Dva SATA2 disky

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Nillith
Nováček
Nováček

Dva SATA2 disky

Příspěvek od Nillith »

Mám hdd sata2 250gb, na kterém mám xp a spoustu dat, které kdybych ztratil, asi bych vyskočil z okna. Když připojím další disk 400gb (sata2), který jsem už zformátoval a bootovací sekvence by měla být nastavena dobře. V biosu vidím oba disky. Ale když se mi objeví načítání xp, přepne se obrazovka na vteřinu do klasické modré chyby a restartne se mi comp. Hledal jsem všude možně a nikde jsem zatím nenašel stejný problém. Volal jsem do MSI, a na dotaz, zda to vyřešit pomocí raidu, mi bylo řečeno, že raid je úplně na něco jiného a ať zkontroluju bootovací sekvenci. Potom mi však známý poradil použít raid nebo převést disk na dynamický. Další mi poradil, ať zkusím nainstalovat nové drivery (což jsem provedl, ale zřejmě bez úspěchu).

Najde se už prosím konečně nějaká spřízněná duše, co mi přesně řekne, v čem je problém, aniž bych musel přítít o data? Moc díky...
Max Casper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Max Casper »

Takže komp je jinak stabilní a reset se objeví jen při připojení druhého disku?

Může být vadný disk, vadný datový či napájecí kabel či při připojení dalšího disku už nestíhý zdroj. Btw, napsat sestavu by neškodilo.
Nebo druhý disk připoj na jiný sata konektor.
A na raid prozatím zapomeň, to je opravdu úplně o něčem jiném.

Jo a když máš takový strach o svá data, tak si je zazálohuj! Na to ty DVD jsou.
CPU: AMD Ryzen 7 5800X MB: GIGABYTE B550 AORUS PRO AX RAM: Crucial 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Ballistix Red HDD: Samsung 970 PRO 512GB & Crucial m4 128GB & Crucial MX500 1TB SSD VGA: MSI GeForce GTX 1660 Ti GAMING X 6G DVD: Samsung SH-S203B PSU: Corsair RM650x (2018) Case: Bigtower Chieftec BA-01B-B-SL LCD: 2x 27" Iiyama XB2783HSU-B1DP OS: Win 10 64b
Nillith
Nováček
Nováček

Příspěvek od Nillith »

Mám základku P4N Diamond od MSI, 2gb ram, procak 3,2 P4, grafiku gf 6800 256mb atd... Hdd jsou oba samsung. S podporou se základní deskou by tedy snad problém být neměl...

No připojit ho na jiný konektor jsem už zkoušel. Když mám zapojený ten 250gb, vše mi jede. A když mám zapojený jen ten 400 a najedu do dosu, normálně se mi ukazuje. Takže vadný by snad být neměl. A zdroj mám 400W, že by byla chyba v napájení mě nenapadlo... No ale jakože ten první hdd mám celý zapraný a musel bych to házet na +/- 57 dvd, což se mi fakt nechce a taky se to může blbě vypálit...

Vyzkouším to samé z otcovým novým hdd 320gb místo toho mého 400gb anebo zkusit jiný kabel... Díky za radu :)
popo_1
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od popo_1 »

Najprv by som ho skusil v inom PC...a snad enpotrebujes zalohovat seckych 250GB dat ne???a ked su tak dulezite tak urcite sa to vyplati napalit...
CPU:E6300 1,86GHz@3150MHz(450x7),Chladic CPU:AC Freezer 7PRO/GK:nVidia GeForce 7600GT Leadtek //MB:ASUS P5B Deluxe/RAM:2x512MB+2x1GB Corsair 800Mhz/HDD:Seagate 7200.10 250GB SATA2,Hitachi deskstar 160GB PATA,Seagate Baracuda 60GB PATA/DVD-RW:TSST SH-S183A/Case:Thermaltake Swing stribrna,presklena/Zdroj:Fortron Blue Storm II 400W
3DMark 01:32392 bodu 3DMark 03:15282 bodu 3DMark05:6574 bodu, Super PI:2M/32M:45,29s/17m 36s
Nillith
Nováček
Nováček

Příspěvek od Nillith »

Mi se nejedná o zálohování dat, ale o rozjetí obou hdd, aniž bych musel přijít o data. Ale jestli se to moc netýká nastavení těch blbinců v biosu, tak by tohle problém být neměl. Vůbec nevím, v čem je ten problém. Jedině asi v tom napájení... Ale jako nedokázat rozjet dva hdd na 400W zdroji se mi zdá divné...
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“