasonic 450W | °~ Dobrá nálada nevyřeší všechny problémy, ale nasere tolik lidí, že stojí za to si jí nechat ° E.M.Remarque ~° | <'////< |
- Luděk
- Začátečník
-
jinak pokud nevis kde sou ty VRM regulatory tak uz se o tom psalo tady ..
2 prispevek na te strance
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... c&start=60
2 prispevek na te strance
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... c&start=60
- 3THNO
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
- 3THNO
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
- Luděk
- Začátečník
-
- TimTaylor
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
problem s grafikou
Asi před 2 měsíci jsem vyměnil svou dosavadní grafickou katru ATI Radeon X800GTO od fy Sapphire. Ta mi v mém PC jela víc jak rok naprosto v pohodě, ale už nestíhala novy hry a tak jsem jí vyměnil za ATI Radeon X1950Pro od Gigabyte. Kartu jsem namontoval do PC, zapnul, vše šlo jak má. Ve Win jsem nainstaloval nejnovější Catalysty (6.12) a karta mi pak šla asi tyden OK, ale pak začaly problemy.
Popis problemu: Přijdu k vypnutému PC a zapnu ho (tlačítkem na bedně case). Na case se rozsvítí LEDky, roztočí mechaniky, HDD hrabou, ale digitálně (přes DVI kabel) připojený LCD monitor je stále jakoby „vypnuty“, jako by do něj nešel signál. Po chvíli PC vypnu, za minutu dvě zase zapnu ale LCD monitor opět nenajede.
Musím tedy PC vypnout, otevřu case, vytáhnu celou grafickou kartu z PCI-E slotu, odpojím kabel přidavného napájeni, hned poté kartu zase zastrčím do slotu, připojím napájení a monitor a opět cele PC zapnu. Vše (včetne monitoru) v pohodě najede, běží to jak má, PC jede třeba 20h v kuse bez nejmenšího problémů. Večer ho zase vypnu, ráno k němu příjdu, chci PC zapnout a LCD monitor zase nenajede (neinicializuje se). Musím zase grafic. kartu vytáhnout ze slotu, odpojit/připojit kabely a pak to najede.
Další den opět příjdu, zapnu, vše včetně LCD monitoru najede jak má na první pokus. PC po par hodinách vypnu a za hodinu ho zase jdu zapnout. Zapnu, PC (dle sluchu) najíždí, HDD hrabou, ale monitor opět nic. Musím opět vytáhnou/znova zasunout kartu do PCI-E slotu, odpojím/připojím kabely, PC znova zapnu a vše i s monitorem najede a jede bez problému třeba 30h. Jak PC najede, můžu hrát hry, pouštět benchmarky, vše jde jak má.
Někdy to udělá 3krat za den, jindy třeba 10 zapnuti bez problému a pak to zase uděla. Tenhle LCD monitor mam asi 4 měsíce, s předchozí grafikou jel bez problému, tenhle problém se objevil až po výměně grafické karty. Dovnitř do PC (do case) nelezu (po vypnuti PC odejdu, vše zůstane jak to bylo (a fungovalo!) a když zase příjdu a nejde to zapnout (resp. nenajede LCD monitor) tak už to nejde (ikdyž předtím to v naprosto stejné pozici fungovalo).
Zkoušel jsem svůj monitor na jiném PC – šel OK. Zkoušel jsem připojit monitor na druhý DVI výstup z grafické karty – ten problem grafika dělá na obou vystupech. Zkoušel jsem jen odpojit a hned zase připojit kabel k monitoru do grafiky, když to nenajede – nic. Zkoušel jsem vyměnit celý zdroj v PC, jak mi radili na internetu (několika lidem to prý pomohlo) - ale žádná změna, dělá to pořád (předtím obyč. 400W a ted 500W Fortron). Zkoušel jsem měnit způsob přídavného napájení grafiky (bud redukce z 2x 12V nebo konektor na grafiku přímo od zdroje – dělá to v obou případech). V cem muze byt problem?
Jeste me napada, ze nekdy, kdyz monitor nenajede tak staci PC vypnout, treba minutu pockat a pri dalsim zapnuti uz monitor najede. Ale pomuze to jen nekdy, jindy monitor opet nanajede... Diky za vsechny rady a tipy...
Popis problemu: Přijdu k vypnutému PC a zapnu ho (tlačítkem na bedně case). Na case se rozsvítí LEDky, roztočí mechaniky, HDD hrabou, ale digitálně (přes DVI kabel) připojený LCD monitor je stále jakoby „vypnuty“, jako by do něj nešel signál. Po chvíli PC vypnu, za minutu dvě zase zapnu ale LCD monitor opět nenajede.
Musím tedy PC vypnout, otevřu case, vytáhnu celou grafickou kartu z PCI-E slotu, odpojím kabel přidavného napájeni, hned poté kartu zase zastrčím do slotu, připojím napájení a monitor a opět cele PC zapnu. Vše (včetne monitoru) v pohodě najede, běží to jak má, PC jede třeba 20h v kuse bez nejmenšího problémů. Večer ho zase vypnu, ráno k němu příjdu, chci PC zapnout a LCD monitor zase nenajede (neinicializuje se). Musím zase grafic. kartu vytáhnout ze slotu, odpojit/připojit kabely a pak to najede.
Další den opět příjdu, zapnu, vše včetně LCD monitoru najede jak má na první pokus. PC po par hodinách vypnu a za hodinu ho zase jdu zapnout. Zapnu, PC (dle sluchu) najíždí, HDD hrabou, ale monitor opět nic. Musím opět vytáhnou/znova zasunout kartu do PCI-E slotu, odpojím/připojím kabely, PC znova zapnu a vše i s monitorem najede a jede bez problému třeba 30h. Jak PC najede, můžu hrát hry, pouštět benchmarky, vše jde jak má.
Někdy to udělá 3krat za den, jindy třeba 10 zapnuti bez problému a pak to zase uděla. Tenhle LCD monitor mam asi 4 měsíce, s předchozí grafikou jel bez problému, tenhle problém se objevil až po výměně grafické karty. Dovnitř do PC (do case) nelezu (po vypnuti PC odejdu, vše zůstane jak to bylo (a fungovalo!) a když zase příjdu a nejde to zapnout (resp. nenajede LCD monitor) tak už to nejde (ikdyž předtím to v naprosto stejné pozici fungovalo).
Zkoušel jsem svůj monitor na jiném PC – šel OK. Zkoušel jsem připojit monitor na druhý DVI výstup z grafické karty – ten problem grafika dělá na obou vystupech. Zkoušel jsem jen odpojit a hned zase připojit kabel k monitoru do grafiky, když to nenajede – nic. Zkoušel jsem vyměnit celý zdroj v PC, jak mi radili na internetu (několika lidem to prý pomohlo) - ale žádná změna, dělá to pořád (předtím obyč. 400W a ted 500W Fortron). Zkoušel jsem měnit způsob přídavného napájení grafiky (bud redukce z 2x 12V nebo konektor na grafiku přímo od zdroje – dělá to v obou případech). V cem muze byt problem?
Jeste me napada, ze nekdy, kdyz monitor nenajede tak staci PC vypnout, treba minutu pockat a pri dalsim zapnuti uz monitor najede. Ale pomuze to jen nekdy, jindy monitor opet nanajede... Diky za vsechny rady a tipy...
CPU: Core i7 4790K@4,5GHz + chladič Cooler Master Hyper 212EVO, 24GB RAM (DDRIII Kingston HyperX Beast Series), deska GIGABYTE Z97-D3H, grafika Nvidia GeForce ASUS 2070S, SSD Samsung 970 EVO 1TB + 4TB WD 7200 ot, zvukovka Sound Blaster Z, myš Logitech G903 + klávesnice Logitech G910, repráky 2+1 Logitech Z-537, sluchátka Logitech G230, case ZALMAN Z11 Plus + zdroj Seasonic Focus 650W modular,
monitor ASUS ROG SWIFT PG279Q 144Hz, systém Win 10 Pro,
- kasip
- Začátečník
- TimTaylor
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
re: vycistit PCI-E slot
diky, to zkusim, ale i kdyz kartu zasroubuju do pevne pozice (tak jak ma byt) tak nekdy jde a jindy ne, pritom celou case jsem nepohl (PC slo, pak jsem ho vypnul a pak zase zapnul a opet to neslo). Ale diky za tip, mrknu na to...
CPU: Core i7 4790K@4,5GHz + chladič Cooler Master Hyper 212EVO, 24GB RAM (DDRIII Kingston HyperX Beast Series), deska GIGABYTE Z97-D3H, grafika Nvidia GeForce ASUS 2070S, SSD Samsung 970 EVO 1TB + 4TB WD 7200 ot, zvukovka Sound Blaster Z, myš Logitech G903 + klávesnice Logitech G910, repráky 2+1 Logitech Z-537, sluchátka Logitech G230, case ZALMAN Z11 Plus + zdroj Seasonic Focus 650W modular,
- Luk(y)isek
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Re: re: vycistit PCI-E slot
Zkousel jsi ji v jinem PC?Treba bude nejaky problem v ni a bude potreba reklamace.TimTaylor píše:diky, to zkusim, ale i kdyz kartu zasroubuju do pevne pozice (tak jak ma byt) tak nekdy jde a jindy ne, pritom celou case jsem nepohl (PC slo, pak jsem ho vypnul a pak zase zapnul a opet to neslo). Ale diky za tip, mrknu na to...
Intel Core 2 Quad Q6600 2,4@3,4GHz, Noctua NH-U12@NF-P12, ABIT IP35 Pro, 4x2GB Corsair XMS2 DHX DDR2-800 4-4-4-12 2,1V, EVGA 8800GT "SSC" 512MB@725/1850/2000+Accelero S1@Noctua NF-S12, SB X-Fi XtremeMusic + Logitech Z-5450, HDD SATA Maxtor 160GB DM10 8MB + 2x Samsung F1 HD753LJ 750GB 32MB, DVD±RW ASUS DRW-1608P2S, CD-RW LG GCE-8400B, Tagan EasyCon 480W, Gigabyte 3D Aurora 3x120mm FANs + Controll Zalman ZM-MFC1, set Logitech LX700, 19" LCD Acer AL1951Cs, 37"(94cm) LCD TV LG 37LH3000 FullHD + Playstation 3 "Starter" 250GB|NoteBook IBM ThinkPad Z60m - Centrino 2GHz, 2GB DDR2, 750GB WD Black, DVD±RW | DELL E5400 - C2D, 4GB DDR2, 250GB 7200
- TimTaylor
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
zkouska karty v jinem PC
zatim ne, bez PC ted nemuzu být (po vecerech pisu zaverecnou praci na VS) ale mam to domluvene v obchode, kde jsem ji koupil - jen cekam az bude mit volnou jinou PCi-E kartu (kterou mi pujci po dobu reklamace) a on si treba na tyden pujci tu moji grafiku. Bez PC to ted bohuzel nejde a ta grafika (ATI Radeon X1950Pro od Gigabyte s Zalman chladicem) nakonec vzdycky nejak najede (jen nekdy az po pul hodine hrani si s ni ). Taky doufam ze je spatna karta a vyresi to reklamace...
- Shit
- Odborník PCT
Re: problem s grafikou
Není vyloučeno, že je to deskou (inicializací zařízení => reklamace)....TimTaylor píše:.....
- rodier
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
ma s Sapphire RX1950PRO AGP stim desne problemy ;-( asi je to kvuli zdroji v manualu pisou 30A na 12V a 450W ja mam 400W s 24A...
Problem je vtom ze kdyz chci o/c pres atitool tak se mi sekne po chvili spusteni komp (ani nemusim o/c jen si hrat s fan control).. jakmile jakkoliv hejbnu s o/c v catalistech tak blika obraz..
v riva tuneru to o/c taky nejak blbne s vypinanim/zapinanim obrazu :-0((((
Problem je vtom ze kdyz chci o/c pres atitool tak se mi sekne po chvili spusteni komp (ani nemusim o/c jen si hrat s fan control).. jakmile jakkoliv hejbnu s o/c v catalistech tak blika obraz..
- Coololooser
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- zahno
- Začátečník
chlazeni
Koupil jsem R1950pro a zjistil, ze dodany chladic je odpad. Co s nim ?
VYMENIT
Tak jsem udelal vlastni chlazeni na VRM, abych mohl pouzivat Zalmana VF700AlCu, ktery mi zbyl z predesle karty. Kupodivu jsem ani necetl mistni thread a nejak mi doslo, ze chladit VRM bude asi chytre.
Takze takhle to vypada:
grafika ze Zalmanem a krasnyma handmade pasivama
dolni chladic je pres ty dva male chipy co hreji ... je vlazny a okolni PCB taky
druhy chladic drzi trochu krive (vrtani chce pevnou ruku), ale zato prefektne doleha na treti chip ... tento ma pokojovou teplotu
Vyuzil jsem uz Sapphirem dodane otvory v PCB kolem VRM, upevneni je rychloupinacimi pasky, ktere jsem ustrihl a zespod zajistil "hlavickama" z dalsich pasku. Neni to rozebiratelne, ale obeslo se to bez sroubu, ktere zrovna nebyly po ruce ve spravnem rozmeru.
Jinak Zalman splnil ocekavani, je tichy (2200rpm), chladi lip (44 idle, 67 load oblivionem pres hodinu)
Motto: Je to bastl, ale plni ucel.
VYMENIT
Tak jsem udelal vlastni chlazeni na VRM, abych mohl pouzivat Zalmana VF700AlCu, ktery mi zbyl z predesle karty. Kupodivu jsem ani necetl mistni thread a nejak mi doslo, ze chladit VRM bude asi chytre.
Takze takhle to vypada:
grafika ze Zalmanem a krasnyma handmade pasivama
dolni chladic je pres ty dva male chipy co hreji ... je vlazny a okolni PCB taky
druhy chladic drzi trochu krive (vrtani chce pevnou ruku), ale zato prefektne doleha na treti chip ... tento ma pokojovou teplotu
Vyuzil jsem uz Sapphirem dodane otvory v PCB kolem VRM, upevneni je rychloupinacimi pasky, ktere jsem ustrihl a zespod zajistil "hlavickama" z dalsich pasku. Neni to rozebiratelne, ale obeslo se to bez sroubu, ktere zrovna nebyly po ruce ve spravnem rozmeru.
Jinak Zalman splnil ocekavani, je tichy (2200rpm), chladi lip (44 idle, 67 load oblivionem pres hodinu)
Motto: Je to bastl, ale plni ucel.
Aktuálně: Plečka. Do budoucna:Menší plečka.
- fobos
- Začátečník
to je blbost. mne na 400W fachci ta karta na 660/1606 a cpu 2x2700MHz tak zdrojom to asi nebude - skus to cez ATi Tray Tools http://downloads.guru3d.com/download.php?det=733rodier píše:ma s Sapphire RX1950PRO AGP stim desne problemy ;-( asi je to kvuli zdroji v manualu pisou 30A na 12V a 450W ja mam 400W s 24A...
- shanker
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
tohle mi delal taky Ati tray tools ale z niceho nic to uz jede bez problemu netusim co s tim bylo ale uz taktuju ale zdroj to nebude na x1950%
jinak fajn web utilitka na spocitani Potrebne stavy do komponentu
http://www.extreme.outervision.com/psucalculator.jsp
jinak fajn web utilitka na spocitani Potrebne stavy do komponentu
http://www.extreme.outervision.com/psucalculator.jsp
OS: Win. 7 Ultimate 64bit CPU: Intel i5-750 @ 3,6 ghzFAN: Noctua NH-U12P MB:ASUS RoG Maximus Formula IIIGPU: 2x Zotac GTX 470 RAM: Kingston HyperX 8gb 1600mhz DDR3HDD: 6x WD Caviar 500gb + 1TB WD MyBook Essential SOUND: Creative X-Fi XtremeAudio PSU: Coirsair TX 650w LCD:Asus VG236 120Hz,23,6" + 3D vision CASE: SunbeamTEch Samurai M+K G500+G11 Netbook: Asus N10-jc Net:Fiber 100mbit/100mbit
- rodier
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- Luk(y)isek
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Re: chlazeni
Tak musim rict ze je to fakt perfektni prace...Sma bych tohle asi nezmaknul,na takovyhle veci tak zrucnej nejsem (no kdybych se snazil,tak mozna i jo.. ).Ale jinak je to fakt bomba a ucinny to asi fakt musi byt.Kdyztak Te jeste poprosim,jestli by jsi sem nenahodil fotky z druhy strany (hlavne jak je to tam prichyceny).Mam pripraveny ze bych koupil nejaky maly pasivky (cca 2x2cm nebo 1,4x1,4cm),ale nevim jestli by tam drzely jen tim ze by se nalepily-nejspis asi moc ne.zahno píše:...Je to bastl, ale plni ucel...
Mam na mysli neco takovyho:
http://www.tntrade.cz/shop/index.php/de ... er-edition
http://www.tntrade.cz/shop/index.php/de ... ink-cooper
(psal jsem to uz o par stranek driv...)
EDIT: Njelepsi by bylo nekde sehnat stejnej a nebo dost podobnej pasiv tomu jako ma ta Sapphire Ultimate na VRM.
Naposledy upravil(a) Luk(y)isek dne stř 17. led 2007, 18:39, celkem upraveno 1 x.
Intel Core 2 Quad Q6600 2,4@3,4GHz, Noctua NH-U12@NF-P12, ABIT IP35 Pro, 4x2GB Corsair XMS2 DHX DDR2-800 4-4-4-12 2,1V, EVGA 8800GT "SSC" 512MB@725/1850/2000+Accelero S1@Noctua NF-S12, SB X-Fi XtremeMusic + Logitech Z-5450, HDD SATA Maxtor 160GB DM10 8MB + 2x Samsung F1 HD753LJ 750GB 32MB, DVD±RW ASUS DRW-1608P2S, CD-RW LG GCE-8400B, Tagan EasyCon 480W, Gigabyte 3D Aurora 3x120mm FANs + Controll Zalman ZM-MFC1, set Logitech LX700, 19" LCD Acer AL1951Cs, 37"(94cm) LCD TV LG 37LH3000 FullHD + Playstation 3 "Starter" 250GB|NoteBook IBM ThinkPad Z60m - Centrino 2GHz, 2GB DDR2, 750GB WD Black, DVD±RW | DELL E5400 - C2D, 4GB DDR2, 250GB 7200
- RADEONX800
- Začátečník
-
je fakt pravda ze tanhle zrout elektriky chce zdroj aspon s 30A na 12V vetvy mam 500kilo s 25A a nechce mne nabihat comp na prvni zapnuti
musim ho krisit jako idiot treba az na 5krat vypnout a zapnout
- STANIK#007
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
muj ma max. 25A na 12V a zadny problemy nejsou, je to blbost, aby ti to zdroj kterej ma 300W na 12V nestihal, me to bere uplne s prehledem, si nemysli, x1950pro tolik nezereRADEONX800 píše:je fakt pravda ze tanhle zrout elektriky chce zdroj aspon s 30A na 12V vetvy mam 500kilo s 25A a nechce mne nabihat comp na prvni zapnuti
btw. my pc ma papirovou spotrebu malo pres 250W