Gigabyte 965P-DS4 (775, P965 + ICH8R)
Moderátor: Eddward
- gonsa
- Začátečník
-
Nevite co to teda znamena kdyz nepracuji a problikava mi LEDka od HDD a slysim takovy hukot od hdd vzdycky na chvili...Jako kdyby si neco zapisoval...
HDD mam fakt v poradku..
Ono to fakt vypada na reklamaci ale bojim se ze novy kousek ktery dostanu bude na tom stejne....
A nekde jsem kdysi davno cetl ze kdyz se mi objevilo toto:(stalo se mi to jednou nebo dvakrat uz nevim..)
Zapis se zpozdenim se nezdaril.Systemu se nepodarilo ulozit data souboru.Data byla ztracena.Chyba byla zpusobena selhanim hardwaru PC nebo sitoveho pripojeni.Pokuste se soubor ulozit jinam..
tak ze je chyba bud na strane disku a nebo ze jsou radice v ........
No vymenim tu desku a pokud bude nejaky problem tak uz si budu myslet ze fakt neco delam blbe.....
HDD mam fakt v poradku..
Ono to fakt vypada na reklamaci ale bojim se ze novy kousek ktery dostanu bude na tom stejne....
A nekde jsem kdysi davno cetl ze kdyz se mi objevilo toto:(stalo se mi to jednou nebo dvakrat uz nevim..)
Zapis se zpozdenim se nezdaril.Systemu se nepodarilo ulozit data souboru.Data byla ztracena.Chyba byla zpusobena selhanim hardwaru PC nebo sitoveho pripojeni.Pokuste se soubor ulozit jinam..
No vymenim tu desku a pokud bude nejaky problem tak uz si budu myslet ze fakt neco delam blbe.....
- bhe
- Nováček
-
covece, toho sem si kdyz sem to mel novy taky vsiml, nevim v jakych intervalech, ale obcas blikla kontrolka HDD i kdyz PC bylo v klidu a zadna sluzba nebezela.. nevim pak jsem to prestal resit, pac vykon je vporadku, zkusim doma zjistit jestli to porad blika...gonsa píše:Ale jeste me zarazi jedna vec...
Vsiml jsem si ze i kdyz na pc nepracuji,mam ho jen pusteny,tak mi tak v pravidelnych 2 sekundovych intervalech problikava LED dioda na CASE ktera znaci praci disku...vyuziti CPU mam na 0%,antivir ani zadny program mi nejede,PC je proste v klidu
- supec
- Začátečník
-
zápis se zpožděním
"Zapis se zpozdenim se nezdaril.Systemu se nepodarilo ulozit data souboru"gonsa píše:Nevite co to teda znamena kdyz nepracuji a problikava mi LEDka od HDD a slysim takovy hukot od hdd vzdycky na chvili...Jako kdyby si neco zapisoval...
HDD mam fakt v poradku..
tohle mi psalo, tesne předtím, než mi klekl disk...
- [CZ]Airwolf[OC]
- Začátečník
-
Re: zápis se zpožděním
anebo staci odpojit napajeni disku a mas tu samou hlasku...zkontrolovat kontaktysupec píše:"Zapis se zpozdenim se nezdaril.Systemu se nepodarilo ulozit data souboru"gonsa píše:Nevite co to teda znamena kdyz nepracuji a problikava mi LEDka od HDD a slysim takovy hukot od hdd vzdycky na chvili...Jako kdyby si neco zapisoval...
HDD mam fakt v poradku..
tohle mi psalo, tesne předtím, než mi klekl disk...
- PetrB
- Začátečník
- Romicekr
- Nováček
-
Re: pískání
Vitej do klubu!supec píše:tak me taky piskaj ty cívky u procesoru:( nešlo by to třeba zakápnout silikonem, kterej by zmírnil ty vibrace cívek a tím i to pískání?
dík
s.
Dnes jsem napsal prodejci, ze me piskani desky DS4 otravuje, mam revizi 1, pak dam vedet, jak me pomohli, vymenit by to mohli v ramci reklamace, ta chyba tam je.
- Bartek
- Začátečník
- gonsa
- Začátečník
-
Tak jsem sel desku reklamovat,kus mi vymenili ale doma jsem zjistil ze mi vymenili revizi 2.0 za revizi 1.0 (jeste jsem poznal ze uz byla pouzivana....) Takze se chci ¨zeptat o co je horsi revize 1 nez revize 2 a nebo odkaz na nejaky clanek...
Nevim co si mam o tom obchode myslet - otestuji a pokud bude delat ty same problemy tak si beru Asus P5B-Deluxe a nebo Commando...
Nevim co si mam o tom obchode myslet - otestuji a pokud bude delat ty same problemy tak si beru Asus P5B-Deluxe a nebo Commando...
- Luděk
- Začátečník
-
http://www.zive.cz/h/Uzivatel/AR.asp?ARI=132766gonsa píše:Tak jsem sel desku reklamovat,kus mi vymenili ale doma jsem zjistil ze mi vymenili revizi 2.0 za revizi 1.0 (jeste jsem poznal ze uz byla pouzivana....) Takze se chci ¨zeptat o co je horsi revize 1 nez revize 2 a nebo odkaz na nejaky clanek...
- ezechiel1917
- Začátečník
-
- PetrB
- Začátečník
- Hosenfeld
- Začátečník
Mam asi velkej problém s paměťma nebo deskou(nebo obojím) , protože jsem zjistil, že ani na defaultním časování nejsou paměti schopný bez chyb projít memtestem. Jak při CL 5-5-5-18, tak 5-5-5-15 při napětí podle everestu 1.87V, přitom by ty paměti měli pracovat na 4-4-4-12 při 2.1V, ale čím víc napětí v BIOSU přidám, tím je systém nestabilnější. Navíc při víc než 2V mi systém v dual-chanelu vůbec nenajede. Paměti jsem zkoušel prohazovat ve slotech a testoval je zapojené samostatně a obě hází pořád chyby při 800MHz a CL5. Jediný test, kterej proběhl OK byl při 667MHz v dualu při CL5, ale to je na tuty paměti mizérie. Přitom na netu je spousta lidí, kterým tyto paměti(ať už 2x512MB nebo 2x1GB) jedou v pohodě. Myslíte, že je chyba na desce nebo pamětech?
MB: ASUS P8Z77-V LX | CPU: Intel® Core™ i5-3570K | RAM: 8x2GB DDR3 1600MHz Kingston | GPU: Gigabyte GTX680 | HDD: SSD Intel320 120GB+ 3TB HDD | Zdroj: Seasonic 620W | Case: Thermaltake Matrix VX VD3000BWA | Monitor: Dell U2410 | Sound: Creative X-Fi XtremeGamer
- gonsa
- Začátečník
-
Tak i kdyz mam deswku vymenenou - disky stale hodne slysim,takze problem asi nebude v desce ale nekde jinde - ale kde ?,kdyz testy disku dopadly dobre. Vy slysite pri zavrenem Cejsu zvuk disku ??
Dopadl jsem jeste hure nez predtim (ze ja vul dneska nevzal rovnou Asus P5B Deluxe,bych jen neco malo doplatil) - ted mam totiz revizi 1 a jak jsem cetl tak je o dost horsi nez revize 2 - proste smula..
Tento tyden siu pujdu pro Asusku,Gigabyte uz nechci ani videt !
Dopadl jsem jeste hure nez predtim (ze ja vul dneska nevzal rovnou Asus P5B Deluxe,bych jen neco malo doplatil) - ted mam totiz revizi 1 a jak jsem cetl tak je o dost horsi nez revize 2 - proste smula..
- Xenostellar
- Začátečník
-
Mám stejný paměti i desku a tenhle problém jsem měl taky. Paměti jsem taky různě prohazoval a dělalo to úplně stejnej bordel, občas to dávalo chyby. Nakonec jsem to po dlouhým laborování přece jen rozchodil. Paměti mám teď v červenejch slotech.Hosenfeld píše:Mam asi velkej problém s paměťma nebo deskou(nebo obojím) , protože jsem zjistil, že ani na defaultním časování nejsou paměti schopný bez chyb projít memtestem. Jak při CL 5-5-5-18, tak 5-5-5-15 při napětí podle everestu 1.87V, přitom by ty paměti měli pracovat na 4-4-4-12 při 2.1V, ale čím víc napětí v BIOSU přidám, tím je systém nestabilnější. Navíc při víc než 2V mi systém v dual-chanelu vůbec nenajede. Paměti jsem zkoušel prohazovat ve slotech a testoval je zapojené samostatně a obě hází pořád chyby při 800MHz a CL5. Jediný test, kterej proběhl OK byl při 667MHz v dualu při CL5, ale to je na tuty paměti mizérie. Přitom na netu je spousta lidí, kterým tyto paměti(ať už 2x512MB nebo 2x1GB) jedou v pohodě. Myslíte, že je chyba na desce nebo pamětech?
Zkus jestli ti to pojede všechno na defaultní hodnoty (FSB, časování i napětí).
Když jsem začal taktovat tak jsem zjistil, že paměti jedou spolehlivě na +0,1V a současně je třeba zvýšit i napětí FSB aspoň o 0,05V případně 0,1V.
MB: Gigabyte GA-965P-DS4 CPU: Intel Core 2 Duo E6300 1,8GHz @ 2,2GHz Cooler: Thermaltake SonicTower + 12cm Zalman ZM-F3 RAM: 2x1GB GEIL 4-4-4-12 @ 800MHz GPU: Gigabyte GV-RX16T256C-RH (Radeon X1600XT) HDD: Seagate 7200.10 320GB SATA2 DVD-RW: Samsung SH-S182M LightScribe Power: Enermax Liberty 400W Case: CoolerMaster Centurion 5 LCD: 19" Philips 190P7ES
- Xenostellar
- Začátečník
-
Řek bych, že ty změny v revizi 2 jsou fakt minimální. Moje rev. 1 nepíská a stejně tak ti může pískat i rev 2. Změny ve zvuku nebo v síťovce nepoznáš a chladiše jsou jen o designu, nehledě na to, že já mam na rev. 1 ty hezčí (novější)gonsa píše:Tak i kdyz mam deswku vymenenou - disky stale hodne slysim,takze problem asi nebude v desce ale nekde jinde - ale kde ?,kdyz testy disku dopadly dobre. Vy slysite pri zavrenem Cejsu zvuk disku ??
Disk taky slyšim docela dobře. Jsem na to ale zvyklej od svýho starýho Westerna 9,1GB Je ale fakt, že mě to trochu překvapilo, protože na tom starym compu mam s tim WD i Seagate 60GB a ten neni slyšet fakt VŮBEC! Proto jsem šel zas do Seagate a tehle slyšet zas je. No ale zas tak mi to nevadí, aspoň vim když disk hrabe.
MB: Gigabyte GA-965P-DS4 CPU: Intel Core 2 Duo E6300 1,8GHz @ 2,2GHz Cooler: Thermaltake SonicTower + 12cm Zalman ZM-F3 RAM: 2x1GB GEIL 4-4-4-12 @ 800MHz GPU: Gigabyte GV-RX16T256C-RH (Radeon X1600XT) HDD: Seagate 7200.10 320GB SATA2 DVD-RW: Samsung SH-S182M LightScribe Power: Enermax Liberty 400W Case: CoolerMaster Centurion 5 LCD: 19" Philips 190P7ES
- Luděk
- Začátečník
-
pockej chapu to dobre ze ty na starym PC si mel seagate kterej byl tichej a proto sis koupil do novyho pc seagate znovu a novyho nebo jsi tam pouzil toho staryho?Xenostellar píše:Řek bych, že ty změny v revizi 2 jsou fakt minimální. Moje rev. 1 nepíská a stejně tak ti může pískat i rev 2. Změny ve zvuku nebo v síťovce nepoznáš a chladiše jsou jen o designu, nehledě na to, že já mam na rev. 1 ty hezčí (novější)gonsa píše:Tak i kdyz mam deswku vymenenou - disky stale hodne slysim,takze problem asi nebude v desce ale nekde jinde - ale kde ?,kdyz testy disku dopadly dobre. Vy slysite pri zavrenem Cejsu zvuk disku ??
Disk taky slyšim docela dobře. Jsem na to ale zvyklej od svýho starýho Westerna 9,1GB Je ale fakt, že mě to trochu překvapilo, protože na tom starym compu mam s tim WD i Seagate 60GB a ten neni slyšet fakt VŮBEC! Proto jsem šel zas do Seagate a tehle slyšet zas je. No ale zas tak mi to nevadí, aspoň vim když disk hrabe.
- gonsa
- Začátečník
-
Jen me to celkem prekvapuje ze ty disky slysim, protoze jak sem mel AMD a cipovou sadu od nvidie,tak disky nesly slyset vubec,si porad myslim ze je chyba v cipove sade,desce...jsem z toho fakt dost zoufaly..,zase vymontovat desku a jit si uz pro ten Asus a jestli to delaji ty cipove sady tak to mam fakt radost ze jsem sel do intelu ....zas prechod k AMD - to uz me fakt nebavi...
- PetrB
- Začátečník
- Max Casper
- Začátečník
Jestli jsem to dobře pochopil, tak jeden a tentýž disk vydává úplně jiné zvuky s AMD a jiné s Intelem? A v klidu nebo jen při seekování? Na každý pád si myslím, že je to nesmysl.
Nemáš jinou case? Jiný způsob přichycení?
Nemáš jinou case? Jiný způsob přichycení?
CPU: AMD Ryzen 7 5800X MB: GIGABYTE B550 AORUS PRO AX RAM: Crucial 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Ballistix Red HDD: Samsung 970 PRO 512GB & Crucial m4 128GB & Crucial MX500 1TB SSD VGA: MSI GeForce GTX 1660 Ti GAMING X 6G DVD: Samsung SH-S203B PSU: Corsair RM650x (2018) Case: Bigtower Chieftec BA-01B-B-SL LCD: 2x 27" Iiyama XB2783HSU-B1DP OS: Win 10 64b