X-FI Platinum x X-FI Fatal1ty FPS

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
JJ
Začátečník
Začátečník

X-FI Platinum x X-FI Fatal1ty FPS

Příspěvek od JJ »

Zdravím,
chtěl jsem koupit Creative X-FI Platinum, ale v podstatě nikde není k dostání. Za podobné peníze se dá sehnat X-FI Fatal1ty FPS. Chci se tedy zeptat, čím se tyto zvukovky liší, resp. co Fatal1ty verze nemá oproti Platinum. Nejsem hráč, ale muzikant. Takže mi jde o to, aby nechyběly nějaké funkce (ať už hardwarově nebo v ovladačích) pro práci s muzikou a poslech.

Díky moc.
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NobodyLovesMe »

Fatal1ty má oproti Platinum jen 64MB X-Ram,Platinum by měla mít paměť 8MB,ale to jako muzikant neužiješ.Jako dobrou volbu pro muzikanta bych viděl až Elite-pro,ta má kvalitnější převodníky a to jak D/A CS4398 (192kHz, 120dB),tak A/D AKM AK5394 (192kHz, 123dB).Dále lepší operační zesilovače.
Fotka:
http://www.ixbt.com/multimedia/creative ... rd-big.jpg
Stejnou kvalitu třeba najdeš i jinde,ale tam nedostaneš samostatný panel a dálkový ovladač.Pokud tyhle věci nepotřebuješ,tak bych se poohlídl po výrobcích ESI nebo E-MU (Creative professional)
Naposledy upravil(a) NobodyLovesMe dne pát 12. led 2007, 13:14, celkem upraveno 1 x.
"Jen jedna šance mezi dvěma světy:Ohni se mnou pojď "
JJ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od JJ »

Díky za pomoc. Elite Pro je moc pěkná věc, ale já na to nebudu nahrávat, spíš jde o střih a takové věci. Elite Pro už je přece jen od další 2k bez daně dražší. Šlo mi o to, jestli koupí Fatal1ty nepřijdu o nějakou funkčnost Platinum. Pokud ne, tak mi to myslím bude bohatě stačit.
Díky za pomoc.
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Pokud užiješ přední panel a dálkový ovladač,tak ti koupi této zvukovky schvaluju,ale jinak kup cokoliv kvalitnějšího za stejnou nebo i možná nižší cenu.Co myslíš tím střihem?
JJ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od JJ »

Kvůli přednímu panelu jí kupuju, o ten mi jde především. Tím střihem myslím třeba čištění a editing nahrávek z kazet apod. Případně nějaké nahrávání z piána a tak, ale nic profi. Kvalitou bude Fatal1ty myslím bohatě stačit.
Díky
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

platinum je extreme music s prednim panelem tzn 2MB XRAM fatlity ma navic 654MB xram
elite pro ma 64MB xram a lepsi AD/DA prevodniky a externi modul misto panelu.

predni panel je super
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

JJ píše:Kvůli přednímu panelu jí kupuju, o ten mi jde především. Tím střihem myslím třeba čištění a editing nahrávek z kazet apod. Případně nějaké nahrávání z piána a tak, ale nic profi. Kvalitou bude Fatal1ty myslím bohatě stačit.
Díky

Tak to jo,ale čištění a editing nahrávek je spíše softwarová záležitost.
JJ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od JJ »

To je pravda, ale taky je dobré kvalitně slyšet, co člověk vyrobí a to už chce slušnou nešumící zkuvkovku.
hujer61
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hujer61 »

wallot píše:platinum je extreme music s prednim panelem tzn 2MB XRAM fatlity ma navic 654MB xram
elite pro ma 64MB xram a lepsi AD/DA prevodniky a externi modul misto panelu.

predni panel je super
kdes přišel na těch 654MB xram????
Caderom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Caderom »

Na webu Creative.com :)

Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“