druhý pevný disk

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
macu
Nováček
Nováček

druhý pevný disk

Příspěvek od macu »

Prosín o radu přidal jsem druhý pevný disk naformátoval vše bylo v pořádku při druhém spuštění už nebyl vidět a počítač se nerozjel po odpojení a opětovném řipojení byl opět vidět a vše fungobalo jak má, po vypnutí se problém opakuje
zákl. deska MSI KT Delta-Fisr, KT600,GbLAN, frWr, SATA,RAID,Paměť DDR1Gb PC400Hz,Pevný disk Seagate Bar sata v 160Gb 7200rpm 8Mb
Přidán samsung 200 Gb sataII 7200rpm 8Mb Graf. karta radeon 9550,128bit zdroj 400w, procesor AMDsempron 2800socket A box
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Mimo jiné to může byt i slabý zdroj :)
Hdd je spavne nastaven v BIOSu?
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Extraboy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Extraboy »

KT600 robili casto problemy so SATA diskami skus ten disk na inom PC !
CPU: Intel Core 2 Duo E8400 4.05Ghz CPU-FAN: AeroCool Dominator 14cm FAN CASE-FAN: 2x Noctua 120mm MB: ASUS P5B Deluxe GPU: MSI GeForce 8800GTS 512MB RAM: 2x 1GB DDR2 A-DATA 880Mhz C4 HDD: 1x Samsung 320GB, 2x Samsung 400GB, 1x WD3200KS SATA2 SOUND: Sound Blaster Audigy 2 ZS TV: Pinnacle PCTV Stereo DVD-RW: LG H30 SATA, Samsung SH-183A SATA ZDROJ: Enermax Liberty 620W CASE: Chieftec BA-01B-B-B LCD: Samsung 193P MOUSE: Logitech MX518
Chief4
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Chief4 »

jakou mas verzi biosu?
macu
Nováček
Nováček

Příspěvek od macu »

tak jsem se v tom trochu vrtal sehnal jsem lepší zdroj 500w druhý hadr se
objeví jen když ho natvrdo připojím po naběhnutí systému i po opakovaném restartu je vše v přádku, ale po vypnutí a opětovném spuštění druhý hadr nevidí?????
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

macu píše:tak jsem se v tom trochu vrtal sehnal jsem lepší zdroj 500w druhý hadr se
objeví jen když ho natvrdo připojím po naběhnutí systému i po opakovaném restartu je vše v přádku, ale po vypnutí a opětovném spuštění druhý hadr nevidí?????
Tak zkus ten Hdd teda v jinem pc, nepřipojoval bych ho za chodu...
Co to je za zdroj? Zkus jinej kabel, BIOS,...cokoliv
macu
Nováček
Nováček

Příspěvek od macu »

zdroj mám eurocase 500w pentium4 ready intel12v káble jsem všelijak vyměŇoval nic, biosu moc nerozumím co jsem se dočetl tak mám dobře
Brogg
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Brogg »

Extraboy píše:KT600 robili casto problemy so SATA diskami skus ten disk na inom PC !
No, tak to je dost všeobecné tvrzení. Např. Soltek KT600-RL bere sata bez problémů (a nejen on s KT600). Ono to někomu jde a někomu ne, negeneralizoval bych...

to macu:
opravdu nejlepší je ten disk vyzkoušet v jiném pc, ať víme, jestli je ok. A pokud nerozumíš biosu, tak požádej nějakyho kámoše, ať se Ti na nastavení podívá, může se to opravdu podařit vyřešit přenastavením biosu.
Wandering*Walking*Drifting with the tide
Browsing*Searching*Finding our way through life
(The Gathering - Box)
macu
Nováček
Nováček

Příspěvek od macu »

tak jsem s kámošem prošel bios něco jsme opravily a jsme ve fázi :start -druhý disk není vidět systém nenaběhne-restart druhý disk je vidět vše funguje jak má disk je v pohodě mám na něm i nějaká data
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

macu píše:tak jsem s kámošem prošel bios něco jsme opravily a jsme ve fázi :start -druhý disk není vidět systém nenaběhne-restart druhý disk je vidět vše funguje jak má disk je v pohodě mám na něm i nějaká data
Takle se mi projevoval slabý zdroj ale taky to nemusi byt tím, zkus jeste nejakej spolehlivej.
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

no jeste bych to videl mozna na problem ze se ten disk nestihne na te sate zdetekovat a zdetekuje se az po restartu, zkusil bych mrknout do biosu jestli tam nejde nastavit delsi delay, jinak po zapnuti PC se disk normalne roztoci a je slyset jak pohne raminkem? nebo se tvari mrtve az do restartu?
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“