Notebook za 30k duraz na RAM - HP, Toshiba ??

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání notebooků a netbooků.

Moderátor: Don

Odpovědět
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Notebook za 30k duraz na RAM - HP, Toshiba ??

Příspěvek od Skodik »

Zdravicko,
chystam se upgradovat komp a tak uz jsem se rozhodl rovnou pro notebook, bude i VS a tak no.

vyuziti: nejake malo hry, grafika - Photoshop znate to :) Pak jsem hroznej prasak na zavirani aplikaci, takze mam pustene vse a jen to davam na listu, Opera ma taky bezne 20 oken a tak i radsi PC uspvam, tedy velka RAM, kazdopadne do budoucna aby sel upgrade RAM, nejlepe na 4GB, to myslim vazne a tohle jen tak nekdo nenabizi krom Aceru (vylouceno asi), HP, Toshiby.. no zkuste mi to kdyztak rozmluvit protoze je to velkej orisek, ale ten ntb chci mit tak 4-5 let proto ta rezerva na update a verte ze bude.

Pozadavky:
+64bit 2 jadra
+DDR2 1GB+
+nesdilena grafika aspon neco malo
+HDD 100GB+
+DVDRW+- docela by se siklo i RAM
+vyhodou dalsi ficurky jako je Wifi, 1GBps sitovka, Bluetooth, TV-out, firewire a taak..

Jestli to tedy bude na AMD, Intelu ci Nvidia ci ATI je mi jedno, ackoliv uprednostnuji Core 2 Duo, ale pri mych narocich si nemohu vybirat.

Tipy:
Toshiba Satellite A100-192
k tomu se klonim asi nejvice ackoliv ma jen 512MB, tak je to supr cena. Prikoupil bych jeste 1GB ci vymenil za 512MB a bylo by to tak nejak tesne pres. Hlavne ma to rozsireni na 4GB, to je spatne schani a je to snad dobra znacka co jsem cetl, ne? Procak primo paradni ;)

Hewlett-Packard nx7300 - RU605ES
No tohle je taky moc pekne za fajn cenu, ale integrovana grafika :( Konkretne proc pro tohle reseni nejsem, kdyz vlastne nebudu ani moc hrat.. no slysel jsem ze tak jako tak to hodne snizuje vykon PC jak to pouziva jednu sbernici ci jak se tomu rika a dnes uz je grafika potreba i v systemu a pri obcasnem zahrani uz ani nemluve, no. Nevim, co myslite? Vyplati se mi jit do nesdilene grafiky? Tedy tuto volbu vyloucit?

No a dal? No v podstate uz ani nejak nevim co dal... hledal jsem hledal, ale nic nevyhovuje :/ Ci aspon neprevazi to negativum ktere to ma.

Tedy co doporucujete? Predem diky moc, Skodik
Káva, mlýnky na kávu, moka konvice https://www.gourmetkava.cz
malidian
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od malidian »

Možná tě maličko zklamu, ale Intel Core Duo je 32-bitový.
Poslední věc, která mě zajímá, jsou PC. Časy se hold mění. :-)
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skodik »

verntom píše:Možná tě maličko zklamu, ale Intel Core Duo je 32-bitový.
Jo no, taky jsem to predchvili zjistil, aneb byl na to upozornen, no jo to je ale potom v p*ci cele :)

Nabizi se mi otazka existuje chipset na C2D s podporou 4GB RAM?
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

Skodik píše:Nabizi se mi otazka existuje chipset na C2D s podporou 4GB RAM?
Core 2 Duo využívá pokud se nepletu stejný čipset jako Core Duo, spíš bych se bál toho jestli bude mít notes dost slotů...
Co takhle: Asus F3JC-AP108M, Fujitsu Siemens Amilo Pro V3545, Fujitsu Siemens Amilo Pi1536 nebo trošku přidat na Toshiba Satellite A100-847?
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skodik »

No ta Toshiba Satellite A100-847 uz mi byla taky poradena, tak jsem na to mrknul a je to fakt presne to ono! U ostatnich to neni takovej zazrak a ani nevim kde zjistit zda je ta podpora 4GB ram.

A tak mam asi uz vybrano, tedy alespon uz hodne presne, tedy rozhoduju se mezi:
+Toshiba Satellite A100-847
+Toshiba Satellite A100-906
Oboje je to Core 2 Duo, NVIDIA Go7600 s 256MB vlastni pameti, 100GB HDD nejakej ty ficurky, rozdil je pouze v vykonu procaku a velikosti standardni RAM. U obou je rozsiritelna na 4GB :cool:

Tedy koupit C2D 2000 s 512MB RAM nebo o 1167Kc drazsi CD2 1830 s 1024MB RAM?

Samozrejme ze vice vyuzziju ram je fajn, ale zase RAM se prikupuje lepe jak zmena procaku.. takze RAM dokoupim, ale CPU uz menit proste nebudu. Kdyz bych k te 512pridal 1GB RAM, tak tu sezenu tak za 2,5k ne? Tedy rozdil by byl 1,5k pri lepsim procaku i lepsi ram nakonec, takle si rikam, ze se vyplati jit asi do 2000/512 verze, ne?

Jinak mate nekdo nejake zkusenosti s Toshibou? Ja jsem slysel jen klady zatim, krom kratke vydrze baterky, ale to vim no a respektuji to, neni to priorita.

Dale premyslim o te rozsirene zaruce, jsou to kvalitni booky, ale stejne nemam si precejenom dat rozsireni zaruky z 2 let na 3 roky za 1 761,- Kč? Je to dobra cena? Myslite ze se vyplati?
sx02
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sx02 »

Skodiku pak sem prosim hod reference, taky pokukuju po nejakym ntb rodicum. Dikes :oops:
(hlavne o tebe muzu ocekavat to co me eminentne zajima - jak na tom vypadaj fotky)
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skodik »

sx02 píše:Skodiku pak sem prosim hod reference, taky pokukuju po nejakym ntb rodicum. Dikes :oops:
(hlavne o tebe muzu ocekavat to co me eminentne zajima - jak na tom vypadaj fotky)
co jsem slysel tak Toshiba ma prej excelentni displaye, tak doufam ze to bude platit i pro tento model. Jinak reference kdyztak hodim ;)
Odpovědět

Zpět na „Rady s výběrem a porovnání“