Comodo nebo Outpost

Problematika virů a antivirů, zabezpečení PC - firewall, spyware, atd.
Odpovědět
miressh
Nováček
Nováček

Comodo nebo Outpost

Příspěvek od miressh »

Ahoj lidišky.

Mozna se to tady uz nekolikrat propiralo jaky firewall atd, no me se stala s keriem zajimava vec. Pri startu pocitace se samovolne restartoval a naskocilo okno s vyberem spusteni windows (nouzovy nebo normalni rezim). Pak me kerio vyhozovalo okno s nejakou chybovo hlaskou, ze nemuze najit nejaky soubo dbf. Z pocatku jsem netusil co je problem, az jsem odinstaloval kerio. PC startuje vytecne.
Proto jsem si rekl, ze po tyhle zkusenosti s keriem zvolim radsi jiny firewall. Oslovily me dva: Comodo a Outpost. Jaky je vas nazor na tyhle dva adepty? Ktery by jste doporucovali? Verim, ze vetsina z vas mate v tom vetsi zkusenosti, nezli ja, jako laicky uzivatel pc.
Predem moc dekuji za pomoc.
Huncut
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Huncut »

Oba jsou opravdu kvalitni firewally s rozumne nastavenym kompromisem otravovani uzivatele/bezpecnost. Vyhoda Comoda je ta, ze je zadarmo, coz Outpost neni.

Pokud chce ale nekdo opravdu maximalne zabezpecit svuj pocitac, tak vyzkousejte Core Force :) Prace s nim ale neni nejjednodussi.
Jackal1
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jackal1 »

Z těchto dvou, bych volil Comode, je to jeden z nej osobních firewallů.
AMD Athlon64 X2 4200+ EE 65W AM2, 2x 1024MB Kingston 533MHz DDRII, Asus NVIDIA® GeForce EN7950GT 512MB DDR3 550/1400MHz, Asus M2N-E nForce 570 Ultra, WD 3200KS 320GB SATA/300 16MB cache, LG GSA-H12N 2x, Apacer AE161, Creative SB X-Fi mX Xtreme Gamer, Benq 19", Logitech X-230
miressh
Nováček
Nováček

Příspěvek od miressh »

penize tady nehrajou roly, kdyz bude potreba zainvestuju. Jde jen o to jestli se to vyplati, nebo i to Comodo udela stejnou sluzbu, ale zadarmo.
Jackal1
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jackal1 »

Určitě ano, peníze jsem neřesil, ale Comodo zdarma umí víc než placený firewall. :-)
AMD Athlon64 X2 4200+ EE 65W AM2, 2x 1024MB Kingston 533MHz DDRII, Asus NVIDIA® GeForce EN7950GT 512MB DDR3 550/1400MHz, Asus M2N-E nForce 570 Ultra, WD 3200KS 320GB SATA/300 16MB cache, LG GSA-H12N 2x, Apacer AE161, Creative SB X-Fi mX Xtreme Gamer, Benq 19", Logitech X-230
matajon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matajon »

Jackal1 píše:Určitě ano, peníze jsem neřesil, ale Comodo zdarma umí víc než placený firewall. :-)
Jo, takze Comodo zdrama umi vic nez placena verze Outpostu ?
Predpokladam ze tam pocitas ze Outpost ma integrovany antispyware, blokovac reklam, blokovac aktivniho obsahu, propracovanou ochranu sama sebe pred vypnutim, podporu pluginu, prijemnejsi UI a lepsi engine nez Comodo, ze ?

Nepopiram ze Comodo jsou spolu s Jeticem nejlepsi firewally dostupne zadarmo, ale tvrdit ze Comodo je lepsi nez jakykoliv placeny firewall se mi zda trochu zcestne :)
snapcase
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od snapcase »

pozri sem:
http://www.firewallleaktester.com/termination.php

a zaroven sem a budes mudrejsi:
http://www.firewallleaktester.com/tests.php

ten druhy link asi nie je moc relevantny, kedze tam testovali Comodo 1.1 a aktualny je 1.2 s verziou 2.3.6.81
"So when hell is at the gates, who will stand and meet the waves
and take the fight to their graves to end the dark campaign?"

♪♫last.fm♫♪
Odpovědět

Zpět na „Viry, antiviry a bezpečnost“