Pomoc Geforce II a Geforce 4 Ti 4600

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Micin
Černá karta
Černá karta

Pomoc Geforce II a Geforce 4 Ti 4600

Příspěvek od Micin »

Ahoj mám starší PC a kartu nVidia Geforce II 32MB GTS a chtěl jsem na ni nahrát novější BIOS,ale nějak se mi to nepovedlo :( Jde to nějak napravit ? Pokud ano prosím o nějaký článek či radu jak..Děkuji,jo a málem bych zapomněl koupil jsem za pár korun GeForce 4 TI 4600,ale stím,že nemusí být funknčí,karta funguje,ale dělá prohy přez obraz a zdá se mi,že GPU dost hřeje,á se to vyřesit lepších chladíčem,nebo novým biosem a nějakým modém se zvýšenou voltáží ?Nebo už je karta dobrá akorát,tak na stěnu ? Děkuji mnohokrát
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

a mas originalni BIOS z ty GF2? Si tam hod nejakou PCI grafiku, dej si ji jako primarni, nabootuj s tim a pred nvflash (nebo jak to je) to tam naflashuj (je to tu vsude kolem btw)
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
Micin
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Micin »

OndraSter píše:a mas originalni BIOS z ty GF2? Si tam hod nejakou PCI grafiku, dej si ji jako primarni, nabootuj s tim a pred nvflash (nebo jak to je) to tam naflashuj (je to tu vsude kolem btw)
A prosímtě nevíš kde najdu ten správný bios ? Já ty biosy moc hledat neumím,proto jsem to asi taky pokazil
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

vetsinou je dobre si to nejdriv z te karty stahnout a teprve pak zacit flashovat novy.. Takze si zapamatuj:

Zalohuj, zalohuj, zalohuj!!

Jinak google nic nerika?
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Ad GF2 - sice je to už celkem zbytečné, ale docela by mě zajímal důvod flashe nového BIOSu. MVKTech teď nejede, takže se ti případně kouknu potom, jinde se mi hledat nechce :)

Ad GF4 - jako první bych jí zkusil podtaktovat, jestli to nepřestane. Také zkntorluj, jestli karta není někde viditelně mechanicky poškozena - nějaký vryp chybějící kondík. Možná je vadná paměť, kdo ví.
Goldnoob team proud member!
Micin
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Micin »

Thellwin píše:Ad GF2 - sice je to už celkem zbytečné, ale docela by mě zajímal důvod flashe nového BIOSu. MVKTech teď nejede, takže se ti případně kouknu potom, jinde se mi hledat nechce :)

Ad GF4 - jako první bych jí zkusil podtaktovat, jestli to nepřestane. Také zkntorluj, jestli karta není někde viditelně mechanicky poškozena - nějaký vryp chybějící kondík. Možná je vadná paměť, kdo ví.
CO se taký té GF 2,ani nevím proč jsem to dělal,prostě jsem to chtěl zkusit :) A zkoušel jsem tu GF4 a nic nezabírá,takže ta je asi KO
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

hmm GT4TI dost hraly, navic je kazdej taktoval co to jen slo a chlazeni nic moc, takze bych se tomu ani moc nedivil, mozna ji zkusit fakt podchladit (120x120 pod ni) a pripadne podtaktovat , jinak je fuc,

jestli jsou ty pruhy porad stejny, asi to bude nekde na vystupni casti, jestli se pruhy ruzne meni, mohlo by to byt jadrem / pametma
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
Micin
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Micin »

Wiruz píše:hmm GT4TI dost hraly, navic je kazdej taktoval co to jen slo a chlazeni nic moc, takze bych se tomu ani moc nedivil, mozna ji zkusit fakt podchladit (120x120 pod ni) a pripadne podtaktovat , jinak je fuc,

jestli jsou ty pruhy porad stejny, asi to bude nekde na vystupni casti, jestli se pruhy ruzne meni, mohlo by to byt jadrem / pametma
Dobře,vyskouším to a dám vědět.
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

pruhy v obraze delali pri poskozeni jadra, mam zkusenosti s celkem trema TIckama a dicky se tam treba zadrel vetracek, nebo proste vyschla "pasta" atd a jadro se poskodilo.
Micin
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Micin »

palda píše:pruhy v obraze delali pri poskozeni jadra, mam zkusenosti s celkem trema TIckama a dicky se tam treba zadrel vetracek, nebo proste vyschla "pasta" atd a jadro se poskodilo.
Jo,když jsem ji dovezl musel jsem pořádně vyčistit vetráček,zasekával se.Tak je asi KO,protože nic nepomáhá :( No nic je na čase si pořídit novou VGA,jo a nějakým biosem to spravit nejde co,nebo v-modem ?
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

Micin píše:
palda píše:pruhy v obraze delali pri poskozeni jadra, mam zkusenosti s celkem trema TIckama a dicky se tam treba zadrel vetracek, nebo proste vyschla "pasta" atd a jadro se poskodilo.
Jo,když jsem ji dovezl musel jsem pořádně vyčistit vetráček,zasekával se.Tak je asi KO,protože nic nepomáhá :( No nic je na čase si pořídit novou VGA,jo a nějakým biosem to spravit nejde co,nebo v-modem ?
cip je fyzicky poskozenej tim teplem ktery na nej pusobilo.. to nijak neopravis
Micin
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Micin »

Hledal jsem ten BIOS na tu GeForce 2 GTS 32MB a nikde jsem ho nenašel :(,nemohl by jste mi někdo prosím pomoct ?
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

A výrobce je jaký ?

Jinak zkus www.mvktech.net (i když jsem pořád nenašel rozumný důvod, proč to chceš dělat :) )
Micin
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Micin »

Myslíš proč ji chci oživit ? Dal bych ji do nějakého starého PC :) jinak výrobce je Inno 3D
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Aha, jsem to celý nějak nepochopil a myslel, že ta GF2 byla mrtvá od začátku. Jinak mrknul jsem na MVKtech a bios pro tvou kartu tam není a stránky výrobce taktéž nic.
Micin
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Micin »

Tak to ji hodim na zed :) A myslite ze by tam sel i jinny bios z GeForce 2 ?
pikoto
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pikoto »

myslím ,že jinej bios asi ne..ale jen si to myslím..
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“