Gigabyte 965P-DS4 (775, P965 + ICH8R)

Základní desky firmy ASRock a firmy Gigabyte.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
bhe
Nováček
Nováček

Příspěvek od bhe »

PetrB píše:už si nevím vážně rady...
počítač se mi NEKDY zapne nadvakrát,prostě zmáčknu vypínač,všechno se rozběhne,ale pak zase vypne a najede to ze záložního biosu
dělalo to jak z původním hlavním f3 a i ted z f8,přetaktovaný to nemám,jenom u pamětí jsem zvýšil napětí na 2,1V a nastavil časování na 4-4-4-12,tak jak to mají podle specifikací,ale blbě myslim startuje i když jsou na auto
jinak mám e6600,7900gt,dva disky a x-fi.pohání to seasonic s12-430,ten by to měl utáhnout ne?
počítač je při chodu stabilní jako skála,jenom ten debilní start :evil:
někdo tu myslím popisoval problém se skříní tt swing,tu mám taky,vyřešil to nějak?
deska už je to druhá,reklamoval jsem ji se stejným problémem,vyměnili ji,ale dělá to stejně
nevíte někdo co s tim?
mmm na tvou sestavu bych bral min 500W zdroj, ten seasonic to urco utahne, ale podle me uz ne v tom nejefektivnejsim pasmu.. pokud ti to zlobi jen pri zapnuti tak je mozne ze jak se ma vsechno roztocit ten zdroj chvili nestiha a kolisa napeti, coz by mohlo zpusobit restart nebo problemy pri bootu. Pri behu by pak nemusel byt problem... ale je to jen dohad, dej vedet jak si dopadl
PIESZKAM
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PIESZKAM »

mmm na tvou sestavu bych bral min 500W zdroj, ten seasonic to urco utahne, ale podle me uz ne v tom nejefektivnejsim pasmu.. pokud ti to zlobi jen pri zapnuti tak je mozne ze jak se ma vsechno roztocit ten zdroj chvili nestiha a kolisa napeti, coz by mohlo zpusobit restart nebo problemy pri bootu. Pri behu by pak nemusel byt problem... ale je to jen dohad, dej vedet jak si dopadl
Ale prosimtě co to u kecáš, na jeho sestavu stačí vpohodě seasonic s12-430...
CPU-AMD Athlon 64 X2 3600+ EE (socket AM2) @3Ghz /MB-M2N-E, Ram- 2*Corsair DIMM 512MB DDR II 675MHz CM2X512-5400C4/ HDD-Seagate T-Lite ST3160811AS - 160GB/ VGA-MicroStar NX7600GS-T2D256EH 256MB PCI-E / MECHANIKA-LG SuperMulti GSA-H20L černá OEM - DVD-R/+R, DualLayer / PSU-Forton 400w /// water cooled
Atlan
Nováček
Nováček

Příspěvek od Atlan »

Mam taku otazku ako zistim ci pc nbehlo zo zalozneho biosu..pripadne ako zistim ci mam oba biosy rovnake teda F8 mal som f6 a dal som na f8 subor mal 1MB ... tak neviem ci sa upravili oba biosy
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

Atlan píše:Mam taku otazku ako zistim ci pc nbehlo zo zalozneho biosu..pripadne ako zistim ci mam oba biosy rovnake teda F8 mal som f6 a dal som na f8 subor mal 1MB ... tak neviem ci sa upravili oba biosy
but to muzes zjitit hned pri postu, tak tam je uveden model desky a bios, nebo potom softem od MB v informaci o biosu (easy tune center), pripadne jakymkoliv programkem co zjistuje konfiguraci PC (sandra, everest)
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Gigabyte Aorus RTX 3070 8GB @ 1800MHz/0,825V > 170W SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

PIESZKAM píše:
Ale prosimtě co to u kecáš, na jeho sestavu stačí vpohodě seasonic s12-430...
jedu C2D / 1.45V , 2x1GB DDR2 / 2.0V, 7950GT, HDD, DVD a staci k tomu 400W chieftec zdroj atx 2.03, ikdyz by byl vhodnejsi vykonjsi, ale staci
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Gigabyte Aorus RTX 3070 8GB @ 1800MHz/0,825V > 170W SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
PetrB
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PetrB »

jak máte nastavenou v biosu položku "sata ports 0-3 native mode"?zitra vyzkoušim to ahci,ale v manualu se člověk prd dozvi co to znamena (na to bych asi nepřišel že když zvolim enabled,bude to enabled :x )
díky
Igoreso
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Igoreso »

Ahoj,mam s touto deskou problem...
mam 6X SATA HDD zapojene v radici na desce (zlute porty 6x),jednu IDE mechaniku a SATA vypalovacku(fialove SATA pory 2x)...
Vse funguje jak ma,jen ne SATA vypalovacka.. Bios ji najde,ale Win XP uz ne a Botovani trva aspon o minutu,az dve dele...
Zkousel jsem i ostatni nastaveni tohoto radice na desce,ale v jinem nastaveni Win vubec nenabotuje (sekne se). ted to mam nastavene na IDE.
nevite co s tim?
jo a kdyz tam dam HDD,tak funguje,ale kdyz palim na IDE mechaniku,tak nestiha ten HDD dodavat data... proto ho tam nechci pripojovat....

jo a musim rict,za jsem tu mechaniku pripojoval k PC az po dokonceni instalace Win XP.. tak me napada,jestli to nemuzu mit souvislost...

A jeste mam jeden problem.
Mam IDE vypalovacku zapojenou do IDE portu desky...
vypalim treba 5DVD 8-mi rychlostne uplne v poradku a 6-te dvd pri paleni zacne blbnout... bufer vypalovacky lita 0%-100% a mechanika vypaluje,nevypaluje,vypaluje...atd...
po restartu je vse OK a skousel jsem i jinou vypalovacku a dela to to same...

Palim z HDD kterej je defragmentovan a neni nijak jinak pouzivan...
a navic bufer na HDD je porad na 100%... lita jen bufer vypalovacky,coz znamena ze deska nestiha dodavat data...
Drummz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drummz »

dneska sem si flashoval bios F8 a porad se to nejak nechtelo chytnout, porad se vracel zpatky F3, byl sem naprosto zmatenej a nevedel jsem, co se jako deje, tak sem si stahl F6 protoze jsem vedel, ze ten funguje hodne lidem, a fpoho se chytil, Chvilku sem nad tim premejslel a zjistil jsem, ze ta disketa na ktery sem mel tu F8 byla posrana. Hodil sem F8 na jinou disketu a bez problemu se chytil. Proto vsem radim bacha na vadny diskety 8-)
jen sem se chtel zeptat, jak mate nastavenej bios kdyz jedete na AHCI
Mate sata port0-3 nativ mode na enabled nabo na disabled
a jak mate nastaveny jeste onboard sata/ide device
onboard sata/ide ctrl mode

ten onboard sata/ide ctrl mode myslim musi bejt na ide aby se nacet radic na dvd romku. kdyby to myslim bylo jinak, tak by se zapinal radic od gigabyte.
Dekuji za rady
i7 2600k
Asus P867 v3.1
2x4GB corsair 1333Mhz
750w corsair
supec
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od supec »

Drummz píše:dneska sem si flashoval bios F8 a porad se to nejak nechtelo chytnout, porad se vracel zpatky F3, byl sem naprosto zmatenej a nevedel jsem, co se jako deje, tak sem si stahl F6 protoze jsem vedel, ze ten funguje hodne lidem, a fpoho se chytil, Chvilku sem nad tim premejslel a zjistil jsem, ze ta disketa na ktery sem mel tu F8 byla posrana. Hodil sem F8 na jinou disketu a bez problemu se chytil. Proto vsem radim bacha na vadny diskety 8-)
jen sem se chtel zeptat, jak mate nastavenej bios kdyz jedete na AHCI
Mate sata port0-3 nativ mode na enabled nabo na disabled
a jak mate nastaveny jeste onboard sata/ide device
onboard sata/ide ctrl mode

ten onboard sata/ide ctrl mode myslim musi bejt na ide aby se nacet radic na dvd romku. kdyby to myslim bylo jinak, tak by se zapinal radic od gigabyte.
Dekuji za rady
nemusis flashovat pres disketu, flash se da i winXP pomoci @BIOS utility na CD gigabyte
Atlan
Nováček
Nováček

Příspěvek od Atlan »

pravdepodobne tomu winu neveri...a ked este len chces nainstalovat win ... na novy bios :)
supec
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od supec »

Atlan píše:pravdepodobne tomu winu neveri...a ked este len chces nainstalovat win ... na novy bios :)
s tím dualbiosem bych se toho nebál...
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

flashovani biosu z win je fpohode, flashoval jsem 3x a niceho jsem se nebal, kdyz se neco posere a deska nenabehne, tak se prepne do zalozniho biosu a pak se vleze pres F8 do flash utility a tam dat prekopirovat bios a vse se da do normalu, proste pohoda, rekl bych ze bezpecnejsi nez pres disketu :oops:
Obrázek
Obrázek
Hosenfeld
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hosenfeld »

Luděk píše:
Hosenfeld píše: Tak jsem si včera a dnes hrál s deskou a řešil problémy s paměťmi a nepořešil jsem nic :sad:. Všechno jsem v BIOSu nastavil na default(CL 5-5-5-18 ) i CPU na default a otestoval memtestem, kterej přesto hodil 3 chyby po 30 minutách. Zkoušel jsem paměti zvlášť testovat ve stejnym slotu a jedna hodila po 3 hodinách jednu chybu a druhá za 4 hod. žádnou, přesto mi i s ní občas padá ICQ(ani reinstal windows nepomohl) a vypíše se chyba, že s pamětí nelze provést operace read atd. Zkoušel jsem u různý napětí na všem(paměti na auto, 1.9V, 2V, 2.1V i 2.2V) s CL 4 i 5, ale to je stabilita ještě horší a memtest ihned hlásí chyby. Měnil jsem i napětí FSB, ale ani to nepomohlo. Zde už moje nápady, jak to poladit končí. Zajímavý je, že třeba můžu hrát hry(třeba Oblivion 5 hodin v kuse) a všechno je v pohodě, ale prostě ve woknech se mi na systémový liště občas ukončujou hlavně programy jako ICQ nebo ATi Tray Tools a vypíše se chyba pamětí. Došel jsem tedy k závěru, že asi budu muset reklamovat, ale nevím co. Obě paměti nejsou 100% stabilní na žádný hodnotě a tomu, že by mi GEIL dal dvě špatný paměti se mi nechce věřit. Takže to vypadá asi spíš na problém s deskou. Co myslíte?
mozna si nerozumeji pameti s deskou, zkus je vyzkouset na jinym pc
Tak mi kámoš vyzkoušel ty blbý Geily na ASUS P5B Deluxe a s CL5 v Memtestu hodily 3 chyby a když se pokusil zvýšit napětí na 2.1V na který jsou certifikovaný, tak mu vyhodily pojistky v celym bytě. Takže doufám, že je to jednoznačná reklamace pamětí a s jinejma Geilama to už pojede v pohodě.
MB: ASUS P8Z77-V LX | CPU: Intel® Core™ i5-3570K | RAM: 8x2GB DDR3 1600MHz Kingston | GPU: Gigabyte GTX680 | HDD: SSD Intel320 120GB+ 3TB HDD | Zdroj: Seasonic 620W | Case: Thermaltake Matrix VX VD3000BWA | Monitor: Dell U2410 | Sound: Creative X-Fi XtremeGamer
Luděk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Luděk »

Hosenfeld píše: .............
tak hlavne at ti novy pameti pak pojedou dobre :)
gonsa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gonsa »

Po velkych pataliich s PC se uz snad konecne vse uklinilo..DS4 jsem vymenil za Asuse P5B-Deluxe a disky uz konecne neslysim...(tak jak jsem byl predtim zvykly...)Ale reknu Vam ty nervy...Nejdrive DS4 rev 2.0,pak stejny problem s kravalem disku za vymenenou DS4 rv 1.0 a pak nakonec vymena za P5B Deluxe (tam prozmenu vadna deska,brala jen Geil pameti,zadne jine nebrala !!)takze zase dalsi vymena za Asusku a ta uz vypada ze konecne pojede tak jak ma...

musim pochvalit prodejnu Alfa v Ostrave za vstricnost....a za to ze desky vymenili IHNED a ja nemusel cekat...i kdyz to moje chyba nebyla....ale takovou smulu co se tyce s vybiranim komponent jsem mel poprve !!!
Mozna je to tim ze driv jsem mel 4 PC zalozene na AMD a ted najednou INTEL a plno problemu....snad uz budu moci konecne rici ze jsem s touto platformou spokojen - uvidime....

Ale vybrat si poradnou fosnu VAM da opravdu hodne prace !!! Hodne stesti priybirani - nekdy nemuzete ani dat na zkusenosti uzivatelu - kazdy DS4 chvalil - ja mel s ni problemy (a hned u 2 KS !)....
Wolf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Wolf »

PetrB píše:jak máte nastavenou v biosu položku "sata ports 0-3 native mode"?zitra vyzkoušim to ahci,ale v manualu se člověk prd dozvi co to znamena (na to bych asi nepřišel že když zvolim enabled,bude to enabled :x )
díky
SATA/RAID/AHCI Mode mam nastaveno AHCI, Sata Port0-3 Native Mode mam na Enabled. :)
Tak to mam od pocatku a vse jede, jak ma..:) Nezapomen si pripravit disketu s ovladaci. (pro pouziti pres F6 klavesu po spusteni instalace Win Xp.)
Walpeerr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Walpeerr »

mam problem pri zapnuti PC mi hlasi easy tune 5 cca 50 stupnu po nakejch dvou hodinach ciste we voknech teplota vyroste na 77 a nechce slest otevru PC sahnu na chladic vlaznej sahnu uplne co nejniz to de porad zedne teplo necitim jen ten pasiv okolo chipsetu atd je teplej ale chladic na procesoru ani okoli nejsou tak teple ze by vykazovlali teplotu 77 stupnu bios F8 nemuze ta teplota se delit dvema 77/2=38.5?

kdyz AMD Athlon XP topil na 63 stupnu tak uz to bylo cejtit i pres skrin z druhe strany.
Satiriasis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Satiriasis »

Walpeerr píše:mam problem pri zapnuti PC mi hlasi easy tune 5 cca 50 stupnu po nakejch dvou hodinach ciste we voknech teplota vyroste na 77 a nechce slest....

Mas ocividne spatne nasazenej chladic (pripadne moc pasty).. Chladic musi byt teply a kdyz se dostane z burnu CPU do klidu,tak by ti mela razem teplota spadnout
Walpeerr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Walpeerr »

Tak to nez znova sundavat chladic tak koupim rovnou novej ale poradte ...
Tenhle http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33866
a nebo http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=42208

ale myslim ze ten Thermaltake TMG i1 (CL-P0370) bude asi lepsi nez Arctic Cooling Freezer 7 Pro.

Procesor E6300.
grol2
Nováček
Nováček

Nasobic na DS-4

Příspěvek od grol2 »

Lidicky doporucuju extremni opatrnost pri zmene voltaze na DS-4. Ta moje si plete volty s nasobkama. Nastavim-li 1V na CPU voltage, pracuje na 1x def. napeti (tzn. 1.275 V). Nemusim zduraznovat, co se stane pri nastaveni 1.275V (coz by melo byt def. napeti) - 1.63V je fakt dost. Takze doporucuji, pri prvni zmene voltaze maximalni opatrnost a nejprve vyzkouset napeti nizsi nez default (me funguje i 0.85 x 1.275V) a pak teprve zatopit. Napeti pak merit napr. v Everestu. Easytune5 mi ukazuje to same co bios. Dobrym indikatorem je i teplota procesoru. Pokud klesne, je vsechno OK. Pokud vyskoci nahoru tak bacha! Jinak ten muj procak to prezil. Cest a slava Intelu. :wink:
Gigabyte P965 DS-4
C2D 6400
Odpovědět

Zpět na „ASRock a Gigabyte“