V úterý jsem začal pracovat na rámečku na pravou bočnici, a protože jsem sem na začátku nedal postup výroby toho rámečku (ale jenom finální fotky), tak jsem se rozhodl, že ji teďka zdokumentuju a trochu víc vás seznámím s tím jak postupuju.
V úterý jsem stihnul akorát poohýbat tahokov, takže fotky jsou zatím jenom z toho. Doufám, že mě zase někteří nebudou kamenovat za to, že sem dávám hodně fotka nebo popř. že to sem dávám zbytečně znovu (ten tahokov). Myslím, že jak jsem postupoval tady ještě nebylo a mnozí to jistě ocení.
Tady už fotky :
Nejdřív jsem si udělal "kopyto" ze dřeva, podle kterého jsem ohýbal tahokov. "Kopyto" by mělo mít co nejpřesnější rozměry....ale to je snad jasný.

Pak přišlo na řadu ohýbání hran takohovu do tvaru L. Abych nezapomněl, tahokov musíte u hran rozstřihnout, aby jste mohli ohnout další dvě strany (ty kratší) Tahokov po ohnutí všech hran vidíte na fotce.....btw : to kolo není moje!!:lol:
Tady už detailnější pohled na tahokov na "kopytu"....vidíte, že tahokov ještě nemá zastřižené boky. (tam kde jsem to nastřihnul)
Do teď to bylo práce na 10 minut (když pominu výrobu "kopyta"). Teď se dostáváme k trochu těžší fázi. Hrany tahokovu je potřeba ohnout do tvaru S (zhruba). Na fotce vidíte samozřejmě tahokov a na jeho hraně příčku ze dřeva, podle které hranu ohneme do tvaru S. Už ani nevím jak se mi to tam tak podařilo přichytit....ale to je jedno.
Po ohnutí všech hran tahokovu zastřihneme hrany do požadované délky a kleštěma (popř. ručně) mírně vše dorovnáme (podle potřeby).
Fotky s tahokovem na pravé bočnici...
Ještě musím trošku zastřihnout ty přechody mezi delší a kratší stranou.....a bude to ok.
To je v podstatě celý postup ohýbání tahokovu.....když budete chtít ještě něco vědět, tak se ptejte.......a klidně piště i připomínky.