Výběr 5.1 reprotuktorů k PC

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
JJ
Začátečník
Začátečník

Výběr 5.1 reprotuktorů k PC

Příspěvek od JJ »

Zdravím,
potřeboval bych poradit s výběrem 5.1 repro k PC. Zvukovka bude Creative X-FI Fatal1ty, takže bych potřeboval něco, co by zdatně sekundovalo této poměrně slušné zvukovce. Využití bude především poslech hudby, kde jsem poměrně náročný a občas nějaký ten film, hry ne. Teď mám Genius Home Theatre, ale mám pocit, že určitě existují i lepší repráky za rozumnou cenu. Rozumná cena je pro mne tak max. do 10 000 (ale klidně za 5, když budou dobré). Nevím, jestli se mám vůbec koukat po výrobcích jako Logitech nebo Creative nebo rovnou hledat u specializovaných výrobců reprosoustav. Poslouchám hodně klasiku a vokální hudbu, takže chci repráky s dobrou reprodukcí všech frekvencí. Pokud máte nějaké nápady, po čem se vůbec dívat, budu moc rád.
Díky moc.
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

Jestli to máš především na hudbu a posloucháš klasiku a vokální hudbu, tak se PC repro určitě vyhni. Zkus se podívat po nějakém zesilovači a k tomu si kup nějaké 3pásma. Zkus se podívat třeba po nějakých bazarových Cantonech nejl. 190LE.
Aspon
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aspon »

No tak Cantony LE na klasiku :lol: Tahle bedna je na efekt, tzv. bum cink. Doporučoval bych nějakou hudebnější bednu, za 10K celkem ale fakt nevím nevím.....
AMD Ryzen 5 9600X || Gigabyte B650 Eagle || Kingston Fury Beast 2x16GB 6000MHz CL30 || XFX Radeon™ RX 6800 XT 16G ||
Arctic Liquid Freezer III 240 Pro Black || Fractal Design Ion+ Platinum 760W ||
Samsung 970 Evo Plus 500GB || WD Blue SN570 500GB || Crucial MX500 2TB || Kingston A400 480GB || Intel 660p 512GB ||
Fractal Design Pop Air || Dark Project ALU87A Midnight || Logitech G403 Hero || LiteOn iHAS124 F || LG GH24NSB0 || MSI Pro MP273QP E2
Edifier R1700BTs
JJ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od JJ »

Díky za nápad. Každopádně bych ale rád 5.1 kvůli filmům a obávám se, že z beden tohoto typu za desítku 5.1 sestavu neudělám. Spíš by to chtělo nějakou hotovou sestavu. Ta zvukovka je poměrně slušná a já zase nejsem hifista, abych musel investovat do dalšího zesilovače. Obecně řečeno mi jde o nějaký 5.1 bedy lepší než ty Geniusy, co mám. Taky by to neměly bejt slouovky. Nemám je kam postavit. Potřebuju něco na stůl.
Díky
Aspon
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aspon »

Hlavně neuděláš za 10K sestavu, co by byla super na filmy a hrála dobře hudbu. Sestavy jako Logitech Z-5500 jsou na filmy dobré, ale na hudbu to není prostě ono. Měl by sis pořádně rozmyslet, jestli chceš opravdu 5.1.
Taková zlatá středni cesta je podle mě M-Audio LX4 s možností rozšíření na 5.1. Nevýhodou je složité zapojení a nepohodlné ovládání.
AMD Ryzen 5 9600X || Gigabyte B650 Eagle || Kingston Fury Beast 2x16GB 6000MHz CL30 || XFX Radeon™ RX 6800 XT 16G ||
Samsung 970 Evo Plus 500GB || WD Blue SN570 500GB || Crucial MX500 2TB || Kingston A400 480GB || Intel 660p 512GB ||
Fractal Design Pop Air || Dark Project ALU87A Midnight || Logitech G403 Hero || LiteOn iHAS124 F || LG GH24NSB0 || MSI Pro MP273QP E2
Edifier R1700BTs
JJ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od JJ »

No, prioritou je ta hudba. Filmy spíš okrajově. Na duhou stranu X-FI má prý velmi slušné CMSS - rozvedení stereo signálu do 5.1. Přijde mi škoda to nemoct využít. Navíc občas nějaké to DVD s 5.1 zvukem pustím. Otázka je, jestli by se nedaly nějak paralelně zapojit mé stávající geniusy a pořádné, kvalitní 2.1 na muziku. Zatím jsem zvukovku nezapojil, takže jsem to nezkoušel. Pokud tedy v této cenové hladině nejsou použitelné 5.1, doporuč prosím nějaké pořádné 2.1 (subwoofer bych rád). Dělají se nějaké 2.1 s digitálním připojením? Že bych do analogu zapojil ty geniusy a digitálně 2.1ky.
Díky
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

No, tady jsou když tak ty M-Audia v 5+1, ale cena u nich je skoro 13k - http://www.disk.cz/disk/product?626
JJ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od JJ »

No, už jsem se skoro začal rozhlížet po 2.1 sestavě z komponentů. Zatím jen tak orientačně jsem našel třeba tyhle repro:
http://www.hifishop.cz/DetailPage.asp?DPG=69553
a subwoofer:
http://www.hifishop.cz/DetailPage.asp?DPG=24504

Akorát nevím, jestli by se třeba tahle sestava dala připojit přímo k PC nebo jestli vyžaduje nějakej další zesilovač. A co znamená, že ten subwoofer je aktivní. Má teda zesilovač, do kterýho se dají připojit další repro?

Díky
Aspon
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aspon »

K tomuhle bys potreboval jeste nejaky zesilovac. Aktivni suby jsou temer vsechny, zesilovac maji ale jen pro sebe. Jinak ty regaly co jsi uvedl....met na stole vic jak pul metrove repro je k nicemu. Tohle se musi dat na stojany a dal od sebe.
A hlavne vybirej usima, podle obrazku a parametru nic moc nepoznas....
Edifier R1700BTs
JJ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od JJ »

Jo, teď koukám, že ty regály jsou velký. Byl to jen prvotní tip na vůbec nějakou sestavu a jak by se to dalo řešit.
Jinak, co se týče toho zesilovače. Za kolik se něco takovýho dá pořídit a co by měl mít za parametry?

Jo, a ještě jsem koukal na ty M-audia. I v té 2.1 sestavě vypadají zajímavě. Jak jsem říkal, asi bych i skousnul nějak přepínat 2.1 a 5.1 podle využití. Máte s nimi někdo osobní zkušenost? Vím, že vlastní poslech je nenahraditelný, ale kdybyste je třeba mohli srovnat s těma Geniusama, co mám (5.1 Home Theatre ve dřevě).

Dík
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“