Jakou zvukovku?
Moderátor: CageJ
- NNNTomas
- Začátečník

-
Jakou zvukovku?
Zdravím...
Jakou byste mi doporučili zvukovku pro kvalitní stereo hudby (občas i filmy)? Přemýšlím nad SB X-FI Elite Pro nebo alespon Extreme Music...Co by bylo jako vhodná alternativa? co třeba něco od M-Audia, Terratecu? Ale asi aby to mělo 5.1 výstup.
Neví někdo jakou má ta X-Fina výstupech max. výstupní úroveň napětí?
(Zatím mám integrovku s AC97)
Cena tak do 5 000,-
Díky za případné návrhy..
Jakou byste mi doporučili zvukovku pro kvalitní stereo hudby (občas i filmy)? Přemýšlím nad SB X-FI Elite Pro nebo alespon Extreme Music...Co by bylo jako vhodná alternativa? co třeba něco od M-Audia, Terratecu? Ale asi aby to mělo 5.1 výstup.
Neví někdo jakou má ta X-Fina výstupech max. výstupní úroveň napětí?
(Zatím mám integrovku s AC97)
Cena tak do 5 000,-
Díky za případné návrhy..
- F1l1p
- Středně pokročilý

No, jestli chceš kvalitní stereo hudbu, tak na Creative spíš zapomeň. Já bych si do 5k vybral ESI Juli@ - viz. http://muzikant.cz/zvuk-a-nahravani-4/e ... -26326.php , recenze na pctuningu: http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=49
- NNNTomas
- Začátečník

-
- F1l1p
- Středně pokročilý

Tak v tom případě M-audio revo 5.1 http://muzikant.cz/zvuk-a-nahravani-4/n ... -41333.php , ale trochu nechápu to s tím subem. Jaké k tomu máš repro?
- NobodyLovesMe
- Začátečník

No já nevím,nevidím jediný důvod,proč by ta Elite-Pro neměla hrát dobře.Tohle je obecná fráze,od Creative nebude nikdy nic hrát dobře.Tahle má špičkové převodníky a slušné operáky,mělo by to hrát.Co se týče ESI Juli@,tak zrovna Štefkovu recenzi neberu,není to žádný odborník,donedávna testoval grafické karty.Neříkám,že v jiných testech nedopadla dobře.Stačí googlit.F1l1p píše:No, jestli chceš kvalitní stereo hudbu, tak na Creative spíš zapomeň. Já bych si do 5k vybral ESI Juli@ - viz. http://muzikant.cz/zvuk-a-nahravani-4/e ... -26326.php , recenze na pctuningu: http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=49
Tady je zajímavá diskuze,doporučuji přečíst:
http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=56361
Tady je diskuze o taky zajímavé kartě E-MU (Creative professional):
http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=27788
U těchto karet se už asi nemá cenu moc zabývat kvalitou reprodukce,budou hrát všechny dobře,spíš bych se díval po možnostech konektivity a ovládání,kompatibilitě výstupů a dopňující kabeláže (tady třeba Juli@ ztrácí).
"Jen jedna šance mezi dvěma světy:Ohni se mnou pojď "
- NNNTomas
- Začátečník

-
- NobodyLovesMe
- Začátečník

- NNNTomas
- Začátečník

-
- NobodyLovesMe
- Začátečník

- Aspon
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Asi tak, TVM je levné a tomu odpovída i kvalita. Tím ale nic nekritizuju!!!!
AMD Ryzen 5 9600X || Gigabyte B650 Eagle || Kingston Fury Beast 2x16GB 6000MHz CL30 || XFX Radeon™ RX 6800 XT 16G ||
Arctic Liquid Freezer III 240 Pro Black || Fractal Design Ion+ Platinum 760W ||
Samsung 970 Evo Plus 500GB || WD Blue SN570 500GB || Crucial MX500 2TB || Kingston A400 480GB || Intel 660p 512GB ||
Fractal Design Pop Air || Dark Project ALU87A Midnight || Logitech G403 Hero || LiteOn iHAS124 F || LG GH24NSB0 || MSI Pro MP273QP E2
Edifier R1700BTs
Samsung 970 Evo Plus 500GB || WD Blue SN570 500GB || Crucial MX500 2TB || Kingston A400 480GB || Intel 660p 512GB ||
Fractal Design Pop Air || Dark Project ALU87A Midnight || Logitech G403 Hero || LiteOn iHAS124 F || LG GH24NSB0 || MSI Pro MP273QP E2
Edifier R1700BTs
- Maxtor
- Začátečník

-
..no tak ty bedny s TVM jsou urcite taky doma delany ne..? ..tzn. taky urcite budou High-End.. 
..btw.. kupovat Elitku muze jen clovek, co si penezma utira doma zadek, nebo clovek nemocny.. vyhozene penize.. nic to neumi.. Creativ u tehle karet stavi na reklame pro nactilete detske hrace.. that's all.. ano nektery parametry jsou slusny, ale porad to je jen obyc herni zvukovka.. navic ty jejich turbo drahe verze Pro ktere nenabizeji krome nazvu nic navic.. no lol..
..kup Revo.. budes happy..
..btw.. kupovat Elitku muze jen clovek, co si penezma utira doma zadek, nebo clovek nemocny.. vyhozene penize.. nic to neumi.. Creativ u tehle karet stavi na reklame pro nactilete detske hrace.. that's all.. ano nektery parametry jsou slusny, ale porad to je jen obyc herni zvukovka.. navic ty jejich turbo drahe verze Pro ktere nenabizeji krome nazvu nic navic.. no lol..
..kup Revo.. budes happy..
- Aspon
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Mimochodem..... http://www.audiotek.cz/CZ/product.asp?I ... ory=680000
Verze 7.1 je levnější než 5.1, akorát nevím, jak je to s dostupností.
Verze 7.1 je levnější než 5.1, akorát nevím, jak je to s dostupností.
AMD Ryzen 5 9600X || Gigabyte B650 Eagle || Kingston Fury Beast 2x16GB 6000MHz CL30 || XFX Radeon™ RX 6800 XT 16G ||
Edifier R1700BTs
Edifier R1700BTs
- NobodyLovesMe
- Začátečník

Nabízejí dálkový ovladač a přední panel.To se ti zdá málo?Elite pro je podle mě dobrý kompromis pro toho,kdo si potrpí na kvalitní poslech hudby nebo domácího kina a nepotřebuje featurky a software profesionálních karet.Pak se můžeme pobavit o hrách a tady ta karta bude bezkonkurenční.Maxtor píše:Creativ u tehle karet stavi na reklame pro nactilete detske hrace.. that's all.. ano nektery parametry jsou slusny, ale porad to je jen obyc herni zvukovka.. navic ty jejich turbo drahe verze Pro ktere nenabizeji krome nazvu nic navic.. no lol..
btw. přijde mi docela zvláštní,že se nikdo nepozastavuje nad tím,když si každý rok musí kupovat novou grafickou kartu za X tisíc,aby stačila na nejnovějí hry,ale u zvukovky,která bude sloužit daleko déle,se cena řeší.
Nechci tady propagovat Creative,ale Elite Pro se mi zdá jako dobrá volba pro náročného uživatele.Ne ovšem pro autora threadu.
- NNNTomas
- Začátečník

-
Ten zesilovač je precizně postavenej, je to DPA 380, jistě znáte... odstup s/š je u tohoto kousku 124dB, to berte jako fakt. Bez měřících přístrojů by to ani oživit nešlo...
Že TVM (high-end opravdu nejsou:)) ) jsou nejslabší bych teď netvrdil (rozhodně jsou na lepší úrovni než všelijaké repro k PC a repro k hifi věžím), to budou až budu mít lepší zvukovku než tuhle integrovanou...
O M-audiu jsem taky přemýšlel,ale právěže 7.1 není snad nikde skladem...
Elite Pro má obvody od Burr-brown, to taky o něčem svědčí- cena je ale přehnaná s tím souhlasím...
Že TVM (high-end opravdu nejsou:)) ) jsou nejslabší bych teď netvrdil (rozhodně jsou na lepší úrovni než všelijaké repro k PC a repro k hifi věžím), to budou až budu mít lepší zvukovku než tuhle integrovanou...
O M-audiu jsem taky přemýšlel,ale právěže 7.1 není snad nikde skladem...
Elite Pro má obvody od Burr-brown, to taky o něčem svědčí- cena je ale přehnaná s tím souhlasím...
- NobodyLovesMe
- Začátečník

Nejslabší budou v tvém řetězci.NNNTomas píše: Že TVM (high-end opravdu nejsou:)) ) jsou nejslabší bych teď netvrdil (rozhodně jsou na lepší úrovni než všelijaké repro k PC a repro k hifi věžím), to budou až budu mít lepší zvukovku než tuhle integrovanou...
A to jsi viděl kde?Já tam vidím operáky JRC a převodníky CS a AKM.NNNTomas píše: Elite Pro má obvody od Burr-brown, to taky o něčem svědčí- cena je ale přehnaná s tím souhlasím...
Proč chceš Revolution ve verzi 7.1?Stačí 5.1,má údajně lepší převodníky a 7.1 stejně nevyužiješ.Ale dost,končím....tahle debata začíná být moc "audiofil":lol:
- NNNTomas
- Začátečník

-
- Jafido
- Středně pokročilý

Mam doma Revo, X-FI, Juli a Audigy 2ZS. Osobne se mi na revu hodne libi ovladace a moznosti pripojeni, na obyc to pocal uplne dostacuje. X-Fi ma spoustu kravin, ktere nevyuzivam, zkusil jsem je, ale zvuk se s nimi se mi nelibil. Pokud prevazne hudba a filmy tak hodnotim revo jako lepsi volbu. Juli je na stereo super, bohuzel jak chces pripojit neco dalsiho jsi v koncich, takze to supluji prave ZSkem, takze to taky neni zadna vyhra.NNNTomas píše:Když budou bedny nejslabší,tak je vyměníme a koupíme nějaké studiové (třeba nějaké ADAMy)...
Ok. Burr-browni jsou tedy asi jen v tom externim panelu...
Tak to zkrátíme:))
M-audio Revolution 5.1 nebo X-Fi Xtreme music?
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
- NobodyLovesMe
- Začátečník

Podle toho,co jsem tady na fóru četl tak lidi upřednostňují M-Audio.Osobně jsem neslyšel,ale neřekl bych,že rozdíly jsou nějak drastické.Většina lidí prostě chce slyšet kvalitnější zvuk a pak si vsugerují,že ho opravdu slyší.Říká se tomu "placebo efekt". 
- Maxtor
- Začátečník

-
..ano zda.. platit za kartu 2x tolik jen quli levnemu ovladaci a front panelu.. nevim nevim.. proste klasickej marketingovej trik..NobodyLovesMe píše:Nabízejí dálkový ovladač a přední panel.To se ti zdá málo?
..kdyz uz se budem bavit o prevodnicich.. kupovat elite pro znamena investovat skoro 7k.. v tyhle cenovce jsou karty uz uplne nekde jinde..
..jak uz bylo receno.. umi to spoustu veci, ktery jsou uplne k nicemu.. Creative to moc dobre vi, ale tady nejde o zakaznika.. tady jde o zisk a pro ten je nejdulezitejsi co nejdelsi vycet funkci na krabici..
- NobodyLovesMe
- Začátečník

Maxtor:nechci tady vyvolávat flame,ani nebudu bránit Creative do roztrhání těla...ale můžeš mi ukázat MULTIMEDIÁLNÍ kartu od jiné firmy v ceně do těch 7k,s lepším osazením,nějakým externím panelem nebo dejme tomu komplet externí (třeba Firewire).Dálkový ovladač jí odpustím
.Já takovou neznám,v téhle ceně tu jsou profesionální karty,které dozajista poslouží amatérským hudebníkům,dodává se k nim software,různá speciální kabeláž...ale nejsou multimediální.